Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Βιασμοί ανηλίκων στο «κολαστήριο»

Τουλάχιστον δέκα τα προσφυγόπουλα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Signalisten! Αρνείται και να το προσεγγίσει η αστυνομία

Τουλάχιστον δέκα τα προσφυγόπουλα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Signalisten! Αρνείται και να το προσεγγίσει η αστυνομία

Ανθρωποι στριμωγμένοι σε δωμάτια τριών τετραγωνικών μέτρων, βιασμοί ανήλικων παιδιών, φύλακες που φοβούνται να βγουν από τα φυλάκιά τους και αστυνομικοί που αρνούνται ακόμα και να το προσεγγίσουν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Το Κέντρο Ασύλου Signalisten είναι το πλέον διαβόητο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη σουηδική πόλη Βεστεράς, όπου 600 άνδρες, γυναίκες και παιδιά ζουν σε καθεστώς φόβου, αφού εκεί επιβιώνουν μόνο οι ισχυροί.

Οπως καταγγέλλουν ακτιβιστικές οργανώνεις, ο συνωστισμός στα κέντρα υποδοχής προσφύγων της Σουηδίας γενικότερα είναι τόσο μεγάλος, που έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 10 βιασμοί παιδιών έως σήμερα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Αφγανών Χουσεΐν Ασγκάρι, τα παιδιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μετά την αλλαγή των κανονισμών αναφορικά με το πόσο χώρο δικαιούται κάθε άτομο στα κέντρα προσφύγων, από τα 5 τ.μ. στα 3 τ.μ., στην οποία προχώρησε το αρμόδιο Συμβούλιο Μετανάστευσης. «Δεν υπάρχει επιστασία από το προσωπικό των κέντρων ούτε από το Συμβούλιο Μετανάστευσης. Αν έχεις έναν ή δυο εγκληματίες ή στην περίπτωση του Signalisten βιαστές ανάμεσα στους μετανάστες, αυτοί μπορούν να διαφύγουν χωρίς να το καταλάβει κανείς» εξηγεί ο Ασγκάρι.

f1 30c3a43a00000578 0 image a 42 1454266832425

Οι Αρχές παραδέχονται ότι τα κέντρα τους είναι ανεξέλεγκτα, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές των κατοίκων των γύρω περιοχών. Η αστυνομία καλούνταν μέχρι πρότινος να επισκεφτεί το Signalisten τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, για περιστατικά που αφορούσαν κλοπές, καβγάδες ή ναρκωτικά. Πριν από 10 μέρες κλήθηκαν να ερευνήσουν και την υπόθεση του βιασμού ενός 10χρονου αγοριού, που δέχτηκε επίθεση από ομάδα νεαρών μεγαλύτερης ηλικίας.

Αν και το αγόρι μεταφέρθηκε μαζί με την οικογένειά του σε άλλο κέντρο από τις υπηρεσίες πρόνοιας, οι εντάσεις στο Signalisten κλιμακώθηκαν.

Για λόγους ασφαλείας

Οταν λίγες μέρες μετά αποφασίστηκε η μεταφορά και δεύτερης οικογένειας, για λόγους ασφαλείας, τότε η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Πλήθος μεταναστών προσπάθησε να εμποδίσει τη μεταφορά τους, γιατί ο πατέρας ήταν γιατρός και φρόντιζε τα άρρωστα παιδιά που ζούσαν εκεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί άγρια συμπλοκή. Πλέον η αστυνομία αρνείται ακόμα και να πλησιάσει στο κέντρο.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...