Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Ο Lemmy ροκάρει (πια) από ψηλά!

Ο leader των Motorhead πέθανε στα 70 του από επιθετική μορφή καρκίνου, δύο μόλις μέρες μετά τη διάγνωση

Ο leader των Motorhead πέθανε στα 70 του από επιθετική μορφή καρκίνου, δύο μόλις μέρες μετά τη διάγνωση

Ο ιδρυτής και αρχηγός των Motorhead, που έπινε ένα μπουκάλι ουίσκι την ημέρα, είχε πλαγιάσει με 1.000 γυναίκες και είχε στιχουργική αδυναμία στον θάνατο και στην κόλαση, «έφυγε» σε ηλικία 70 ετών, δύο μέρες αφότου διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου.

Ο Ιαν «Lemmy» Κίλμιστερ, που ετοιμαζόταν μαζί με το συγκρότημά του για περιοδεία στη Βρετανία σε λίγες εβδομάδες, αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, αλλά η συντριπτική διάγνωση ήρθε την επομένη των Χριστουγέννων, όταν έμαθε ότι έπασχε από μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου. Μόλις 48 ώρες αργότερα, το ίνδαλμα της ροκ άφηνε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λος Αντζελες, περιστοιχισμένο από τα μέλη της οικογένειάς του.

3 68

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο facebook το βραβευμένο με Grammy συγκρότημα, που αποκάλυψε ότι «ο Λέμι πέθανε καθισμένος μπροστά στο αγαπημένο του video game», ενώ κάλεσε τους φανατικούς να παίξουν «τη μουσική του Λέμι ΔΥΝΑΤΑ» και να πιουν «ένα ποτό ή μερικά».

O Kίλμιστερ, που γεννήθηκε στο Στοκ-ον-Τρεντ της Βρετανίας την παραμονή Χριστουγέννων του 1945, μεγάλωσε σε μια φάρμα από τη μητέρα του και τον πατριό του. Ο εφημέριος, που ήταν βιολογικός πατέρας του, παράτησε μητέρα και γιο τρεις μήνες μετά τη γέννησή του.
Ο Lemmy -παρατσούκλι που απέκτησε επειδή μικρός έπρηζε τον κόσμο να του δανείσει πέντε λεπτά («lemme a fiver»)- ξεκίνησε ως μέλος της ομάδας του Τζίμι Χέντριξ, ενώ το 1971 εντάχθηκε στους Hawkwind, ένα συγκρότημα που ειδικευόταν στο να προκαλεί κρίσεις στο κοινό του με τη χρήση πολύ χαμηλής συχνότητας ηχητικών κυμάτων.

2 189

Το δικό τους αγαπημένο ναρκωτικό ήταν το LSD κι εκεί τα χάλαγαν με τον Lemmy, που προτιμούσε τις αμφεταμίνες. Σε αυτόν τον λόγο απέδιδε ο ίδιος ότι τον έδιωξαν, όταν συνελήφθη με ναρκωτικά στα αμερικανοκαναδικά σύνορα το 1975. Την ίδια χρονιά ο Lemmyαποφάσισε να ιδρύσει τους Motorhead, που αρχικά ονομάστηκαν Bastard και μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες ως το πιο θορυβώδες συγκρότημα. Το συγκρότημα, που καυχιόταν ότι έπαιζε και ζούσε πιο δυνατά, πιο γρήγορα και πιο σκληρά από κάθε άλλον, είχε έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα, ξεκινώντας από το 1988, ωστόσο ακύρωσε τις συναυλίες του το 2013 εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε ήδη ο ιδρυτής του, λόγω του ακραίου τρόπου με τον οποίο ζούσε.

Ο Lemmy είχε υποστηρίξει ότι είχε καταναλώσει ποσότητες ναρκωτικών και αλκοόλ «βιομηχανικής κλίμακας» και ότι είχε πλαγιάσει με εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, γυναίκες. «Περιοδικό στην Αγγλία είχε γράψει ότι είχα πηδήξει 2.000 γυναίκες, αλλά δεν το έκανα. Είπα 1.000. Αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι και τόσο παράλογο» είχε σχολιάσει ο ίδιος.

Ατάκες για drugs και rock’n’roll

Ο αρχηγός των Motorhead είχε έναν γοητευτικό όσο και σοκαριστικό τρόπο να εκφράζει την άποψή του.1 278

  • «Συλλέγω αντικείμενα, όχι ιδέες» είπε, όταν τον αποκάλεσαν φιλοναζί επειδή έκανε συλλογή αντικειμένων της ναζιστικής εποχής.
  • «Μου άρεσαν πάντα οι κακοί επειδή ντύνονταν καλύτερα» είπε, συμπληρώνοντας την παραπάνω φράση.
  • Δεν παντρεύτηκα ποτέ, γιατί δεν γνώρισα ποτέ μια γυναίκα που θα με σταματούσε να κοιτάζω όλες τις άλλες» έλεγε όταν αναφερόταν στο θέμα «γάμος», ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να αποκτήσει δύο γιους από διαφορετικές γυναίκες. Ο ένας έγινε κιθαρίστας με έδρα το Λος Αντζελες, ενώ ο άλλος δόθηκε για υιοθεσία όταν γεννήθηκε, επειδή ο Λέμι ήταν μόλις 17 ετών και η μητέρα μόλις 15!
  • «Τη δεκαετία του ’70 μια κοπέλα ανέβηκε στη σκηνή, κατέβασε το παντελόνι μου και έκανε τη δουλειά της. Αλλά εγώ συνέχισα να παίζω. Δεν μπορούσα να σταματήσω τη συναυλία, θα ήταν αντιεπαγγελματικό» είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Revolver», αναφερόμενος στις θαυμάστριές του.
  • «Μην τον αφήσετε ποτέ να δώσει αίμα για άλλον άνθρωπο. Το αίμα του θα σκότωνε έναν φυσιολογικό άνθρωπο!» Αυτή ήταν η ατάκα του γιατρού του, την οποία όμως υιοθέτησε ο αρχηγός των Motorhead όταν αναφερόταν στις καταχρήσεις ουσιών που έκανε, για να δείξει πως δεν είχε αφήσει τίποτα που να μη δοκιμάσει.

    weekend
{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...