Διήμερο πένθος (!) για το σύμφωνο συμβίωσης (που κατατίθεται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή) κήρυξε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος
Διήμερο πένθος (!) για το σύμφωνο συμβίωσης (που κατατίθεται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή) κήρυξε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος (φωτό). Συγκεκριμένα, ο κ. Αμβρόσιος κάλεσε τους προϊσταμένους των ιερών ναών του Αιγίου να εξετάσουν τρόπους αντίδρασης στην προσπάθεια της Πολιτείας «να νομιμοποιήσει “εναλλακτικές” μορφές συμβιώσεως που υποσκάπτουν και υπονομεύουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογενείας, είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού και αναμένεται να δημιουργήσουν τεράστια ηθικά, εθνικά και κοινωνικά προβλήματα με την εφαρμογή τους».
Στις «δράσεις» κατά του συμφώνου συμβίωσης εντάσσεται και η απόφαση του μητροπολίτη να αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλης. Ετσι, σήμερα το μεσημέρι (όπως έγινε και χθες) από τις 12 ως τις 12.30 οι καμπάνες των ναών της Μητρόπολης Αιγιαλείας θα χτυπήσουν πένθιμα!
Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης είχε καλέσει το ποίμνιο «να φτύνει του ομοφυλοφίλους όπου τους πετυχαίνει», ενώ σε κείμενό του χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «εκτροπή από τους νόμους της φύσεως», «κοινωνικό κακούργημα» και «αμαρτία», και όσους είτε τη βιώνουν είτε την υποστηρίζουν, «αποβράσματα της κοινωνίας». Τελικά ο κ. Αμβρόσιος αντάλλαξε απόψεις με τους ιερείς και συζήτησε μαζί τους ώστε να κλιμακώσουν την αντίδρασή τους!
Επιπλέον, με ανάρτηση στο blog του επιτίθεται στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επισημαίνουμε την όλως απαράδεκτη τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, ο οποίος αδιάντροπα είπε και τα εξής: “Να μαθαίνουμε και για την ομοφυλοφιλία στο σχολείο, όχι μόνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό!” Λυπούμεθα! Πολύ λυπούμεθα».

