Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αυτοκτόνησε στο κελί του

Ο Γιώργος Κυριακίδης, που είχε κριθεί ένοχος και εξέτιε ποινή 20 ετών για τον φόνο της συζύγου του το 2012 στη Δερύνεια της Κύπρου, βρέθηκε κρεμασμένος στις Φυλακές της Νιγρίτας

Ο Γιώργος Κυριακίδης, που είχε κριθεί ένοχος και εξέτιε ποινή 20 ετών για τον φόνο της συζύγου του το 2012 στη Δερύνεια της Κύπρου, βρέθηκε κρεμασμένος στις Φυλακές της Νιγρίτας

Η Espresso weekend (το Σαββατοκύριακο 20/02) παρουσιάζει τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΗ
Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο • 2 CD με 30 μεγάλα τραγούδια!
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ «ESPRESSO WEEKEND»

Οι τύψεις ίσως «λύγισαν» τον δράστη του εγκλήματος, που συγκλόνισε την Κύπρο πριν από τέσσερα χρόνια. Δύο μήνες μετά τη μεταγωγή του στις Φυλακές Νιγρίτας από σωφρονιστικό κατάστημα της Μεγαλονήσου ο 35χρονος που στραγγάλισε τη Θεσσαλονικιά σύζυγο και μητέρα των τριών παιδιών του στη Δερύνεια και σκηνοθέτησε ατύχημα πυρπολώντας το κρεβάτι της έριξε την αυλαία του δράματος βάζοντας τέλος στη ζωή του!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Το κίνητρο του εγκλήματος τον Μάρτιο του 2012 ήταν σύμφωνα με καταθέσεις ότι ο 35χρονος Γιώργος Κυριακίδης δεν μπορούσε να δεχθεί την απόφαση της γυναίκας του να χωρίσουν και να μη βλέπει τα παιδιά τους, a 1ενώ είχαν και οικονομικές διαφορές. Για λόγους που μόνο ο ίδιος γνώριζε, είχε ζητήσει να εκτίσει την ποινή του μακριά τους, στην Ελλάδα, όπου έχει συγγενείς στη Σκύδρα Πέλλας. Η εισαγγελία έκανε δεκτό το αίτημά του και στο τέλος Δεκεμβρίου του 2015 μετήχθη στις Φυλακές Νιγρίτας. Χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχων στα κελιά, οι σωφρονιστικοί βρήκαν τον 35χρονο κρεμασμένο από αυτοσχέδια αγχόνη, που είχε φτιάξει με τα σεντόνια του και έδεσε στο παράθυρο του κελιού, γράφοντας τον τραγικό επίλογο στο οικογενειακό δράμα.

Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης είχε αρχίσει να ξετυλίγεται δυο χρόνια μετά τον θάνατο της Χριστίνας Καλαϊτζίδου και την απίστευτη ανατροπή στην εκδοχή ότι επρόκειτο για ατύχημα, εξαιτίας μιας σειράς λαθών. Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στις 16 Μαρτίου 2012, έπειτα από τηλεφώνημα γειτόνων που είδαν καπνό να βγαίνει από το σπίτι της στη Δερύνεια. Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε στο υπνοδωμάτιο και συγκεκριμένα στο κρεβάτι, στο οποίο βρισκόταν νεκρή.

Οι έρευνες που ακολούθησαν, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε εισπνοή καπνού και ότι η φωτιά προκλήθηκε από αναμμένο αποτσίγαρο. Ομως, ο πατέρας της υποστήριζε από την πρώτη στιγμή ότι ο θάνατός της ήταν εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν κάπνιζε, ενώ το πρόσωπό της ήταν γεμάτο μελανιές.
Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ελλάδα και απέδωσε τον θάνατο σε ασφυξία συνεπεία πνιγμού. Δύο ολόκληρα χρόνια μετά το έγκλημα η νομική υπηρεσία της Κύπρου διέταξε νέα έρευνα, που απέδειξε ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της Χριστίνας τη χτύπησε, τη στραγγάλισε και έβαλε φωτιά στο κρεβάτι της!

Αρχικά ο Γιώργος Κυριακίδης αρνήθηκε ότι σκότωσε τη γυναίκα του. Ομως, αποκαλύφθηκε ότι εκείνη ήθελε να χωρίσουν και ότι είχαν και οικονομικές διαφορές, κι έτσι ομολόγησε και συνελήφθη τον Μάρτιο του 2014. Στο τέλος του ίδιου χρόνου το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...