Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ασταμάτητη η ΑΕΚ, ΠΑΣ-άς και αήττητος ο «Θρύλος»

ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΩΣΗ» – ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – Ο ΠΑΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΟΙ ΤΕΛΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΑΛ

g254yt32456t35ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΗΛ. ΖΥΜΑΤΟΥΡΑΣ – Χ. ΔΑΝΤΣΗΣ

«Δικέφαλοι» σε αντίθετους δρόμους. Ενώ ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να «πετάει» βαθμούς (νέα γκέλα, 1-1 με τον Ατρόμητο), η ΑΕΚ συνεχίζει τις υψηλές «πτήσεις», πέτυχε την 5η σερί νίκη στη Σούπερ Λίγκα και εδραιώθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Πασάς ο Ολυμπιακός, πέρασε και από τα Γιάννενα, διευρύνοντας το αήττητο σερί του στους 20 αγώνες. Ο Παναθηναϊκός «άλωσε» την έδρα του Πλατανιά (3-2) και άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς του από τον ΠΑΟΚ στους τέσσερις βαθμούς. Από την άλλη, Καλλονή και Πανθρακικός υπέστησαν οδυνηρές ήττες και δύσκολα θα αποφύγουν το «μοιραίο».

«ΟΔΗΓΟΣ» Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ο Κώστας Φορτούνης πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό, και, με δύο τέρματα (13’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και στο 25’ με πέναλτι) και μία ασίστ (57’ στο γκολ του Ντουρμάζ), οδήγησε την ομάδα του στη νίκη 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δείξαμε ένα υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο» τόνισε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός των Πειραιωτών, Μάρκο Σίλβα, ενώ ο κόουτς των Ηπειρωτών, Γιάννης Πετράκης, επεσήμανε πως «έπαιξε καθοριστικό ρόλο ότι δεχτήκαμε πολύ νωρίς δύο γκολ. Σταθήκαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο». Από την αναμέτρηση αποχώρησε τραυματίας ο Αλμπέρτο Μποτία, και εντός της ημέρας θα φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του Ισπανού αμυντικού. Σημειώνεται ότι η νίκη αυτή των «ερυθρολεύκων» είναι η πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια στην έδρα του ΠΑΣ.

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ: Ασταμάτητη η ΑΕΚ. Μπορεί να μην ανέβασε στροφές από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τη Βέροια και να ήταν κουρασμένη, αλλά η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ νίκησε τη Βέροια… περπατώντας με το ευρύ 3-0 και πλέον μετράει οκτώ διαδοχικές νίκες μέσα στο 2016, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (18-2 ο συντελεστής τερμάτων!). Ολο και πιο κοντά στη 2η θέση της βαθμολογίας η «Ενωση», «βγάζει υγεία» εντός του αγωνιστικού χώρου. Οι Βάργκας (με προβολή έπειτα από γύρισμα του Ντίντακ), Αραβίδης (έπειτα από λάθος αντιπάλου) και Μάνταλος (ριμπάουντ μετά το χαμένο πέναλτι του Μπουονανότε) σημείωσαν τα γκολ της «κιτρινόμαυρης» νίκης, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο δοκάρια σε ισάριθμες προσπάθειες του Μαγέφσκι, στην πρώτη (5’) και την τελευταία (90’) φάση του ματς.

«ΠΕΤΑΞΕ» ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ: Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο α’ ημίχρονο, άνοιξε το σκορ με γκολ (οφσάιντ) του Μακ, αλλά στο β’ μέρος «έπεσε», και ο Ατρόμητος, με σκόρερ τον Λαζαρίδη (1-1), το εκμεταλλεύτηκε και «τσίμπησε» βαθμό στην Τούμπα. Σε ένα ματς που μπορούσε να το καθορίσει υπέρ του από πολύ νωρίς, αλλά σπατάλησε τις περισσότερες ευκαιρίες του, ο ΠΑΟΚ κατάφερε τελικά να χάσει τη νίκη που κρατούσε στα χέρια του από τον Ατρόμητο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στην Τούμπα. «Είναι λογικό να υπάρχουν αποδοκιμασίες όταν δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Είμαι έτοιμος να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση, πιστεύω ότι η ομάδα μου θα είναι έτοιμη και θα παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο στον στόχο μας στα πλέι οφ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και δουλεύω στον ΠΑΟΚ». Με τον τρόπο αυτό ο Ιγκόρ Τούντορ σχολίασε τις αποδοκιμασίες που υπήρξαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την ισοπαλία με τον Ατρόμητο μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου. «Ηλίθιο» χαρακτήρισε τον οπαδό του ΠΑΟΚ που χτύπησε τον Νίκο Λαζαρίδη ο Γιώργος Σπανός, με τον ιδιοκτήτη του Ατρομήτου να εκφράζει τον εκνευρισμό του για το συμβάν, όχι όμως και από τη φιλοξενία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, στην Τούμπα.

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΛΤΣΑΣ: Τις λιγότερες ευκαιρίες από κάθε άλλο ματς έκανε ο Παναθηναϊκός, πέτυχε ωστόσο 3 γκολ (τα 2 ο Καλτσάς, στη συμπλήρωση 100 συμμετοχών του στη Σούπερ Λίγκα) παίρνοντας τη νίκη από τον Πλατανιά. «Σιγά σιγά χτίζουμε χαρακτήρα σαν ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, όμως είναι κρίμα για τα δύο παιδιά» δήλωσε ο Αντρέα Στραματσιόνι, που είδε Μπουμάλ και Τελάντερ να αποχωρούν τραυματίες (με πρόβλημα στον ώμο ο πρώτος, με θλάση ο δεύτερος, μένουν εκτός δράσης για, περίπου έναν μήνα). Ο Πλατανιάς έβαλε δύσκολα στον (ανώτερο, ποιοτικά) Παναθηναϊκό, με τον Παναγιώτη Γκουτσίδη, βοηθό του Γιώργου Παράσχου, να δηλώνει: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά νομίζω ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας γιατί δεχτήκαμε εύκολα γκολ. Στο τέλος ήταν πολύ δύσκολο να πετύχουμε κάτι καλό». Στα αξιοσημείωτα ότι ο Παναθηναϊκός σκόραρε σε πρώτο ημίχρονο (με τον Καλτσά) μετά από έντεκα παιχνίδια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΟΝΕΙΡΑ: Τα όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη συνεχίζονται στην Πλατεία, μετά τη προχθεσινή εκτός έδρας νίκη του Πανιωνίου με 1-0 επί του Πανθρακικού. «Χρυσός» σκόρερ για τους Νεοσμυρνιώτες, που παρέμειναν σε τροχιά πλέι οφ, ο Οικονόμου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 88ο λεπτό. Δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό η ομάδα της Κομοτηνής, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παπαγεωργίου με απευθείας κόκκινη στη φάση του πέναλτι (έδιωξε την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή). Νωρίτερα (76’) είχε αποβληθεί για τους φιλοξενούμενους με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ρισβάνης. «Σπουδαία νίκη για μας, μετά από μία δύσκολη εβδομάδα. Δεν είχαμε χρόνο να ξεκουραστούμε» δήλωσε ο κόουτς του Πανιωνίου, Μαρίνος Ουζουνίδης, τονίζοντας για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Αστέρα Τρίπολης «έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, από κει και πέρα θα δούμε». Στο μεταξύ, οι διοικούντες των «κυανέρυθρων» έδωσαν πριμ νίκης 10.000 ευρώ στους παίκτες.

ΜΕ ΑΓΧΟΣ: Στη μετά Στάικο Βεργέτη εποχή, ο Αστέρας Τρίπολης (με υπηρεσιακό τεχνικό τον Δημήτρη Τερεζόπουλο) κέρδισε με αγχωτικό τρόπο 2-0 τον Λεβαδειακό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και παρέμεινε στο κόλπο των πλέι οφ. Ο Μπερτόλιο με κεφαλιά (61’), ύστερα από πλάγιο, και ο Μάσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ (82’) πέτυχαν τα γκολ των Αρκάδων, που είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Μπαντή. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδειξε καλά αντανακλαστικά στα τετ α τετ με τους Μπεν (στο 58’, ενώ στην αρχή του παιχνιδιού, συγκεκριμένα στο 11’ είχε δοκάρι), Ατζαγκούν (65’) και Μάντζιο (68’) κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τον κόουτς του Λεβαδειακού, Ακη Μάντζιο, είδε τους Γιακουμάκη και (Βαγγέλη) Μάντζιο να αποχωρούν τραυματίες, ενώ στο 87’ ο Μαχαίρας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ενα θεωρητικά εύκολο ματς μετατράπηκε σε θρίλερ για τους γηπεδούχους λόγω της αστοχίας των επιθετικών του Παναιτωλικού, που, τελικά, πανηγύρισε τη νίκη χάρη στο γκολ του Κάπελ, με τον Γιάννη Ματζουράκη να δηλώνει: «Αγχωθήκαμε στο τέλος, και αυτό θα μπορούσε να στοιχίσει. Συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί έχουμε 4 ματς αήττητοι». Απογοητευμένος, ο Νίκος Καραγεωργίου σχολίασε για την Καλλονή: «Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, εξάλλου χαμένοι είμαστε εξαιτίας της βαθμολογικής μας θέσης. Εχουμε “γολγοθά” μπροστά μας». Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση (ο Κυριακίδης απομάκρυνε στο σουτ του Μανούσου). Ο Βιγιαφάνιες (αγωνίστηκε για τελευταία φορά στον Παναιτωλικό), αποθεώθηκε όταν έγινε αλλαγή, ενώ η ομάδα του Αγρινίου προχώρησε στην απόκτηση του Αργεντινού κυνηγού Φαμπιάν Μουνιός (24 χρ.) και του Μοζαμβικανού φορ Κλέζιο Μπαούκε (21 χρ.).

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΑ «ΤΡΙΠΟΝΤΑ»: 
Η Ξάνθη, μετά από ακριβώς 70 ημέρες, γνώρισε τη χαρά της νίκης (2-0) κόντρα στον Ηρακλή στα Πηγάδια. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δείξουν τις… διαθέσεις τους από πολύ νωρίς, μιας και μόλις στο 3’ ο Νιέτο, με διαγώνιο σουτ, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Περνίς για το 1-0. Ο ίδιος παίκτης ήταν εκείνος που σφράγισε και το «τρίποντο» της ομάδας του με πλασέ στο 62’, και αφού νίκησε στο σπριντ τους αμυντικούς του Ηρακλή. «Αστεία τα γκολ που δεχτήκαμε. Πρέπει να αντιδράσουμε» ήταν το μήνυμα των δηλώσεων του Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος μίλησε και για τον Λεοζίνιο: «Αν μπορούσε να παίξει σήμερα, θα έπαιζε. Οταν είναι έτοιμα τα χαρτιά του, το δελτίο του. Είναι έτοιμος, έχει κάνει τα εργομετρικά, και είναι καλός στη φυσική του κατάσταση». Ο Ηρακλής αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τη δεύτερη χειμερινή μεταγραφή, αφού υπάρχει συμφωνία με τον Βασίλη Καραγκούνη.

Η Σταντάρ θέλει τον Γιάννη Μανιάτη, στη Στουρμ Γκρατς ο Τάσος Αυλωνίτης  

Στενό μαρκάρισμα των Βέλγων στον Γιάννη Μανιάτη! Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού βρίσκεται στο στόχαστρο των ανθρώπων της Σταντάρ Λιέγης, που θέλουν να τον αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. Δημοσιεύματα από το εξωτερικό ανέφεραν αργά χθες το βράδυ ότι εκπρόσωπος της βελγικής ομάδας ταξίδεψε στην Αθήνα.

Στην Αυστρία, συγκεκριμένα στη Στουρμ Γκρατς, αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του (ως δανεικός) ο Τάσος Αυλωνίτης. Αλλωστε, ο 26χρονος αμυντικός δεν υπολογίζεται από τον Μάρκο Σίλβα. Εντός της ημέρας αναμένεται να υπογράψει στην Αουγκσμπουργκ ο Φινμπόγκασον.

Παίκτης της Μπασάκσεχιρ πρέπει να θεωρείται ο Ναπολεόνι. Το κόστος της μετακίνησης του Ιταλού επιθετικού από τον Ατρόμητο στην Τουρκία θα φτάσει τις 400.000 ευρώ. Ο διεθνής Ρουμάνος εξτρέμ Κοσμίν Ματέι θα είναι ο αντικαταστάτης του.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε «στα χαρτιά» το ματς με τα Τρίκαλα για 13.000 ευρώ!

Μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου! Η προσπάθεια του Γιάννη Θεοδωρίδη να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνταν για να πάρει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ασφαλιστική ενημερότητα αποδείχτηκε άκαρπη, με αποτέλεσμα οι Βολιώτες να μην κατέβουν στον χθεσινό εκτός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα. Οπως ανέφερε ο επικεφαλής των Βολιωτών, κ. Θεοδωρίδης, 13.000 ευρώ απαιτούνταν προκειμένου να μη χαθεί «στα χαρτιά» (με 3-0) το παιχνίδι. «Δεν έχω άλλα ψυχικά αποθέματα, δέκα ημέρες τα είδα όλα», ανέφερε ακόμη, και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη διάλυση του συλλόγου.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής: Λάρισα-Αχαρναϊκός 2-0, Πανελευσινιακός-Λαμία 1-1, Παναχαϊκή-Καλλιθέα 0-1, Παναιγιάλειος-Χανιά 1-1, Αναγέννηση Καρδίτσας-Κισσαμικός 0-1, Απόλλων Σμύρνης-Πανσερραϊκός 1-1, Εργοτέλης-Ζάκυνθος 0-3 ά.α. Σήμερα (18.00, ΟΤΕ Sport3) Κέρκυρα-Αγροτικός Αστέρας.

 

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...