Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ο «θρύλος» της ροκ που σκηνοθέτησε το τέλος του

Ο Ντέιβιντ Μπόουι «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο, λίγες μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου videoclip, όπου εμφανίζεται με σάβανο σε κρεβάτι νοσοκομείου

Ο Ντέιβιντ Μπόουι «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο, λίγες μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου videoclip, όπου εμφανίζεται με σάβανο σε κρεβάτι νοσοκομείου

Ηταν ένα άψογα ενορχηστρωμένο φινάλε. Ετοίμασε το 25ο και τελευταίο άλμπουμ της καριέρας του και της ζωής του και έδωσε ρητές οδηγίες στη δισκογραφική εταιρία του να μην το κυκλοφορήσει πριν από τα 69α γενέθλιά του.q 24

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δύο ημέρες μετά, o τραγουδιστής τεράστιων επιτυχιών, όπως το «Absolute beginners», το «Cat people», το «Space oddity», το «Heroes» και το «Ashes to ashes», άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι, όπως αποκαλύφθηκε, έδινε μάχη τους τελευταίους 18 μήνες με τον καρκίνο.
«Κοίτα εδώ πάνω. Είμαι στον παράδεισο. Eχω πληγές που δεν μπορεί να δει κανείς. Eχω ένα δράμα που δεν μπορεί να μου κλέψει κανείς. Oλοι με ξέρουν τώρα» είναι οι στίχοι του νέου τραγουδιού του με τίτλο «Lazarus» (δείτε το video clip παρακάτω), στο βιντεοκλίπ του οποίου ο καλλιτέχνης εμφανίζεται σαβανωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Ο παραγωγός του Τόνι Βισκόντι άφησε να εννοηθεί ότι ο Μπόουι γνώριζε εδώ και έναν χρόνο ότι ο καρκίνος του δεν επιδεχόταν θεραπεία και χαρακτήρισε το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Blackstar» ένα «αποχαιρετιστήριο δώρο» στον κόσμο.

b2b32fe0ddab00000578 3393470 image a 45 1452502195512

«Ηταν ο καλύτερος»

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του στον λογαριασμό του στο facebook, που ανέφερε ότι «ο Ντέιβιντ Μπόουι πέθανε ήρεμα, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, έπειτα από μια θαρραλέα 18μηνη μάχη με τον καρκίνο», το διαδίκτυο πλημμύρισε με μηνύματα θρήνου από συγκλονισμένους διάσημους και μη, μεταξύ των οποίων ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ, η Μαντόνα, ο Κάνι Γουέστ και ο Ιγκι Ποπ, ο οποίος ήταν και στενός συνεργάτης του Μπόουι. «Η φιλία του Ντέιβιντ ήταν το φως της ζωής μου. Δεν έχω συναντήσει έναν τόσο ευφυή άνθρωπο ποτέ άλλοτε. Ηταν ο καλύτερος που υπάρχει» έγραψε χαρακτηριστικά.

Οι περισσότεροι σοκαρίστηκαν από την είδηση του θανάτου του, παρά το γεγονός ότι όλοι παραδέχονται πως κυκλοφορούσαν φήμες πως δεν ήταν καλά τελευταία. Η βιογράφος του Γουέντι Λι δήλωσε χθες στο BBC ότι εκτός από το καρδιακό επεισόδιο που είχε υποστεί το 2004 και τον είχε αναγκάσει να αποσυρθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις, είχε υποστεί ακόμα έξι καρδιακές προσβολές «τα τελευταία χρόνια».

Οι 12 (+1) «άγνωστες» στιγμές της ζωής του

1. Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, γεννήθηκε στο Μπρίξτον του Λονδίνου στις 8 Ιανουαρίου του 1947, την ίδια ημέρα με τον Ελβις.

2. Μία από τις κόρες των ματιών του ήταν μόνιμα διεσταλμένη επειδή ο φίλος του Τζορτζ Αντεργουντ τού είχε ρίξει μπουνιά στο μάτι σ’ έναν σχολικό καβγά που είχε ξεσπάσει για τα μάτια ενός κοριτσιού.
1401x788 482118797 copy

3. Ο Μπόουι άρχισε να παίζει σαξόφωνο σε ηλικία 12 ετών.

4. Ο ετεροθαλής αδερφός του Τέρι, που έπασχε από σχιζοφρένεια, αυτοκτόνησε το 1985.

5. Το πρώτο κομμάτι που κυκλοφόρησε ποτέ ήταν το «Liza Jane / Louie Louie Go Home» τον Ιούνιο του 1964, συστηνόμενος με το όνομα Ντέιβι Τζόουνς και παίζοντας με το συγκρότημα King Bees.

6. Αργότερα άλλαξε το όνομα του σε Μπόουι για να μην τον μπερδεύουν με τον τραγουδιστή Μόνκι Ντέιβι Τζόουνς.

7. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του στη Βρετανία, το «Space Oddity» του 1969, ήταν το τραγούδι που χρησιμοποίησε ως «χαλί» το BBC για την κάλυψη της πρώτης προσελήνωσης του ανθρώπου.

lrhfull 08. Ο Μπόουι είχε χτυπηθεί στο μάτι από ένα γλειφιτζούρι, ενώ βρισκόταν επί σκηνής στο Οσλο της Νορβηγίας το 2004.

9. Εχει δανείσει τη φωνή του στον χαρακτήρα Lord Royal Highness της Χαμένης Ατλαντίδας στην αμερικανική βερσιόν του «Μπομπ του Σφουγγαράκη» το 2007.

10. Επαιξε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου στην ταινία «Ο τελευταίος πειρασμός» του Σκορσέζε.
david bowie as pontius pilate in the last temptation of christ 1988

11. Είχε ύψος 1,78 μέτρα.

queen elizabeth12. Αρνήθηκε να βραβευτεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2000 και να κηρυχθεί ιππότης το 2003.

13. Εχει απαθανατιστεί πάνω σε πέτρα από τον καλλιτέχνη Εντ Τσάπμαν, που δημιούργησε ένα μωσαϊκό του «Starman» με την ευκαιρία των 65ων γενεθλίων του.

Τρίο στην ντουλάπα με Τζάγκερ και Μίντλερ

Με την ένταση και την ενέργεια που του έδινε η κοκαΐνη ο Ντέιβιντ Μπόουι φρόντιζε να αξιοποιήσει στο μάξιμουμ κάθε σεξουαλική ευκαιρία που εμφανιζόταν μπροστά του. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Μπιάνκα Τζάγκερ, η Μαριάν Φέιθφουλ, η Σούζαν Σάραντον αλλά και ο Μικ Τζάγκερ είναι από τα ονόματα της σοουμπίζ που φέρεται ότι είχαν κατά καιρούς πρωταγωνιστήσει και στο κρεβάτι του. Οπως αποκάλυπτε η Γουέντι Λι το 2014 στη βιογραφία του με τίτλο «Bowie», ο ρόκερ είχε βάλει στόχο «να κάνει σεξ με όσους περισσότερους παρτενέρ μπορούσε», άνδρες και γυναίκες.

Ολα άρχισαν όταν παντρεύτηκε την πρώτη σύζυγό του, την Αντζι, η οποία πρωταγωνιστεί στο βρετανικό «Big Brother» και ήταν γνωστή «ηδονίστρια», όπως την αποκαλεί η βιογράφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αμερικανίδα που έμεινε παντρεμένη με τον μουσικό 10 χρόνια, αν και ενημερώθηκε off camera για τον θάνατο, αποφάσισε να συνεχίσει τη συμμετοχή της στο ριάλιτι.
image

«Είμαι γκέι και ήμουν πάντα»

Ο Μπόουι όμως, όταν μπήκε στη διαδικασία να διεκδικήσει μια θέση στην πολύ ανταγωνιστική μουσική σκηνή του Λονδίνου, «έγινε επιδέξιος στο να παίζει με την γκέι ελίτ». Φήμες θέλουν την Αντζι και τον Ντέιβιντ να γνωρίστηκαν ενώ και οι δύο είχαν σχέση με τον ίδιο άνδρα! Οταν παντρεύτηκαν, η Αντζι άρχισε να «τροφοδοτεί» το κρεβάτι τους με διάφορα «ανοιχτόμυαλα κορίτσια», αλλά όταν έφερε στον κόσμο τον γιο του Ζόουι, τον Μάιο του 1970, άρχισε να νιώθει ότι έχανε το σεξ απίλ της στα μάτια του. Ηταν η εποχή που ο Μπόουι είχε αρχίζει να χτίζει την περσόνα του Ziggy Stardust και δήλωνε χωρίς καμία περιστροφή σε συνέντευξη του: «Είμαι γκέι και ήμουν πάντα».

dsd

Ωστόσο, άνδρας εραστής του από εκείνη την περίοδο φέρεται ότι έχει σχολιάσει πως ο Μπόουι ήταν λιγότερο γκέι και περισσότερο διψασμένος για λατρεία. «Οταν ήμασταν μαζί στο κρεβάτι ήταν αισθησιακός και νάρκισσος» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο βοηθός του Τόνι Ζανέτα. Αλλοι λένε ότι έκανε σεξ με όλους τους συνεργάτες του, άνδρες και γυναίκες, τουλάχιστον από μία φορά. Στις περιοδείες αλλά και στο σπίτι του στο Λονδίνο διοργανώνονταν ατέλειωτα όργια. «Η Αντζι και ο Ντέβιντ οργάνωναν τα πιο απίστευτα όργια στην οδό Οκλεϊ. Ολοι γ****ν όλους.

Ο Μικ Τζάγκερ συνήθιζε να έρχεται εδώ και να συμμετέχει» αναφέρει πηγή που επικαλείται η βιογράφος του Μπόουι. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό ενός θρυλούμενου τρίο με τον Μικ Τζάγκερ και την Μπέτι Μίντλερ μέσα στην ντουλάπα της σουίτας τους σε ξενοδοχείο της 5ης Λεωφόρου.

O γάμος με το top model Ιμάν το 1992

998264

«Θα πίστευε κανείς ότι ο γάμος ενός ροκ σταρ μ’ ένα σούπερ μοντέλο είναι ένα από τα πιο φανταστικά πράγματα στον κόσμο. Είναι». Αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που έχει πει για τον γάμο του με την Ιμάν ο Ντέιβιντ Μπόουι. Η Σομαλή καλλονή, μητέρα της 14χρονης κόρης του τραγουδιστή Λέξι, ήταν αυτή που έφερε τη σταθερότητα και την ηρεμία στην ξέφρενη ερωτική ζωή του. Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια ρομαντική τελετή στην Τοσκάνη την άνοιξη του 1992 και έκτοτε φρόντιζε να κρατά μακριά από τη δημοσιότητα την προσωπική ζωή του.

«Ερωτεύτηκα τον Ντέιβιντ Τζόουνς. Δεν ερωτεύτηκα τον Ντέιβιντ Μπόουι. Ο Μπόουι είναι μόνο μια περσόνα. Είναι ένας τραγουδιστής, ένας διασκεδαστής» είχε πει το 2014 στον «Guardian» η Ιμάν για τον σύζυγό της, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει το 2010, είχε «μια ευγενική ψυχή».
Λίγες ώρες πριν γίνει γνωστός ο θάνατος του άνδρα της ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία που έγραφε ότι «Η μάχη είναι πραγματική, αλλά το ίδιο και ο Θεός», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ελπίζει στον Θεό για να ξεπεράσει την απώλεια. Λίγο πριν είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του συζύγου της μ’ ένα τσιγάρο στο στόμα από την εποχή που μεταμφιεζόταν για τις συναυλίες του.

David Bowie – Lazarus

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...