Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

ΟΡΘΙΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ, ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ Η ΑΕΚ!

Ο «Δικέφαλος» πήρε βαθμό από τον ΠΑΟ. Ισόπαλοι στο «πόλο» Ενωση και «Ηρα»

Επιμέλεια 
Γιώργος Τότσικας, 
Χάρης Δάντσης 

Μήνυμα εν όψει πλέι οφ έστειλε χθες στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ. Παρότι αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις, χωρίς σέντερ φορ (!) και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τον Παναθηναϊκό, έδειξε χαρακτήρα και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας – πολύτιμο στη μάχη που κάνει για να παραμείνει στην πεντάδα, αλλά και στη ψυχολογία των παικτών του Ιγκόρ Τούντορ. Αποδοκιμασίες ακούστηκαν στο τέλος από τους οπαδούς του «Τριφυλλιού» σε παίκτες και προπονητή.

Ο Αντρέα Στραματσιόνι «χρεώνεται» τις αντικαταστάσεις των Βλαχοδήμου και Καλτσά, στο 59′ και το 60′, αντίστοιχα, καθώς μαζί με τον Μπεργκ έως εκείνο το σημείο ήταν από τους κορυφαίους των «πρασίνων». Και οι τρεις, άλλωστε, ήταν οι πρωταγωνιστές στα γκολ της ομάδας τους. Ο Σουηδός φορ, ύστερα από ασίστ του Βλαχοδήμου, έκανε το 1-0 στο 10′, ενώ ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έβγαλε τετ α τετ τον Καλτσά για το 2-0 στο 51′. Από τον ψυχωμένο b5ueyh«Δικέφαλο», που έδειξε ότι δεν έχει διάθεση να πετάξει… λευκή πετσέτα, δίχτυα βρήκαν οι Τσίμιροτ (με εντυπωσιακό σουτ-βολίδα στο 56′) και Πέλκας (67′) για το τελικό 2-2. Στις καθυστερήσεις (90+1′) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χαρίσης.

ΜονομαΧία στην… πισίνα

Χωρίς νικητή έληξε ο αγώνας στο Καυτανζόγλειο. Ηρακλής και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε… πισίνα, εξαιτίας της δυνατής βροχής που έπεφτε όλο το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να βρουν ρυθμό και να παίξουν ποδόσφαιρο. Η μπάλα με δυσκολία κυλούσε και ακόμα πιο δύσκολα μπορούσαν να τρέξουν οι παίκτες. Οπως συμβαίνει συνήθως σε κακούς αγωνιστικούς χώρους, το πλεονέκτημα δόθηκε από στημένη φάση. Στο 74′, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Πέκχαρτ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (το πρώτο του με τα «κιτρινόμαυρα») για την Ενωση. Η απάντηση του «Γηραιού» ήταν άμεση. Στο 79′, ύστερα από φάση διαρκείας και τραγικό λάθος του Μπαρόχα, ο Ζιαμπάρης ισοφάρισε σε 1-1. Πολλά τα παράπονα για τον διαιτητή. Αρχικά οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν πέναλτι (στον Αρθο) στο 11′. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι «φωνάζουν» για τη φάση του 50′, όταν ο Σπάθας τιμώρησε απλώς με κίτρινη το επικίνδυνο μαρκάρισμα του Βάργκας, αλλά και για πέναλτι σε χέρι του Αρθο στο 52′.

Την… πλήρωσε ο Ατρόμητος

Στον Ατρόμητο ξέσπασε για τις ήττες από ΑΕΚ και Αντερλεχτ ο Ολυμπιακός. Ο Μάρκο Σίλβα προχώρησε σε οκτώ αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ, με τους Καμπιάσο, Ντομίνγκες και Πουλίδο να δίνουν… λάτιν ρυθμό. Ο «Τσόρι» με σουτ-κεραυνό άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, ο Μεξικανός επιθετικός με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Καμπιάσο για το 3-0 (74′). Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Φορτούνης στο 85′, έπειτα από όμορφη προσπάθεια του Ιντέγε. «Παρών» όπου χρειάστηκε φώναξε ο Ρομπέρτο, με τους Περιστεριώτες να πληρώνουν το ότι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν στο πρώτο ημίχρονο τις προσπάθειές τους (7 τελικές, εκ των οποίων οι 4 στην εστία) σε κάποιο γκολ.

«Εγινε ένα καλό παιχνίδι, ξέχωρα του ότι το σκορ είναι βαρύ για εμάς. Πρέπει να μάθουμε πώς να… βάζουμε γκολ» είπε ο Δέλλας. «Το πιο σημαντικό είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Είμαστε σίγουροι πλέον ότι ο οποιοσδήποτε μπει μπορεί να αντεπεξέλθει και να βοηθήσει την ομάδα. Οι Πουλίδο και Τσόρι έδωσαν τις απαντήσεις τους» δήλωσε ο Σίλβα, η ομάδα του οποίου απέχει μία νίκη από το να κατακτήσει και μαθηματικά το 43ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Αυτό που προέχει ωστόσο για τους Πειραιώτες είναι το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης με την Αντελεχτ, στο οποίο θα παλέψουν για τη μεγάλη ανατροπή προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην επίθεση παίρνει μηδέν

Για τρίτο σερί παιχνίδι ο Αστέρας έδειξε το τεράστιο πρόβλημα που έχει στην επίτευξη του γκολ, αφού έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τρίπολη, αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια εισόδου στα πλέι οφ. Τέταρτο συνεχές παιχνίδι χωρίς γκολ και για την ομάδα της Ηπείρου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ελάχιστα απειλήθηκε κι αν ο Μιχάλης Μανιάς ήταν πιο ψύχραιμος στο 37′, ίσως η ομάδα του άφηνε την Αρκαδία με τη νίκη. Στην Κίνα, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Απόστολος Γιάννου. Η Σανγκάη Σενχούα έχει χτυπήσει την πόρτα του ίδιου και του Αστέρα, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το deal.

Τρίτο ημίχρονο για το πέναλτι

Με τον Βαγγέλη Μάντζιο να συνεχίζει το απόλυτο από την άσπρη βούλα (11 συνεχή εύστοχα πέναλτι), ο Λεβαδειακός πανηγύρισε την πρώτη νίκη του μέσα στο 2016, με 1-0 επί της Καλλονής που δεν άξιζε να φύγει ηττημένη από τη Λιβαδειά. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο 37′, αλλά ο Μανούσος «σημάδεψε» το δοκάρι. Η Καλλονή φωνάζει για τη φάση του πέναλτι. «Μοιάζει μάταιο να προσπαθείς και να αγωνίζεσαι, όταν πρόκειται να αντιμετωπίσεις διαιτησίες όπως η σημερινή του Σελίμου. Γιατί σήμερα αντιμετωπίσαμε και τον Λεβαδειακό και τον Σελίμο. Νοσηρή η κατάσταση στη διαιτησία και όσο κι αν βλέπουμε τη φάση του πέναλτι τόσο περισσότερες νοσηρές σκέψεις κάνουμε με τον νου μας» αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε η ΠΑΕ.

Την… μπουκιά απ’ το στόμα

Δύο βαθμούς μέσα από τα χέρια του Πλατανιά πήρε ο Παναιτωλικός, ο οποίος, αν και αγωνιζόμενος με παίκτη λιγότερο σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με γκολ του Μαρκόφσκι λίγο πριν το φινάλε. Καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, οι Χανιώτες προηγήθηκαν με τον Φανούρη Γουνδουλάκη στο 7′, χάνοντας στη συνέχεια αρκετές ευκαιρίες (19′ Αποστολόπουλος, 35′ Μιλούνοβιτς, 45+1′, 60′ Ράμος) να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Και το πλήρωσαν, αφού ισοφαρίστηκαν στο 87′ από τους Αγρινιώτες, οι οποίοι έμειναν… όρθιοι με τις επεμβάσεις του Κυριακίδη, αν και αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 51′, λόγω αποβολής του Μουνιός με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 89′ σωστά ακυρώθηκε γκολ του Πλατανιά, αφού ο Ράμος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τυχερή Skoda στα Πηγάδια

Η Ξάνθη κυριάρχησε στο… «ελ Θράκικο», γιατί πολύ απλά «μίλησε» ο νόμος του ποδοσφαίρου: Ομάδα που χάνει τις ευκαιρίες κινδυνεύει με ήττα. Οπως κι έγινε. Ο Πανθρακικός έχασε ένα σωρό ευκαιρίες και μαζί το παιχνίδι στα Πηγάδια, με την Ξάνθη να βγαίνει νικήτρια στο ντέρμπι της Θράκης με σκορ 1-0, ύστερα από κοντινή προβολή του Παπαστεριανού στο 85′. Η πραγματικότητα είναι σκληρή: Απομακρύνονται περισσότερο η πιθανότητες παραμονής για την ομάδα της Κομοτηνής, η οποία καλείται να βρει το αντίδοτο για τη σωτηρία. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολλές ευκαιρίες και στο τέλος το «πλήρωσαν» πολύ ακριβά. Συγκεκριμένα, στο 88′ έπειτα από κόρνερ ο Αθανασιάδης έκανε κακή έξοδο, δεν μπόρεσε με τη γροθιά του να διώξει την μπάλα, ο Λισγάρας με κεφαλιά την έστειλε προς την εστία και ο Παπαστεριανός με κοντινή προβολή στο βάθος αυτής, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Ενα γκολ-μαχαιριά, που κρατά τον Πανθρακικό μίνιμουμ εννέα βαθμούς μακριά από τη Βέροια και την παραμονή.

«Μέσα σε ένα δικάλεπτο ήρθε η καταστροφή»

Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν έμεινε ικανοποιημένος, όπως είναι λογικό, από το 2-2 του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΠΑΟΚ. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, θέλαμε να νικήσουμε. Προσπαθήσαμε να παίξουμε όπως θέλαμε για αρκετή ώρα, αλλά το χάσαμε για δέκα λεπτά και ήρθε η καταστροφή», σχολίασε. Για την αλλαγή του Βλαχοδήμου ανέφερε: «Δεν έπαιζε για πολύ καιρό και τον ρώτησα πώς είναι. Είχαν απαιτητικό ρόλο και ο Βλαχοδήμος και ο Καλτσάς κατά τη γνώμη μου, και για αυτό τους αντικατέστησα».

Ο Ιγκορ Τούντορ, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στη Λεωφόρο, αναφέρθηκε στο… κλειδί της ανατροπής, ενώ έδωσε συγχαρητήρια και στους ποδοσφαιριστές του. «Αυτό που ήταν το πιο σπουδαίο είναι ό,τι είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια. Να συνεχίσουμε να παίζουμε το δικό μας ποδόσφαιρο και, αν το κάνουμε, θα πάμε καλύτερα. Ετσι κι έγινε. Τώρα πρέπει να “επιβεβαιώσουμε” το σημερινό αποτέλεσμα με μια καλή εμφάνιση την επόμενη Κυριακή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης».

«Δεν μπορέσαμε να παίξουμε με την μπάλα κάτω»

Ο Γκουστάβο Πογιέτ έδειξε να συμβιβάζεται με το αποτέλεσμα στο Καυτανζόγλειο: «Οταν παίζεις με κόντρα άνεμο, πρέπει να παίζεις με κάτω την μπάλα. Αλλά σε γήπεδο με τόσο νερό δεν μπορείς να παίξεις με την μπάλα κάτω. Χωρίς να είμαι ικανοποιημένος, συμβιβάζομαι. Ο Ηρακλής μάς πήρε τον βαθμό, ο καιρός δεν βοήθησε την ΑΕΚ να πάρει τη νίκη. Οι δύο ομάδες έρχονταν από νίκες από ντέρμπι διαφορετικά, αλλά ο καιρός μάς τα χάλασε. Χρειάστηκε να προσαρμοστούμε στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαδόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ηρακλής θα διεκδικήσει την πρόκληση μέχρι τέλους, δηλαδή να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, ενώ τόνισε ότι η ΑΕΚ πήρε πολλά φάουλ. «Ο Ηρακλής έχασε δύο βαθμούς. Ηταν καλύτερος. Η ΑΕΚ απείλησε μόνο με φάουλ, που για μένα δεν ήταν, και έτσι μας έβαλαν στην περιοχή» είπε ο προπονητής του «γηραιού» για να συμπληρώσει: «Βγάλαμε εγωισμό και μόνο έτσι θα συνεχίσουμε. Εχουμε εγωισμό και θέληση και νοοτροπία νικητή».

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...