Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Catwalk με τρία θηλυκά του «Ω»

Η νέα συλλογή του Ilia Wia είναι εμπνευσμένη από την Τζάκι, την Κάλλας και τη Χριστίνα

Η νέα συλλογή του Ilia Wia είναι εμπνευσμένη  από την Τζάκι, την Κάλλας και τη Χριστίνα

Οταν η αυστηρότητα της Μαρία Κάλλας συνδυάστηκε με τη μελαγχολία της Χριστίνας Ωνάση και τον μινιμαλισμό της Τζάκι Ωνάση «γεννήθηκε» η συλλογή «Scorpio» του Ilia Wia.

ΑΠO ΤΗΝ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Αν και μόνο 23 ετών, ο σχεδιαστής πίσω από το brand Leon «έπλασε» με elegant υλικά αυτά τα στοιχεία των σημαντικότερων γυναικών που περπάτησαν στον θρυλικό Σκορπιό και δημιούργησε μια κολεξιόν με το όνομα του νησιού. «Μου f6κεντρίζει πάρα πολύ το ενδιαφέρον το κάθε θηλυκό που πέρασε από τον Σκορπιό, γιατί μιλάμε για διαφορετικές δεκαετίες, πρόσωπα και προσωπικότητες, που όλες όμως είχαν ένα κοινό στοιχείο: ήταν σικάτες. Είχαν όλες άποψη πάνω στον τρόπο που ντύνονταν» λέει στην «Espresso» ο Ilias, ο οποίος σήμερα, στις 19.30, παρουσιάζει την τέταρτη κατά σειρά αλλά πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή του στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής για την 18η Athens Xclusive Designers Week.

Η πιο αγαπημένη του απ’ όλες; «Η Τζάκι! Οταν άρχισα αυτήν τη συλλογή ήθελα να εστιάσω σε εκείνη και έκανα τεράστια έρευνα. Το στιλ της είναι διαχρονικό, αλλά παράλληλα συγκεκριμένο κι άρχισα να περιορίζομαι. Γι’ αυτό πήγα στην Κάλλας και τη Χριστίνα» λέει ο 23χρονος σχεδιαστής, ο οποίος έφτιαξε την πρώτη του δημιουργία σε ηλικία 7 ετών, όταν έκοψε την ουρά του νυφικού οικογενειακής φίλης, επειδή… δεν του άρεσε! Κι εκείνη την κράτησε έτσι!

Για τον επικεφαλής του οίκου Leon, η σύζυγος του JFK και μετέπειτα του Αριστοτέλη Ωνάση παραμένει διαχρονικό fashion icon.

Μίνιμαλ

«Η Τζάκι ήταν μίνιμαλ, δεν ήταν της υπερβολής, κάτι εντελώς αντίθετο με το δικό μου brand, αφού εμένα μου αρέσει ο όγκος, τα φρου φρου. Αυτά που έχουν μείνει μέχρι σήμερα είναι τα πάρα πολύ μεγάλα γυαλιά ηλίου, τα μαντίλια δεμένα στα μαλλιά, στον λαιμό ή στις τσάντες, με βασική την κλασική καπιτονέ Chanel, τα blue jeans καμπάνα, το ζιβάγκο με το σακάκι ή με πανωφόρι denim» επισημαίνει.

Η Χριστίνα Ωνάση ενέπνευσε τον Ilias Wia κυρίως λόγω της ιδιαίτερης προσωπικότητάς της. «Τα θέματα που είχε με τον εαυτό της, η κατάθλιψη που πέρασε, το μόνιμα μπλαζέ μελαγχολικό ύφος έδωσαν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα στη συλλογή μου.Είναι ίσως το κομμάτι της Χριστίνας το οποίο χρησιμοποίησα» υποστηρίζει, ενώ όσον αφορά τη Μαρία Κάλλας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: «Μου έδωσε αριστοκρατικότητα στην κολεξιόν. Θα περιμένει κάποιος να δει βεντάλιες και θεατράλε ρούχα, όμως εγώ “δανείστηκα” την Κάλλας στην καθημερινότητά της, στην οποία ντυνόταν σικ και πιο αυστηρά» ξεκαθαρίζει.

Αν και λατρεύει τη δαντέλα, αυτήν τη σεζόν ο Ilias προτίμησε να «παίξει» με το τούλι. «Πριν από χρόνια πίστευα ότι είναι μόνο για μπομπονιέρες. Τώρα θεωρώ ότι αξίζει να του δώσει κανείς μια ευκαιρία και στα ρούχα». Οσο για τις δημιουργίες; «Είναι αέρινες, με μεσογειακή “αύρα”, συνδυασμένες με έντονα αξεσουάρ, τα οποία σχεδιάζω ο ίδιος» μας αποκαλύπτει.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

24.10.2015 espresso weekend

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...