Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ταγκό με την κόρη της Μπέττυς Λιβανού!

Κυρίες και κύριοι, η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου

H κόρη της Λιβανού και του Πανουσόπουλου δίνει ραντεβού κάθε Κυριακή στον πολυχώρο Faust για τον χορό που υμνεί το πάθος

Σπούδασε τον χορό του πάθους στην Αργεντινή και τώρα μοιράζεται τα μυστικά του με εκείνους που θέλουν να αφεθούν στη μαγεία του.

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, κόρη της ηθοποιού Μπέττυς Λιβανού και του σκηνοθέτη Γιώργου Πανουσόπουλου, χορεύει tango στον πολυχώρο Faust, συμμετέχοντας στο πρότζεκτ «Milonga Caprichosa», κάθε Κυριακή από τις 15.00 έως τις 19.00. 3 34«Είμαστε τρεις οικοδέσποινες που φροντίζουμε τους καλεσμένους μας και χορεύουμε. Ολοι χορεύουν. Οσοι ξέρουν, οι υπόλοιποι απολαμβάνουν» λέει στην «Espresso» και συνεχίζει: «Το σίγουρο είναι ότι όποιος μας επισκεφτεί θα πάρει μυρωδιά Αργεντινής. Εχουμε φίλους που ταξιδεύουν ακόμη και από την περιφέρεια για να είναι κοντά μας. Είμαστε αληθινές και αυτό βρίσκει άμεση ανταπόκριση».

Ηθοποιός και η ίδια, με σπουδές στη Βρετανία, συμμετοχές σε αγγλικές παραστάσεις, έναν χαρακτηριστικό ρόλο στο «Νησί» του Mega και θεατρικές εμπειρίες στην Ελλάδα, η Μαργαρίτα ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με το tango το 2005, στη διάρκεια μιας περιοδείας της επί βρετανικού εδάφους, βλέποντας μια συνάδελφο και φίλη της να παίρνει αεροπλάνα και βαπόρια στα ρεπό τους για να βρεθεί στην κοντινότερη milonga (χώροι όπου μαζεύονται οι λάτρεις του tango και χορεύουν)! Λίγους μήνες αργότερα άρχισε και εκείνη μαθήματα στο Λονδίνο. Τέσσερα χρόνια μετά επισκέφθηκε την Αργεντινή.

image0540«Την άνοιξη του 2009 παίζουμε το “Rock n Roll” του Tom Stoppard στο θέατρο Πόρτα. Ενα βράδυ σκέφτηκα πως θα ήταν ωραία να πάω στο Μπουένος Αϊρες. Το ίδιο βράδυ έκλεισα εισιτήρια και μόλις τελειώσαμε τις παραστάσεις έφυγα. Μάλιστα λίγο αργότερα ξέσπασε η κίνηση δυσφήμησης της Λατινικής Αμερικής με πρόφαση τον ιό Η1Ν1. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως επρόκειτο να ταξιδέψω εκεί και να χορεύω tango σε απόσταση αναπνοής μέσα στα καταγώγια.

«Είχα παραδωθεί»

Με προμήθευαν με εχινάτσιες και ό,τι άλλο έβρισκαν. Στο αεροπλάνο μάς ψέκασαν. Φυσικά μόλις έφτασα τα ξέχασα όλα αυτά, γιατί απλά δεν χωρούσαν πουθενά. Το ωραιότερο ταξίδι της ζωής μου. Μόνη σε μια πόλη, μόνο για μένα. Πέρασα υπέροχα, γνώρισα πάρα πολύ κόσμο και χόρευα ασταμάτητα. Είχα παραδοθεί. Κατάλαβα για ποιον λόγο το tango γεννήθηκε εκεί» εξομολογείται η πολυτάλαντη Μαργαρίτα, που θα υποδυθεί φέτος το ξωτικό στην παιδική παράσταση «Κρητομυθεία», ενώ σύντομα θα τη δούμε και σε ρόλο κακιάς στη νέα ταινία του Βασίλη Βαφέα «Ρισάλτο».

img 2216 0

Η Μαργαρίτα έδειξε έφεση στα καλλιτεχνικά δρώμενα από τα παιδικά της χρόνια. Σε ηλικία 10 ετών ζήτησε από τον πατέρα της ρόλο στην ταινία του «Ελεύθερη κατάδυση» και, όταν η μητέρα της προσπάθησε να τη συμβουλεύσει, η μικρή της είπε: «Σε παρακαλώ πολύ, δέχομαι υποδείξεις μόνο από τον σκηνοθέτη μου». Η ίδια το θυμάται ακόμη και γελάει. «Εκανα τότε ό,τι κάνω και τώρα. Εφτιαχνα ιστορίες και έβαζα τους γύρω μου να παίζουν, χωρίς φυσικά να το ξέρουν, κινούσα με τέτοιον τρόπο τα νήματα σαν να σκηνοθετώ μια παράσταση. Σαν να ήμουν ηθοποιός στην προηγούμενη ζωή» σημειώνει.

24.10.2015 espresso weekend

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...