Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Γιώργος Αμούτζας: «Έχω να αντιμετωπίσω εχθρούς της σχολής και αντίπαλους παραγωγούς»

Ο Γιώργος Αμούτζας, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Ανθή Παρασκευαΐδου: Αφήνει πίσω τους μεγάλους οίκους μόδας και ανεβαίνει στη σκηνή...

Αλλο ένα μοντέλο που ασχολείται με την υποκριτική ή...

Αράξαμε στο πρώτο γατοκαφέ της Αθήνας

Πολύχρωμα τραπεζοκαθίσματα, τζαζ μουσική, μια ζεστή αυλή και πολλά......

Όλγα Γεροβασίλη: «Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον νέο πρόεδρο»

«Είναι λάθος οι αποχωρήσεις, αλλά δεν θα εγκλωβιστούμε σε...

Τρόμος με τη Ρούπα εν πτήσει

«Χάλασε» στο παρά πέντε απόδραση με ελικόπτερο του Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό

Απεφεύχθη απόδραση Μαζιώτη με ελικόπτερο από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Η πάλη με τον πιλότο και οι πυροβολισμοί στον αέρα

Με σχέδιο… Παλαιοκώστα αποπειράθηκε να απελευθερώσει τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη από τις Φυλακές Κορυδαλλού η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα! Ισως, μάλιστα, να είχε την καθοδήγηση του «Φαντομά» όταν οργάνωσε την απόπειρα απόδρασης του γνωστού αντάρτη πόλης με ελικόπτερο, που απετράπη κυριολεκτικά στο παρά πέντε την Κυριακή!

 Tο Σαββατοκύριακο 27-28/02 η Espresso weekend παρουσιάζει: 
ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΒΑΡ
Με τα ωραιότερα παλιά λαϊκά τραγούδια μέσα από
σπάνιους δίσκους της ιστορικής δισκογραφικής εταιρίας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σκοπός της γυναίκας που ανέβηκε μεταμφιεσμένη στο ελικόπτερο ήταν να κατεβεί σε χαμηλό ύψος πάνω από τις Φυλακές Κορυδαλλού και να ρίξει μια ανεμόσκαλα, από την οποία θα ανέβαιναν σε αυτό ο Μαζιώτης και ενδεχομένως και άλλοι κρατούμενοι των φυλακών. Το σχέδιό της «σκόνταψε» στον επαγγελματισμό και στην ψυχραιμία του πιλότου του ελικοπτέρου, ενός έμπειρου πρώην αστυνομικού, που υπηρέτησε σε μάχιμες υπηρεσίες και μάλιστα ολοκλήρωσε τη θητεία του ως πιλότος στα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας! Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα που επέβαινε στην καμπίνα πυροβόλησε δυο φορές εναντίον του, ο πιλότος αντέδρασε με θάρρος και προσγείωσε το ελικόπτερο στις Ερυθρές, λίγο έξω από τη Θήβα.

Αμέσως μετά την αποτυχία του εγχειρήματος, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έδειξαν στον πιλότο του ελικοπτέρου επεξεργασμένες φωτογραφίες της Πόλας Ρούπα με διάφορες πιθανές μεταμφιέσεις της και εκείνος φέρεται ότι αναγνώρισε με σχετική βεβαιότητα την κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας Πόλα Ρούπα. Αλλωστε, η ταυτότητά της επιβεβαιώνεται από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στους κάλυκες και έδειξαν ότι το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε η μυστηριώδης επιβάτιδα του ελικοπτέρου είναι αυτό που είχε χρησιμοποιήσει και ο Νίκος Μαζιώτης σε ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου του 2014, όπου είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός!

Στην επίσημη ενημέρωση τις Αντιτρομοκρατικής αναφέρεται ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 13.45 την Κυριακή από το Πόρτο Χέλι, με προγραμματισμένο δρομολόγιο από το χωριό Θερμησία της Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό τον Θεολόγο στη Φθιώτιδα και τελικό προορισμό την Κύθνο. Η γυναίκα που επιβιβάστηκε είχε κάνει συμφωνία για την παραλαβή άλλων πέντε ατόμων στον Θεολόγο. Για τη ναύλωση του ελικοπτέρου είχε δείξει ένα εμφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, που φερόταν ότι έχει εκδοθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού με στοιχεία «Χρηστίνα Αρβανίτη του Φωτίου και της Γεωργίας» και ημερομηνία γέννησης 20/04/1971 στην Αθήνα.

f6 1Τον απείλησε

Στις 14.15, ενώ το ελικόπτερο πετούσε πάνω από τις Ερυθρές, η γυναίκα έβγαλε πιστόλι και απείλησε τον κυβερνήτη, ζητώντας του να αλλάξει πορεία προς το λεκανοπέδιο Αττικής. Ο πιλότος ψύχραιμα προσπάθησε να αφοπλίσει την επιβάτιδα και ακολούθησε πάλη, στη διάρκεια της οποίας εκείνη πυροβόλησε. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί ο έλεγχος του ελικοπτέρου, που άρχισε να χάνει ύψος. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ο πιλότος κατόρθωσε να ανακτήσει ξανά τον έλεγχό του και να το προσγειώσει σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Πλαταιές και Ερυθρές. Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη να τη συγκρατήσει. Ομως της έπεσε ο γεμιστήρας του όπλου.

Ερευνούν και συμμετοχή Παλαιοκώστα

Στην Αντιτρομοκρατική ερευνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να έχει εμπλακεί στην απόπειρα απόδρασης ο υπ’ αριθμόν 1 Ελληνας καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, έστω και με τον ρόλο του καθοδηγητή. Αλλωστε, στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο θεωρούν δεδομένη τη σχέση του με τον Νίκο Μαζιώτη και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει μαζί ληστείες. Ετσι κι αλλιώς, στο παρελθόν οι αστυνομικοί είχαν ενδείξεις ότι ο «Φαντομάς» (παραμένει άφαντος μετά την απόδρασή του από τον Κορυδαλλό, επίσης με ελικόπτερο) είχε προσφέρει βοήθεια στην καταζητούμενη σύντροφο του Μαζιώτη.
Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα είχαν φθάσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πληροφορίες για την παρουσία τόσο του Βασίλη Παλαιοκώστα όσο και της Πόλας Ρούπα σε περιοχές της Πελοποννήσου. Για αυτόν τον λόγο είχαν σταλεί ειδικά κλιμάκια της υπηρεσίας σε συγκεκριμένες περιοχές, όχι όμως στην Ερμιονίδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Παγιδευμένοι»: Αυτό είναι το νέο πρόσωπο που εισβάλλει στη σειρά και φέρνει αναταραχές

Ένα νέο πρόσωπο εισβάλλει στη σειρά «Παγιδευμένοι» και φέρνει...

Ματσούκα – Κόκκαλης: Νέες φωτογραφίες από το γάμο τους

Κόντρα στις πληροφορίες που ήθελαν τον γάμο τους να...

Εξιτήριο από το μαιευτήριο για τη σύζυγο και το γιο γνωστού κυρίου της σόουμπιζ!

Εξιτήριο πήρε από το μαιευτήριο η σύζυγος και ο...

«Ο Ηλίας Ψινάκης έκανε την ανάγκη του μπροστά σε όλους στα διαλείμματα της εκπομπής…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατά τη διάρκεια...

Χώρισαν ένα μήνα μετά τον ερχομό της κόρης τους λόγω απιστίας

Ένα μήνα μετά τον ερχομό του παιδιού του γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ χώρισε. Η είδηση του χωρισμού «έσκασε» σαν «βόμβα» καθώς κανείς δεν περίμενε το ζευγάρι που έδειχνε ερωτευμένο και ευτυχισμένο με το μωράκι του θα τραβούσε χωριστούς δρόμου

Παντρεύεται ο Φίλιππος Πλιάτσικας – Η αναγγελία του γάμου του

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα ντυθεί γαμπρός δεύτερη φορά στα...

«Ο Απόστολος Γκλέτσος με είχε διεκδικήσει, του άρεσα»

Η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης...