Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Εσβησε το χαμόγελο της Νατάσας Μανίσαλη

Ο καρκίνος, που τόσο πολύ φοβόταν, τελικά νίκησε χθες την 55χρονη ηθοποιό

«Δεν κάνω μεγάλα όνειρα, γιατί φοβάμαι μήπως δεν πραγματοποιηθούν τα… μικρά!» είχε δηλώσει η Νατάσα Μανίσαλη σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις της στον Αλκίνοο Μπουνιά για το περιοδικό «Και», και με αυτό το μότο πορεύτηκε στη ζωή της. Βήματα αργά και προσεκτικά. Ο μεγάλος της εχθρός, όμως, έμελλε να είναι ο καρκίνος, που πάντοτε έτρεμε, όπως είχε κατά καιρούς εξομολογηθεί. Την νίκησε χθες τα ξημερώματα…

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Τα χαρακτηριστικά όμορφα πράσινα μάτια του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης έκλεισαν για πάντα. Η Νατάσα Μανίσαλη, η μπριόζα ηθοποιός με το υπέροχο χαμόγελο και την πληθωρική παρουσία, «έφυγε» στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής, «χτυπημένη» από τον καρκίνο του εντέρου. Ο θάνατός της κεραυνοβόλησε τον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς το μυστικό της το κρατούσε καλά φυλαγμένο για λίγους και εκλεκτούς φίλους της αλλά και για τον αγαπημένο της σύζυγο Σταύρο Καλημέρη.

Παιδιά δεν είχε αποκτήσει, γιατί δεν επιθυμούσε -όπως είχε δηλώσει- να μεγαλώνουν με τρίτο πρόσωπο, αφού εκείνη και ο άντρας της εργάζονταν ατελείωτες ώρες.

Επτά χρόνια πάλευε με την «κακιά» αρρώστια η κωμική πρωταγωνίστρια, η οποία έγινε γνωστή από τη σειρά «Εμείς κι εμείς» των Πάνου Αμαραντίδη και Σπύρου Μεταλληνού, με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει. Αλλά ο καρκίνος τη νίκησε στα 55 της χρόνια, «αγνοώντας» το σπουδαίο ταλέντο της, την καριέρα, τα όνειρα, την ανάγκη της να επιστρέψει στο θέαμα για το κοινό της, που πολλές φορές υποκλίθηκε στο υποκριτικό χάρισμά της, όπως στο μιούζικαλ «Βίρα τις άγκυρες». Μπριόζα, ψηλή, όμορφη, διέσχιζε τότε τη σκηνή τραγουδώντας δυνατά το «Πόσο λυπάμαι», κάνοντας τον κόσμο να ανατριχιάζει από την ερμηνεία και την αρχοντιά της, που της χάρισε έναν σημαντικό ρόλο στη χολιγουντιανή υπερπαραγωγή «Ruby Cairo» με την Αντι Μακ Ντάουελ και τον Λίαμ Νίσον.

Η αυλαία για την πρωταγωνίστρια της σειράς «Μικρομεσαίοι» έπεσε στην εκπνοή της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου, κλείνοντας πίσω της την πόρτα στη ζωή για να συναντήσει τον αγαπημένο της πατέρα και τη θεία της, που η ίδια αρρώστια τους πήρε από κοντά της. Ηταν ένα κορίτσι που χαμογελούσε συνεχώς, αλλά μπροστά στον καρκίνο συχνά τα δάκρυα γέμιζαν τα μάτια της. Κυρίως όταν τα αποτελέσματα των εξετάσεών της δεν ήταν καλά. Η Νατάσα πάλευε από το 2011 με τη νόσο. Ισορροπώντας ανάμεσα στον φόβο και στο σκοτεινό αύριο, ήλπιζε ότι θα νικούσε και η πρώτη στην οποία εκμυστηρεύτηκε τότε το μεγάλο μυστικό της ήταν η Κάρμεν Ρουγγέρη.

«Μου ανακοίνωσε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργείο λίγα 24ωρα πριν από την πρεμιέρα μας με την παράσταση “Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη… σαν παραμύθι”. Την ησύχασα, της είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, παρόλο που ήταν η πρωταγωνίστρια και το πλήγμα ήταν διπλό: άρρωστη και απούσα» λέει στην «Espresso» συντετριμμένη η Κάρμεν Ρουγγέρη και συνεχίζει: «Ηταν ατυχία της ζωής για τη Νατάσα. Την αγαπούσα πολύ και τον τελευταίο καιρό στις εξόδους μας αυτό που έβλεπα στο πρόσωπό της ήταν η ελπίδα που έβγαζε πως όλα θα πάνε καλά».

Λίγους μήνες μετά το πρώτο χειρουργείο, η ηθοποιός επέστρεψε στο θέατρο, στις «Γυναίκες με τα μαύρα» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Και μετά… ξανά σιωπή. Γεννημένη τον Αύγουστο του 1961, λάτρεψε από μικρή το θέατρο. Ξεκίνησε την καριέρα της με τον Λάκη Λαζόπουλο στην επιθεώρηση «Ημουν ΠΑΣΟΚ και γέρασα» και έκανε γκεστ σταρ εμφανίσεις στα πιο δημοφιλή κωμικά σίριαλ, όπως τα «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Νταντά». Στον κινηματογράφο έπαιξε στη «Βασίλισσα Μαϊμού» και το 2001 στο πλευρό του Γιώργου Χωραφά στο «Peppermint» του Κώστα Καπάκα.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι από το νεκροταφείο Καισαριανής.

4eqwaerfs 3

4eqwaerfs 1

4eqwaerfs 4

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...