Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

Τρόμος με τη Ρούπα εν πτήσει

«Χάλασε» στο παρά πέντε απόδραση με ελικόπτερο του Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό

Απεφεύχθη απόδραση Μαζιώτη με ελικόπτερο από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Η πάλη με τον πιλότο και οι πυροβολισμοί στον αέρα

Με σχέδιο… Παλαιοκώστα αποπειράθηκε να απελευθερώσει τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη από τις Φυλακές Κορυδαλλού η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα! Ισως, μάλιστα, να είχε την καθοδήγηση του «Φαντομά» όταν οργάνωσε την απόπειρα απόδρασης του γνωστού αντάρτη πόλης με ελικόπτερο, που απετράπη κυριολεκτικά στο παρά πέντε την Κυριακή!

 Tο Σαββατοκύριακο 27-28/02 η Espresso weekend παρουσιάζει: 
ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΒΑΡ
Με τα ωραιότερα παλιά λαϊκά τραγούδια μέσα από
σπάνιους δίσκους της ιστορικής δισκογραφικής εταιρίας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σκοπός της γυναίκας που ανέβηκε μεταμφιεσμένη στο ελικόπτερο ήταν να κατεβεί σε χαμηλό ύψος πάνω από τις Φυλακές Κορυδαλλού και να ρίξει μια ανεμόσκαλα, από την οποία θα ανέβαιναν σε αυτό ο Μαζιώτης και ενδεχομένως και άλλοι κρατούμενοι των φυλακών. Το σχέδιό της «σκόνταψε» στον επαγγελματισμό και στην ψυχραιμία του πιλότου του ελικοπτέρου, ενός έμπειρου πρώην αστυνομικού, που υπηρέτησε σε μάχιμες υπηρεσίες και μάλιστα ολοκλήρωσε τη θητεία του ως πιλότος στα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας! Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα που επέβαινε στην καμπίνα πυροβόλησε δυο φορές εναντίον του, ο πιλότος αντέδρασε με θάρρος και προσγείωσε το ελικόπτερο στις Ερυθρές, λίγο έξω από τη Θήβα.

Αμέσως μετά την αποτυχία του εγχειρήματος, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έδειξαν στον πιλότο του ελικοπτέρου επεξεργασμένες φωτογραφίες της Πόλας Ρούπα με διάφορες πιθανές μεταμφιέσεις της και εκείνος φέρεται ότι αναγνώρισε με σχετική βεβαιότητα την κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας Πόλα Ρούπα. Αλλωστε, η ταυτότητά της επιβεβαιώνεται από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στους κάλυκες και έδειξαν ότι το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε η μυστηριώδης επιβάτιδα του ελικοπτέρου είναι αυτό που είχε χρησιμοποιήσει και ο Νίκος Μαζιώτης σε ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου του 2014, όπου είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός!

Στην επίσημη ενημέρωση τις Αντιτρομοκρατικής αναφέρεται ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 13.45 την Κυριακή από το Πόρτο Χέλι, με προγραμματισμένο δρομολόγιο από το χωριό Θερμησία της Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό τον Θεολόγο στη Φθιώτιδα και τελικό προορισμό την Κύθνο. Η γυναίκα που επιβιβάστηκε είχε κάνει συμφωνία για την παραλαβή άλλων πέντε ατόμων στον Θεολόγο. Για τη ναύλωση του ελικοπτέρου είχε δείξει ένα εμφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, που φερόταν ότι έχει εκδοθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού με στοιχεία «Χρηστίνα Αρβανίτη του Φωτίου και της Γεωργίας» και ημερομηνία γέννησης 20/04/1971 στην Αθήνα.

f6 1Τον απείλησε

Στις 14.15, ενώ το ελικόπτερο πετούσε πάνω από τις Ερυθρές, η γυναίκα έβγαλε πιστόλι και απείλησε τον κυβερνήτη, ζητώντας του να αλλάξει πορεία προς το λεκανοπέδιο Αττικής. Ο πιλότος ψύχραιμα προσπάθησε να αφοπλίσει την επιβάτιδα και ακολούθησε πάλη, στη διάρκεια της οποίας εκείνη πυροβόλησε. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί ο έλεγχος του ελικοπτέρου, που άρχισε να χάνει ύψος. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ο πιλότος κατόρθωσε να ανακτήσει ξανά τον έλεγχό του και να το προσγειώσει σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Πλαταιές και Ερυθρές. Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη να τη συγκρατήσει. Ομως της έπεσε ο γεμιστήρας του όπλου.

Ερευνούν και συμμετοχή Παλαιοκώστα

Στην Αντιτρομοκρατική ερευνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να έχει εμπλακεί στην απόπειρα απόδρασης ο υπ’ αριθμόν 1 Ελληνας καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, έστω και με τον ρόλο του καθοδηγητή. Αλλωστε, στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο θεωρούν δεδομένη τη σχέση του με τον Νίκο Μαζιώτη και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει μαζί ληστείες. Ετσι κι αλλιώς, στο παρελθόν οι αστυνομικοί είχαν ενδείξεις ότι ο «Φαντομάς» (παραμένει άφαντος μετά την απόδρασή του από τον Κορυδαλλό, επίσης με ελικόπτερο) είχε προσφέρει βοήθεια στην καταζητούμενη σύντροφο του Μαζιώτη.
Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα είχαν φθάσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πληροφορίες για την παρουσία τόσο του Βασίλη Παλαιοκώστα όσο και της Πόλας Ρούπα σε περιοχές της Πελοποννήσου. Για αυτόν τον λόγο είχαν σταλεί ειδικά κλιμάκια της υπηρεσίας σε συγκεκριμένες περιοχές, όχι όμως στην Ερμιονίδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...