Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Από τα πλατό στην κουζίνα!

Ο αδερφός της τραγουδίστριας Ειρήνης Παπαδοπούλου Στάθης,που πρωταγωνιστούσε σε ταινίες του Γιάνναρη, ζει (λόγω της κρίσης) στη Γερμανία και εργάζεται ως σεφ σε κέτερινγκ

Ο αδερφός της τραγουδίστριας Ειρήνης Παπαδοπούλου Στάθης,που πρωταγωνιστούσε σε ταινίες του Γιάνναρη, ζει (λόγω της κρίσης) στη Γερμανία και εργάζεται ως σεφ σε κέτερινγκ

Από τα κινηματογραφικά πλατό στην Ελλάδα, μάγειρας στη Γερμανία! Ο Στάθης Παπαδόπουλος, πρωταγωνιστής των κινηματογραφικών επιτυχιών του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Γιάνναρη, εργάζεται στο catering μεγάλου σόου με άλογα και ακροβάτες.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

3 72«Ηρθα πρώτη φορά το 2005 για να επισκεφτώ την κοπέλα μου τότε και γυναίκα μου σήμερα, την Ελίζα, η οποία σπούδαζε στο Βερολίνο. Εμεινα αρχικά για δύο χρόνια, το 2007 γύρισα στην Ελλάδα και το 2011 επέστρεψα σε μόνιμη βάση» λέει ο ίδιος στην «Espresso».
Γεννημένος το 1980 στο Καζακστάν από Πόντιους γονείς, ο Στάθης μετακόμισε στην Ελλάδα σε ηλικία 10 ετών με τον πατέρα του, τη μητέρα του και τη μικρότερη αδελφή του, που δεν είναι άλλη από τη δημοφιλή τραγουδίστρια Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Οι βασικοί ρόλοι

Το έμφυτο ταλέντο του στον χορό τον οδήγησε σε ηλικία 16 ετών να πιάσει δουλειά σε μεγάλα clubs. Σε ένα απ’ αυτά τον γνώρισε ο Γιάνναρης, οποίος είδε στο πρόσωπό του ένα μελλοντικό μεγάλο ταλέντο. Ο Στάθης κράτησε τον βασικό ρόλο στην ταινία «Από την άκρη της πόλης» πριν από 17 χρόνια, συνέχισε με τον «Δεκαπενταύγουστο», κατόπιν έδωσε μια συγκλονιστική ερμηνεία στον «Ομηρο» και έπειτα έπαιξε στο «Ανθρωπος στη θάλασσα», όλα project με τη σφραγίδα του Γιάνναρη.

«Είχα ενδιάμεσα κάποιες προτάσεις για σίριαλ, αλλά τις απέρριπτα. Ηξερα ότι, αν έπαιρνα τέτοια κατεύθυνση, δεν θα είχα ξανά ρόλο σε ταινία του Γιάνναρη. Μέτα την τελευταία μας συνεργασία, είχε πλέον ξεκινήσει η κρίση. Οπως τόσοι άλλοι Ελληνες, έτσι κι εγώ αντιμετώπισα μεγάλες δυσκολίες στο κομμάτι της εύρεσης εργασίας το 2010. Στο μεταξύ, είχα γίνει και πατέρας και έπρεπε να προσφέρω στο παιδί μου το καλύτερο. Το Βερολίνο και τη ζωή στη Γερμανία τα είχα ήδη γνωρίσει, κρατώντας μάλιστα και κάποιες επαφές για δουλειά» συνεχίζει ο ηθοποιός.

2 196

Η μαγειρική μπήκε στη ζωή του την πρώτη φορά που βρέθηκε στη Γερμανία. «Ξεκίνησα από ελληνικά εστιατόρια, δουλεύοντας στη λάντζα. Σιγά σιγά μπήκα μπροστά, στις σαλάτες και στα ορεκτικά, κι έτσι με έμαθαν. Τη δεύτερη φορά που ήρθα Γερμανία δούλεψα για τρία χρόνια ως βοηθός και τώρα είμαι πλέον μάγειρας. Πολλή δουλειά, πολλές ώρες ορθοστασία, κουβάλημα, στρες, βιασύνη, φωνές… Οποιος έχει περάσει απ’ αυτό αυτό το επάγγελμα, καταλαβαίνει» αναφέρει ο Στάθης, ο οποίος δουλεύει μαζί με δύο φίλους του, επίσης Ελληνες μάγειρες, στο catering μεγάλου σόου, με άλογα, χορευτές και ακροβάτες, το οποίο περιοδεύει σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. «Μαγειρεύουμε για τους συντελεστές και τους τεχνικούς του σόου, είναι περίπου 100 άτομα» εξηγεί.

Η υποκριτική

Φυσικά, η υποκριτική συνεχίζει να έχει εξέχοντα ρόλο στη ζωή του. «Η ηθοποιία είναι κάτι που δεν θέλω να αφήσω. Πέρσι συμμετείχα σε μια ταινία Ελληνα σκηνοθέτη στο Βερολίνο, το “Dance Fight Love Die – On the Road With Mikis Theodorakis” του Αστερη Κούτουλα.7 2 Είναι ένα πειραματικό μουσικό κολάζ με υλικό από τις περιοδείες του Μίκη Θεοδωράκη. Εγώ πρωταγωνιστώ και χορεύω στο αφηγηματικό κομμάτι, το οποίο βασίζεται σε μια ιστορία που έγραψε κάποτε ο ίδιος ο Μίκης. Το καλοκαίρι έγινε ένα preview της ταινίας για τον μεγάλο Ελληνα συνθέτη και τον γνώρισα από κοντά. Ηταν μεγάλη μου τιμή και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν τη συνάντηση. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες σε περίπου μισό χρόνο».

6 15Αυτήν την εποχή η γυναίκα του, Ελίζα, η οποία είναι και μάνατζέρ του, οργανώνει σε συνεργασία με ομάδα Ελλήνων και Γερμανών το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο, το Hellas Filmbox Berlin (www.hellasfilmbox.com), που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου. «Φυσικά θα παραβρεθώ και εγώ στην έναρξη. Επίσης, συμμετέχω στο επίσημο τρέιλερ του φεστιβάλ, το οποίο θα γίνει viral σε μερικές εβδομάδες. Στόχος μας είναι να γνωρίσει το γερμανικό κοινό τους Ελληνες, μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο. Η τέχνη καταφέρνει περισσότερα από την πολιτική. Ενώνει τον κόσμο» λέει ο Στάθης, ο οποίος έχει και μια πρόταση για ταινία στην Ελλάδα, αλλά βρίσκεται σε αναμονή, λόγω χρηματοδότησης της παραγωγής.

Ο έρωτας με τη γυναίκα του υπήρξε κεραυνοβόλος. «Η Ελίζα προσπάθησε να με γνωρίσει. Ετυχε να ξέρω έναν φίλο της από τα clubs όπου πηγαίναμε τότε. Ηθελε να κάνει ένα φιλμ μικρού μήκους μαζί μου. Κανονίσαμε να βρεθούμε σε ένα μαγαζί στο Θησείο. Μόλις μπήκε μέσα, κοιταχτήκαμε, και αυτό ήταν. Τι με κέρδισε σε εκείνη; Πιστεύω ο χαρακτήρας της, η επιμονή της. Μου στάθηκε και με έβγαλε από μια πολύ δυσάρεστη φάση της ζωής μου» εξομολογείται ο ηθοποιός, ο οποίος είναι πατέρας ενός αγοριού. «Ο ρόλος του πατέρα είναι αυτός που έχει ουσία. Είναι πολύ μεγάλο αυτό για να το χωρέσουν οι λέξεις. Ελπίζω να είμαι τυχερός, να αποκτήσω και άλλο παιδί κάποια στιγμή» δηλώνει.

5 14Οσο για τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη και την παρέα της «Ακρης της πόλης»; «Ο Κωνσταντίνος έγινε κουμπάρος μου, κάναμε πολλή παρέα για χρονιά. Μέτα το “Man at Sea” χαθήκαμε λίγο, έφυγα και εγώ για Γερμανία. Μιλάμε, έχω καιρό να τον δω από κοντά. Ελπίζω να ανεβεί Βερολίνο σύντομα. Από την παρέα της πρώτης μου ταινίας έχω κρατήσει επαφή με σχεδόν όλους. Περισσότερο όμως με τον Κώστα Κοτσιανίδη. Γίναμε κολλητοί μετά την ταινία. Τώρα πια τον βλέπω όταν κατεβαίνω Μενίδι. Παντρεύτηκε κι αυτός και έκανε γιο. Και τους άλλους έχω δει κατά καιρούς. Ο ηθοποιός που έπαιζε τον Ανέστη χάθηκε. Δυστυχώς, πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης, ακριβώς όπως και ο χαρακτήρας που υποδύθηκε στην ταινία» λέει.

Οι οικογενειακές στιγμές και το νέο ξεκίνημα στη ξενιτιά

8 0

Ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτόν είναι και η σχέση του με την Ειρήνη Παπαδοπούλου, την οποία λατρεύει. «Η Ειρήνη είναι πέντε χρόνια μικρότερή μου και είμαι πολύ περήφανος για όλα όσα έχει καταφέρει στη ζωή της τα τελευταία χρόνια. Το καλοκαίρι, που είχαμε έρθει στην Ελλάδα, γιορτάσαμε μαζί τα γενέθλιά της» λέει.

Τέλος, μιλώντας για την οικονομική κρίση, ο Στάθης Παπαδόπουλος σημειώνει ότι πολλά έχουν αλλάξει στην Ελλάδα. «Τα ζούμε έμμεσα, αφού είναι οι συγγενείς και οι φίλοι μας εκεί και περνούν δύσκολα. Βλέπουμε τις αλλαγές οπότε κατεβαίνουμε στην Αθήνα. Η ζωή μας στη Γερμανία είναι πολύ οργανωμένη, περιστρέφεται γύρω από τις δουλειές μας και το παιδί μας. Μετράμε τις μέρες και τους μήνες, πότε θα είναι πάλι καλοκαίρι για να έρθουμε εκεί! (γέλια) Οχι, εντάξει, και εδώ έχουμε φίλους και περνάμε καλά, άλλα σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει» λέει.


{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...