Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Σοκ με τον «Αγαπούλα»

«Εφυγε» ξαφνικά από έμφραγμα στα 60 του ο Μάκης Ψωμιάδης

«Εφυγε» ξαφνικά από έμφραγμα στα 60 του ο Μάκης Ψωμιάδης

Την τελευταία πνοή του άφησε ξαφνικά χθες, τα ξημερώματα της Τετάρτης, μία από τις πιο πληθωρικές προσωπικότητες του αθλητικού και του επιχειρηματικού κόσμου. Σε ηλικία 60 ετών ο Μάκης Ψωμιάδης, που ανέβαλε για λίγες ημέρες την επέμβαση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί, προδόθηκε από την καρδιά του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Η επέμβαση ανοιχτής καρδιάς είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά δεν έμελλε να πραγματοποιηθεί. Ο «Αγαπούλας» είχε προτιμήσει να αφήσει το χειρουργείο για τον καινούργιο χρόνο, ώστε να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του και τα δύο εγγόνια του, παιδιά της κόρης του Μαρίας – Χριστίνας και του μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση. Ο γιος του «Big Mac», όπως τον αποκαλούσαν φίλοι και δημοσιογράφοι, Σταύρος Ψωμιάδης τον βρήκε αναίσθητο στις 2.30 το πρωί των Θεοφανίων στο σπίτι του, στο Ψυχικό, και τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο Ελπίς, αλλά ήταν πλέον αργά.

Εμβληματική φιγούρα

Γεννημένος το 1955 στην Καβάλα, με πατέρα ιερέα, ο Μάκης (Χρυσόστομος) Ψωμιάδης ακολούθησε δική του διαδρομή, ακροβατώντας μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας. Δεν ήταν το επιβλητικό ανάστημά του (σχεδόν δύο μέτρα!) ούτε το χαρακτηριστικό μουστάκι του ή το πούρο Αβάνας (που κοσμούσε τα χείλη του σε όλες σχεδόν τις φωτογραφίες) που δημιούργησαν τον… μύθο γύρω από το όνομά του. Η πληθωρική προσωπικότητά του, το ιδιόμορφο αξιακό του σύστημα και η βγαλμένη από σενάριο ταινίας ζωή του τον ανέδειξαν σε εμβληματική φιγούρα της δημόσιας ζωής τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Γαλαντόμος με τους δικούς του και αμείλικτος με τους εχθρούς του, ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο (ΑΕΚ, Ατρόμητος, Εθνικός, Καβάλα) και τις επιχειρήσεις και βρέθηκε (έπειτα από αρκετές ενδιάμεσες στάσεις) από την εξέδρα των επισήμων της ΑΕΚ στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Η αγάπη του για την κιτρινόμαυρη ομάδα από τη νεαρή του ηλικία τον έφερε στην προεδρία της την περίοδο 2001-2003, αλλά και στην καταδίκη του για «τρύπα» στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ! Τον Απρίλιο του 2014 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε 10ετή κάθειρξη για υπεξαίρεση 21.500.000 ευρώ.

Είχαν προηγηθεί ένα ένταλμα σύλληψης της INTERPOL για πλαστές επιταγές, υποθέσεις λαθρεμπορίου και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του έξω από την Αίγλη του Ζαππείου. Πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, για το οποίο συνελήφθη στα Σκόπια τον Νοέμβριο του 2011 και καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση, με αναστολή και πρόστιμο 35.000 ευρώ. Αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό τον περασμένο Αύγουστο. Ο «Μάκαρος» δήλωνε στους δικαστές «καθαρός και κρυστάλλινος». Αυτό που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, είναι πως υπήρξε πάντα αυθεντικός. Ισως γι’ αυτό η κοινή γνώμη του χάριζε απλόχερα τη συμπάθειά της.

«Φωτιά» στο  twitter 

Με τον δικό τους τρόπο αποχαιρέτησαν οι χρήστες του twitter τον «Big Mac», ανακηρύσσοντας πρώτο στη λίστα των trends το #RIP Makaros. Πλήθος αναρτήσεων αποδίδουν με χιούμορ, που διέθετε και ο ίδιος, ξεχωριστό φόρο τιμής στον «Αγαπούλα» και περιγράφουν εύστοχα μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του περιπετειώδους βίου του.

«Αντίο» στον ναό που έχτισε ο πατέρας του

Το τελευταίο «αντίο» στον Μάκη Ψωμιάδη θα πουν συγγενείς και φίλοι την Παρασκευή, στις 13.00, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Μαδύτου, στη Νέα Φιλαδέλφεια και η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. «Η εκκλησία χτίστηκε από τον πατέρα του Μάκη Ψωμιάδη, όπως και το γηροκομείο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα» είπε στην «Espresso» o ανιψιός του Χάρης Ψωμιάδης και πρόσθεσε: «Ο πατέρας του, όπως είναι γνωστό, ήταν ιερέας και λειτουργούσε στον συγκεκριμένο ναό, γι’ αυτό η οικογένεια τον επέλεξε για τη νεκρώσιμη ακολουθία. Μάλιστα, η σορός του θα ταφεί πλάι στην πολυαγαπημένη του μητέρα, στον οικογενειακό τάφο στον Κόκκινο Μύλο».

Φύλακας άγγελος του Γιαννουσάκη στον Κορυδαλλό

Μία άγνωστη ιστορία από την περίοδο που ο «Big Mac» εξέτιε την ποινή του στον Κορυδαλλό φέρνει στο φως η «Espresso». Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που γνώριζαν τον Μάκη Ψωμιάδη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2015 το πέρασε μέσα στη φυλακή μαζί με s 27τον συνονόματό του Μάκη Γιαννουσάκη (φωτό), ο οποίος είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση του «Noor 1». Τους δύο άνδρες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνέδεε γνωριμία πολλών ετών και, όταν χρειάστηκε, ο Μάκης Ψωμιάδης δεν δίστασε να μεσολαβήσει ώστε ο προφυλακισμένος εφοπλιστής να μεταφερθεί από την Α’ πτέρυγα των φυλακών στην πτέρυγα όπου κρατούνταν και ο ίδιος. Αφορμή είχαν αποτελέσει οι απειλές που υποστηρίζει πως δέχτηκε ο Μάκης Γιαννουσάκης από συγκατηγορούμενό του, ο οποίος φέρεται ότι έβαλε ανθρώπους να τον μαχαιρώσουν στο κελί του τις παραμονές Χριστουγέννων του 2014 (όπως έχει καταγγείλει και ο ίδιος στην εν εξελίξει δίκη για το ναρκόπλοιο).

Η πρωτοβουλία του Μάκη Ψωμιάδη να έχει κοντά του τον προφυλακισμένο εφοπλιστή λέγεται ότι δυνάμωσε περισσότερο τη φιλία των δύο αντρών και ήταν από τους λόγους που σόκαραν και βύθισαν στη θλίψη τον Μάκη Γιαννουσάκη, όταν πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα νέα μέσα στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα, όπου βρίσκεται πλέον κρατούμενος.


 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...