Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Σφαγή» για έναν Πικάσο

Στα δικαστήρια με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ γνωστός έμπορος έργων τέχνης για το γλυπτό «Προτομή μιας γυναίκας», το οποίο φέρεται ότι πούλησε δύο φορές η κόρη του ζωγράφου

Στα δικαστήρια με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ γνωστός έμπορος έργων τέχνης για το γλυπτό «Προτομή μιας γυναίκας», το οποίο φέρεται ότι πούλησε δύο φορές η κόρη του ζωγράφου

Ο φημισμένος έμπορος έργων τέχνης Λάρι Γκαγκόσιαν υποστηρίζει ότι το αγόρασε νόμιμα. Το ίδιο ισχυρίζεται ότι έκανε και η βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Οι δύο πλευρές ετοιμάζονται τώρα να αναμετρηθούν στα δικαστήρια, προκειμένου να διευκρινίσουν ποιος από τους δύο είναι τελικά ο νόμιμος αγοραστής του φημισμένου γλυπτού του Πάμπλο Πικάσο «Προτομή μιας γυναίκας», το οποίο η κόρη του διάσημου καλλιτέχνη φέρεται ότι έχει πουλήσει δύο φορές!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

1 309Στην αγωγή του εναντίον της συμβουλευτικής εταιρίας Pelham Holdings, που εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, ο Γκαγκόσιαν αναφέρει ότι ο ίδιος αγόρασε το γλυπτό τον Μάιο του 2015 (αντί 95.000.000 ευρώ) από την 80χρονη Μάγια Βιντμάιερ – Πικάσο και εν συνεχεία το μεταπούλησε στον οικονομολόγο συλλέκτη Λίον Μπλακ, ο οποίος θα το παραλάμβανε μετά τη λήξη της έκθεσης στο ΜοΜΑ, στις 7 Φεβρουαρίου.

Η Pelham Holdings όμως, υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είχε έρθει σε συμφωνία με τη Μάγια Βιντμάιερ – Πικάσο προκειμένου να αγοράσει το γλυπτό τον Νοέμβριο του 2014, αντί 38.000.000 ευρώ, για λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

Πλήρωσε τις δύο δόσεις

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι έχει πληρώσει τις δύο από τις συνολικά τρεις δόσεις στην κόρη του Πικάσο και, ως εκ τούτου, αμφισβητεί τη νομιμότητα πώλησης του γλυπτού στον Γκαγκόσιαν.

Η εταιρία θεωρεί ότι για την εξέλιξη αυτή ευθύνεται η διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στα δύο παιδιά της Μάγια Βιντμάιερ – Πικάσο. Ο γιος της Ολιβιέ λέγεται πως ήταν υπέρ του deal με την οικογένεια του Κατάρ, ενώ η κόρη της Νταϊάνα υπέρ της πώλησης του έργου στον Γκαγκόσιαν, με τον οποίο συνεργάζεται περιστασιακά.

Σε δήλωσή της στη Wall Street Journal η Βιντμάιερ – Πικάσο εξήγησε ότι ο Λάρι Γκαγκόσιαν είχε πληρώσει «καλή τη πίστει στη σωστή τιμή» για την προτομή του 1931, που αναπαριστά τη μούσα και ερωμένη του Πικάσο, Μαρί – Τερέζ Γουόλτερ, ενώ αναφορικά με την εμπλοκή της κόρης της στην υπόθεση, είπε: «Δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε επειδή υπενθύμισε στη μητέρα της την πραγματική αξία της προτομής», εννοώντας ότι καλώς έπραξε, γιατί εξασφάλισε καλύτερη τιμή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...