Υπνος από τ’αριστερά

Η πλευρά του κρεβατιού που επιλέγουμε να κοιμηθούμε καθορίζει την τάση για γκρίνια ή αισιοδοξία

Η πλευρά του κρεβατιού που επιλέγουμε να κοιμηθούμε καθορίζει την τάση για γκρίνια ή αισιοδοξία

Μετά το «στραβοξυπνημένος» και το «αγουροξυπνημένος» στη λίστα των λέξεων που περιγράφουν τη δυσθυμία που ξεκινάει με το «καλημέρα», προσθέστε και το «δεξιοκοιμισμένος».

Νέα έρευνα δείχνει ότι η πλευρά του κρεβατιού που επιλέγει κανείς στον ύπνο δείχνει και την τυχόν τάση του για γκρίνια και απαισιοδοξία. Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου, που διενέργησαν την έρευνα για λογαριασμό βρετανικής εταιρίας στρωμάτων, διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού είναι πολύ πιο απαισιόδοξοι σε σύγκριση με όσους επιλέγουν την αριστερή. Επίσης, είναι πιο πιθανό να σιχαίνονται τη δουλειά τους και 7% πιο γκρινιάρηδες κατά το πρωινό ξύπνημα σε σύγκριση με τους λάτρεις της αριστερής πλευράς του κρεβατιού, οι οποίοι είναι 10% πιο πιθανό να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο στη ζωή τους και 8% πιο πιθανό να αγαπούν τη δουλειά τους.

Δύσκολη αποστολή

«Αν και οι διαφορές είναι μικρές, η έρευνα σε κάθε περίπτωση δείχνει μια ενδιαφέρουσα τάση. Για πολλά ζευγάρια που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι το να καταλήξουν τελικά ποιος θα κοιμηθεί σε ποια πλευρά δεν είναι εύκολη αποστολή γιατί συνδέεται τελικά με τη διάθεσή τους» σχολιάζει σχετικά ένας εκ των ειδικών της ερευνητικής ομάδας, ο Νιλ Ρόμπινσον. Ωστόσο, αρκετά ζευγάρια έχουν βρει λύση σε αυτό, καθώς ένα στα τρία επιλέγει τη λύση των μονών κρεβατιών για την καθημερινή ξεκούραση.

Τέλος, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων έδειξε ότι οι μοναχικοί άνθρωποι που είναι έτσι κατ’ επιλογή προτιμούν να κοιμούνται στη δεξιά πλευρά, ενώ όσοι έχουν μεγάλο κοινωνικό κύκλο βολεύονται καλύτερα στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ