Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία μαθαίνει πως ο Ντίνος πρόδωσε την...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

«20 ευρώ σε πρόσφυγες για να κάνουν ότι πνίγονται»

Καταγγελίες-σοκ από τον μητροπολίτη Κω και Νισύρου για «στημένα» πλάνα από ξένα τηλεοπτικά δίκτυα

Καταγγελίες-σοκ από τον μητροπολίτη Κω και Νισύρου για «στημένα» πλάνα από ξένα τηλεοπτικά δίκτυα

Σε σοβαρές καταγγελίες εις βάρος ξένων ειδησιογραφικών δικτύων προχωρά ο μητροπολίτης Κω και Νισύρου Ναθαναήλ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο νησί έχουν φτάσει στο σημείο να πληρώνουν μετανάστες για να προσποιηθούν ότι πνίγονται (!), ώστε εκείνοι να τραβήξουν το «σωστό» πλάνο.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο σεβασμιότατος, τα περιστατικά με τις «στημένες» εικόνες στην Κω αποτελούν σύνηθες φαινόμενο και μάλιστα σε ένα από αυτά υπήρξε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας. «Υπήρξε μια ομάδα ss 3ξένων δημοσιογράφων οι οποίοι μπροστά στα μάτια μου, εδώ, στη Σκάλα του Πολεμικού, πήγαιναν και έδιναν 20 ευρώ σε κάθε άνθρωπο που ήταν στην παραλία, τον έριχναν στη θάλασσα προκειμένου αυτός και το παιδί του να κάνουν τους πνιγμένους, ότι είναι οι τελευταίες τους στιγμές! Οι ξένοι δημοσιογράφοι βιντεοσκοπούσαν αυτό το σκηνικό και αυτό μετέφεραν».

Επεισόδια

Ο μητροπολίτης Ναθαναήλ, που και ο ίδιος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, σχολιάζει όσα μεταφέρονται το τελευταίο διάστημα με τα επεισόδια για το hot spot και επισημαίνει ότι πρέπει να περιγράφουν αλήθειες για την κατάσταση που επικρατεί και όχι αρνητικές εικόνες. Τονίζει, μάλιστα, ότι αυτή η στάση χαρακτηρίζει με λάθος τρόπο τους κατοίκους του νησιού, για τους οποίους υποστηρίζει ότι στηρίζουν τους πρόσφυγες με όλες τις δυνάμεις τους εδώ και έναν χρόνο.

«Βγαίνουν αρνητικές εικόνες, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι κάτοικοι είναι απλοί, άνθρωποι της αγάπης και του μόχθου, που αγαπούν την πατρίδα τους και τον συνάνθρωπο χωρίς ξενοφοβίες. Οι ντόπιοι είναι αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους όλο αυτό το διάστημα. Οσα ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με την Κω. Αυτό που εισπράττω είναι τελείως ψεύτικο. Δεν μπορεί για κάποιους ελάχιστους να χαρακτηρίζεται ολόκληρο το νησί» αναφέρει ο μητροπολίτης Ναθαναήλ.

Χίος: Ο σπαραγμός της μάνας

Ράγισε η καρδιά όσων βρίσκονταν χθες το πρωί στην παραλία της Αγίας Ερμιόνης, στη Χίο, από τα ουρλιαχτά μιας γυναίκας που κρατούσε στην αγκαλιά της νεκρό το 4 ετών αγοράκι της. Η οικογένεια των Αφγανών διέσχισε με βάρκα το Αιγαίο ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή, όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Το πτώμα του παιδιού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του, που πάντως δεν προκλήθηκε από πνιγμό. Αλλωστε οι επιβάτες της βάρκας είπαν ότι δεν αντιμετώπισαν θαλασσοταραχή. Εκτιμάται ότι το αγοράκι έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια, πιθανώς εξαιτίας του κρύου.

Η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ.

2381985Μια ιστορική στιγμή έκρυβαν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς, πρώτη φορά από την ίδρυσή της το 1984, μια γυναίκα προήχθη στον βαθμό του αντιστρατήγου. Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη έγινε γνωστή από το έργο της στο θέμα του μεταναστευτικού. Εκείνη οργάνωσε την αντίδραση της Αστυνομίας στο σημαντικό κομμάτι της υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, που δέχτηκαν τον όγκο των μεταναστευτικών ροών από την κόλαση της Συρίας. Οπως αποδείχτηκε μάλιστα, ανάμεσα στα ταλαιπωρημένα γυναικόπαιδα ταξίδευαν και καμουφλαρισμένοι τζιχαντιστές, μεταξύ αυτών και κάποιοι από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Πολλοί υψηλόβαθμοι χαρακτηρίζουν τη Ζαχαρούλα Τσιριγώτη άοκνη εργάτρια του καθήκοντος και μια αξιωματικό που τιμά τη στολή της με το έργο της, έστω και με τα πενιχρά μέσα που της διέθετε η Πολιτεία, λόγω κρίσης. Μετά την προαγωγή της αναμένεται να τοποθετηθεί επιθεωρήτρια Νότιας Ελλάδας ή επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...