Μπουκιά & Συχώριο και στο Κολωνάκι

Η νέα επιχειρηματική κίνηση του Ηλία Μαμαλάκη στην καρδιά της Αθήνας

Η νέα επιχειρηματική κίνηση του Ηλία Μαμαλάκη στην καρδιά της Αθήνας

Τι κι αν δεν τον βλέπουμε πια στην τηλεόραση; Ο Ηλίας Μαμαλάκης δεν εφησυχάζει. Ταξιδεύει εντός κι εκτός συνόρων, κάνει διαλέξεις και σεμινάρια, συλλέγει συνταγές και, φυσικά, βάζει τη σφραγίδα του σε μια σειρά από νόστιμα παραδοσιακά (και όχι μόνο) πιάτα, τα οποία μπορεί να απολαύσει πλέον ο καθένας, ακόμη και μ’ ένα τηλεφώνημα.

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ
Φωτογραφίες: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Ο φακός της «Espresso» ακολούθησε τον δημοφιλή μάγειρα, γευσιγνώστη και συγγραφέα στην κουζίνα του νέου, τρίτου κατά σειρά καταστήματος με take away μαγειρευτό φαγητό, το οποίο άνοιξε στο Κολωνάκι και, βέβαια, κάνει και διανομή. Το Μπουκιά και Συχώριο βρίσκεται στην οδό Σέκερη 5 και διαθέτει εντυπωσιακό μενού με 20 πιάτα συν πέντε ακόμη γευστικές προτάσεις ημέρας, που ετοιμάζονται με κέφι από ικανούς σεφ, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τον ίδιο.

«Οταν η τηλεόραση “στριμώχτηκε”, έπρεπε κάτι να κάνουμε, πρώτα για μας κι έπειτα για τα παιδιά μας» μας λέει ο Ηλίας Μαμαλάκης και συνεχίζει: «Η νεολαία που αποφοιτά σήμερα από το πανεπιστήμιο είναι δύσκολο να βρει μια δουλειά στον ελληνικό χώρο με αξιοπρεπή μισθό. Με αυτό το σκεπτικό, το 2013, εγκαινιάσαμε το πρώτο κατάστημα Μπουκιά και Συχώριο στην Κηφισιά. Ακολούθησε εκείνο του Ψυχικού και πιο πρόσφατα του Κολωνακίου.

2 6

Ηθελα να πάρω στη δουλειά νέα παιδιά που θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τον δικό μου μαγειρικό χαρακτήρα. Ομολογώ ότι κουράστηκα πολύ. Σήμερα, όμως, έχω και στα τρία μαγαζιά σεφ που είναι πραγματικά σπουδαίοι. Εγώ δεν ήμουν ποτέ εστιάτορας. Εκείνο που ήξερα καλά ήταν να μαγειρεύω. Οταν κάνεις καλά αυτό που κάνεις, μπορείς ν’ αλλάξεις λίγο κατεύθυνση κι όλα να πάνε κατ’ ευχήν, ακόμη και μέσα στην κρίση. Με τους συνεργάτες μου ονειρευόμαστε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη αλυσίδα ώστε ν’ απλωθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας». Μέχρι τώρα ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει σε όλα τα μαγαζιά εναλλάξ, προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις του στους σεφ: «Φαντάζομαι ότι, αν οι επιχειρήσεις γίνουν δέκα, δεν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Γι’ αυτό ετοιμάζουμε στελέχη που θα παρακολουθούν τις μαγειρικές και τον τρόπο της λειτουργίας των μαγαζιών».

img 1474

Το μενού περιλαμβάνει ως επί το πλείστον ελληνικά φαγητά, τα οποία παρασκευάζονται με φρέσκα και αγνά υλικά και προσφέρονται σε προσιτές τιμές. «Το λεγόμενο φαγητό της μαμάς λείπει από τους Ελληνες που έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας. Δικαιολογημένα, λοιπόν, από τα πιο δημοφιλή πιάτα μας είναι το παστίτσιο, οι λαχανοντολμάδες, οι γεμιστές ντομάτες το καλοκαίρι και πολλά ακόμη παραδοσιακά» εξηγεί ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο ίδιος, ο οποίος, ως γνωστόν, λατρεύει τα ταξίδια, εντάσσει συχνά στο μενού των καταστημάτων του ιδέες από την ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό. Σύντομα θα αφιερώσει μια μέρα στην κουβανέζικη κουζίνα, καθώς ταξίδεψε πρόσφατα στη μακρινή χώρα και γύρισε φορτωμένος με συνταγές και ιδέες. Τα καταστήματα Μπουκιά και Συχώριο αναλαμβάνουν και τον μπουφέ μικρών ή μεγαλύτερων εκδηλώσεων. «Μέχρι στιγμής έχουμε εξυπηρετήσει μέχρι και 250 άτομα, πάντοτε στο πλαίσιο του δικού μας concept. Δεν κάνουμε γκουρμέ πιάτα. Οχι γιατί δεν μας αρέσουν, αλλά η τέχνη που ξέρουμε είναι αυτή εδώ» σημειώνει.

Οσο για την τηλεόραση; Ο κόσμος που τον συναντά του λέει ότι η απουσία του απ’ το «γυαλί» είναι πολύ αισθητή. «Και μενα μου λείπει» παραδέχεται. «Δυστυχώς, η χώρα περνάει μια δύσκολη περίοδο και τη δυσκολία αυτή την έχουν και τα κανάλια. Για να γεμίσουν τον χρόνο τους, κάνουν όσο γίνεται πιο οικονομικά προγράμματα. Δύο τρεις προτάσεις που είχα θεωρήθηκαν λίγο ακριβές. Ετσι, εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω μείνει εκτός» καταλήγει.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ