Πάτρα: Κραυγή απόγνωσης για την τετραπληγική κόρη του!

Η απελπισία κυρίευσε τον πατέρα της τετραπληγικής Μαρίας από την Πάτρα

Η απελπισία κυρίευσε τον πατέρα της τετραπληγικής Μαρίας από την Πάτρα, αφού, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του, δεν έχει καταφέρει να συγκινήσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να εξασφαλίσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της ανάπηρης nikκοπέλας.

Ο Νίκος Πουλκουρτζής αναγκάστηκε να πάρει μαζί του την κόρη του για να κάνει ακόμη μία παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου.

Συνοδευόμενος από μέλη του Σωματείου Οικοδόμων Αχαΐας, ο απελπισμένος πατέρας πήγε χθες το πρωί στο γραφείο του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Διονύση Παναγιωτόπουλου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ασυνέπεια της Πολιτείας, που υποσχέθηκε βοήθεια στην περίθαλψη της κόρης του, αλλά δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.

Μάλιστα ξάπλωσε την κοπέλα στον καναπέ της υπηρεσίας, ώστε οι εκπρόσωποι της διοίκησης να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τη σοβαρότητα της κατάστασής της και ζήτησε βοήθεια για να αντιμετωπίσει το διαρκές δράμα που ζει η οικογένειά του! Ο κ. Πουλκουρτζής αποχώρησε έχοντας λάβει τη δέσμευση των υπευθύνων ότι θα μεταβιβάσουν τα παράπονά του στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οπως είναι γνωστό, η 30χρονη Μαρία πάσχει από νευροεκφυλιστικό σύνδρομο και είναι 100% παραπληγική. Λόγω της βαριάς ασθένειάς της, χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή και πλήθος αναλωσίμων (υποσέντονα, χαρτοβάμβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδική κρέμα). Ωστόσο η οικογένειά της αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατεί να της προσφέρει τα απαραίτητα. Από το 2013 ο πατέρας της έχει ζητήσει επανειλημμένα από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να σκύψουν στο πρόβλημα και να συνεισφέρουν οικονομικά στην περίθαλψη της Μαρίας, ενώ έκανε και απεργία πείνας έξω από το υπουργείο στην Αθήνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ