Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Διάλογοι για γέλια και για κλάματα της «μαφίας των δημοσιογράφων»

«Πρόκειται για βόμβα μεγατόνων» λένε αστυνομικές πηγές, μετά τις καταθέσεις που έδωσαν γνωστοί επιχειρηματίες

Τα στόματα ανοίγουν μετά τις αποκαλύψεις για τους δημοσιογράφους που φέρονται ότι εκβίαζαν στελέχη ΔΕΚΟ και τραπεζών προκειμένου να εξασφαλίζουν διαφημίσεις για τα έντυπα και τις ιστοσελίδες τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ 

Τώρα η Ασφάλεια είναι έτοιμη να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών, που αφορά δεύτερο κύκλωμα (επίσης δημοσιογράφων), το οποίο δρούσε παράλληλα με το πρώτο και με την ίδια μέθοδο!

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ήδη έχουν καταφύγει στην Ασφάλεια τουλάχιστον τρία άτομα μαζί με τους δικηγόρους τους και είχαν μια πρώτη συζήτηση με τους αρμόδιους αξιωματικούς, στους οποίους μίλησαν για την ύπαρξη του δεύτερου κυκλώματος. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία, έναν τεχνοκράτη και ένα στέλεχος δημόσιου οργανισμού, οι οποίοι αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι έχουν πέσει θύματα εκβιασμού από άλλη ομάδα δημοσιογράφων που ελέγχουν συγκεκριμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στην Ασφάλεια, επειδή φοβήθηκαν τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, καθώς, όταν ξεσκεπάστηκε το πρώτο κύκλωμα, αυτοί που τους εκβιάζουν άρχισαν να τους απειλούν, ώστε να μην καταγγείλουν τη δραστηριότητά τους.

Διαχειριστές ιστοσελίδων

Οπως είπαν, οι συγκεκριμένοι διαχειριστές ιστοσελίδων εκβίαζαν στελέχη που κατέχουν υψηλές θέσεις σε μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή τράπεζες προκειμένου να τους χορηγούν διαφημιστικά πακέτα. Μάλιστα τα ποσά που φέρεται ότι αποσπούσαν μηνιαίως από κρατικά και ιδιωτικά διαφημιστικά πακέτα ήταν της τάξης των 700.000 ευρώ! Ετσι αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ονόματα δημοσιογράφων που διατηρούν ανάλογο προφίλ με τους τρεις συλληφθέντες του πρώτου κυκλώματος, μέχρι στιγμής όμως δεν φαίνεται να προκύπτει σχέση μεταξύ τους.
34e324rt 2Ωστόσο πηγές αναφέρουν πως τα πρόσωπα που ανέφεραν ότι εμπλέκονται στη νέα δημοσιογραφική μαφία είναι ιδιαίτερα ηχηρά και ότι, στην περίπτωση που η Ασφάλεια φτάσει στην εξάρθρωσή της, θα πρόκειται για βόμβα μεγατόνων, που θα προκαλέσει τεράστια αίσθηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται τα τρία πρόσωπα που μίλησαν για το παράλληλο κύκλωμα να καταθέσουν μηνύσεις, ώστε να αρχίσει ενδελεχής έρευνα.

Διάλογοι για γέλια και για κλάματα της «μαφίας των δημοσιογράφων»

Ο τρόπος δράσης της μαφίας των δημοσιογράφων αποκαλύπτεται από τις δεκάδες συνομιλίες των τριών κατηγορουμένων, στις οποίες αποτυπώνονται οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσαν στην υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου (φωτό δεξιά), για να προωθήσει διαφημιστική δαπάνη σε φίλα προσκείμενα στο κύκλωμα μέσα ενημέρωσης, αλλά και η αγωνιώδης προσπάθειά τους να αποκτήσουν προσβάσεις σε υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα.

Οι κατηγορούμενοι Τάκης Μουσσάς, Χρήστος Φράγκου και ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος εμφανίζονται να παίρνουν μέτρα προστασίας καθώς αποφεύγουν να συναντιούνται σε πολυσύχναστα μέρη και να αναφέρονται σε συγκεκριμένα ονόματα στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες. Οταν επικοινωνούν τηλεφωνικά, χρησιμοποιούν συνθηματικά για συγκεκριμένα πρόσωπα, στα οποία αναφέρονται με εκκλησιαστικούς όρους, όπως… «Αρχιεπίσκοπος», «διάκος», «ιερείς»!

Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση του κυκλώματος των δημοσιογράφων εκβιαστών φέρεται ότι διαδραματίζει ο 50χρονος Τάκης Μουσσάς, που, όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, εκτός όλων των άλλων «ασχολιών» του δίδασκε και… δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

Οι κατηγορούμενοι στις συνομιλίες τους κάνουν συχνές αναφορές σε πολιτικούς, όπως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ωστόσο, οι απόπειρές τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε μέλη της κυβέρνησης αλλά και στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου πέφτουν στο… κενό. Και αυτό γιατί, τελικά, το μόνο που κατάφεραν ήταν να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες!

Σύμφωνα με την καταγγελία της 44χρονης υπεύθυνης επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, ο Μουσσάς ήταν εκείνος που την προσέγγισε και προσπάθησε εκβιαστικά να την εντάξει στην… «Ομάδα»! Κατά το διάστημα που οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών είχαν παγιδεύσει το τηλέφωνό του ο 50χρονος καταγράφεται να συνομιλεί ασταμάτητα τόσο με την Αμαλία Κάτζου όσο και με δημοσιογράφους και υπευθύνους διαδικτυακών μέσων προκειμένου να κλείσει τις «συμφωνίες».

Οταν, μάλιστα, κάτι δεν πήγε καλά με τις πληρωμές, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να εξοργίζονται. Συγκεκριμένα, ο 42χρονος εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος γίνεται έξαλλος όταν νομίζει ότι η Κάτζου τού «έφαγε» 8.000 ευρώ.

Σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι πρόκειται να απολογηθούν ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή για τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη 34e324rt 4εκβίαση και ενεργητική δωροδοκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις πρόκειται να υποστηρίξουν ότι είναι αθώοι. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα κριθούν προσωρινά κρατούμενοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πρόσεχαν πολύ τα σημεία των ραντεβού

Μέτρα προφύλαξης για να μη γίνει αντιληπτή η δράση τους φέρεται ότι έπαιρναν τα κατηγορούμενα μέλη της «μαφίας των δημοσιογράφων». Οπως προκύπτει από τους μεταξύ τους διαλόγους, απέφευγαν να συναντώνται σε πολυσύχναστα μέρη και να αναφέρονται από τηλεφώνου σε συγκεκριμένα ονόματα. Χαρακτηριστική είναι η επικοινωνία του Τάκη Μουσσά με τον Χρήστο Φράγκου για επικείμενη συνάντησή τους με την Αμαλία Κάτζου.

Μουσσάς: Κέντρο πού λες, για ρίξε καμιά ιδέα.
Φράγκου: Οπουδήποτε, ρε μαλ…, πάμε στο You For.
Μουσσάς: Οχι, μη μας δουν όλους εκεί μαζί, μαλάκας είσαι τώρα, θα καταλάβουν αμέσως!
Φράγκου: Ναι, εντάξει…

Αλλά και ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος φέρεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις τηλεφωνικές αναφορές του:

Μουσσάς: Φρόντισε να λήξουμε σήμερα με αυτό το θέμα που είμαστε ανοιχτοί.
Μαυρίκος: Ναι, ρε, μην ανησυχείς γι’ αυτό…
Μουσσάς: Οχι, δεν ανησυχώ. Εγώ ανησυχώ μην ξεφτιλιστούμε.
Μαυρίκος: Θα τα πούμε από κοντά, μην το λες από το τηλέφωνο.
Μουσσάς: Μην ξεφτιλιστούμε εσύ κι εγώ.
Μαυρίκος: Ναι, μην το λες από το τηλέφωνο, μην το λες!

34e324rt 3Εξαλλος ο εκδότης για τα 8.000 ευρώ που του… έφαγαν!

Εκνευρισμένος με την Αμαλία Κάτζου για τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των τιμολογίων που της είχε αποστείλει εμφανίζεται σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τάκη Μουσσά ο εκδότης της Ακρόπολης Παναγιώτης Μαυρίκος:

Μουσσάς: Τη Δευτέρα μου είπε, τη Δευτέρα.
Μαυρίκος: Θέλει τώρα να πληρώσει μία εφημερίδα!
Μουσσάς: Ναι ρε συ…
Μαυρίκος: Θέλει σήμερα τη μία, εε τι είναι αυτά ρε μαλ…;
Μουσσάς: Ρε Τάκη, άντε γαμ… τώρα, είναι η αρχή θα το φτιάξουμε, λοιπόν κάνε αυτό που σου λέει, μην είσαι μαλ…, άιντε, να σου πω κάτι τέσσερις και τέταρτο να κατέβεις να μιλήσουμε λίγο πιο πριν.
Μαυρίκος: Μαλ… τώρα να κάθομαι να κάνω τον ζητιάνο, δεν μπορώ τώρα στα σαράντα δύο μου, βαρέθηκα να με παίζει τώρα η αγαμ… γεροντοκόρη!

Σε άλλο διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών ο εκδότης της Ακρόπολης κατηγορεί την υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ ότι του…«έφαγε» λεφτά!

Μαυρίκος: Βγαίνει 52.000, δεν βγαίνει 60.000. Μας έφαγε οκτώ χιλιάρικα!
Μουσσάς: Σταμάτα ρε αντε γαμ…, που σου έφαγε, μαλ… κιόλας.
Μαυρίκος: Ρε μαλ… μου έφαγε οκτώ χιλιάρικα.
Μουσσάς: Ρε μαλ… άντε γαμ… να πούμε λάθος θα έχει γίνει. Μαλ…
Μαυρίκος: Δεν έκανε λάθος η πουτ… . Μας δούλεψε.
Mουσσάς: Tώρα θα σκάσεις ρε μαλ…;
Μαυρίκος: Να κάνει λάθος οκτακόσια ευρώ το δέχομαι…
34e324rt 1Μουσσάς: Ρε ηλίθιε…
Μαυρίκος: Να κάνει λάθος οκτώ χιλιάρικα;
Μουσσάς: Ρε ηλίθιε, που πάντα βιάζεσαι, σκάσε και άκου…

Η «εκκλησία», οι «ιερείς» και ο «αγιασμός»

Με… εκκλησιαστική ορολογία αναφέρονταν σε πολιτικά πρόσωπα τα κατηγορούμενα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών, όπως αποκαλύπτουν οι μεταξύ τους διάλογοι που έχουν καταγραφεί:

Μουσσάς: Ελα…
Μαυρίκος: Πες στον αρχιμανδρίτη.
Μουσσάς: Μμμ…
Μαυρίκος: Τον διάκο, ρε παιδί μου, από την εκκλησία.
Μουσσάς: Ναι, ναι.
Μαυρίκος: Οτι αύριο υπάρχει μεγάλο κομμάτι στη σελίδα τρία, στα πολιτικά.
Μουσσάς: Μμμ…
Μαυρίκος: Οπου του λέμε «μπράβο» που με τον αγιασμό του κατάφερε να ξεβρομίσει την εκκλησία.
Μουσσάς: Εντάξει, ο τόπος, κατάλαβα.
Μαυρίκος: Εντάξει;
Μουσσάς: Να σου πω κάτι.
Μαυρίκος: Αυτοί οι ιερείς αξίζουν για τη χώρα, μπράβο τους!

Ενδεικτική είναι και η συνομιλία μεταξύ του Τάκη Μουσσά και της Αμαλίας Κάτζου:

Μουσσάς: Ηδη το έχω φτιάξει το κόλπο, εεε, μίλα και με τον αρχιμανδρίτη για το, εεε, για τον πατριάρχη Αλέξιο.
Κάτζου: Ναι.
Μουσσάς: Εντάξει;
Κάτζου: Eντάξει.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΠΑΠΠΑ

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν την αλήθεια σε σχέση με την υπόθεση των δημοσιογράφων-εκβιαστών. «Η υπόθεση των κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της συγκρότησης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης εκβίασης και της δωροδοκίας βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία θα αξιολογήσει και θα κρίνει την υπόθεση και τα πρόσωπα» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

«Η Δικαιοσύνη αναπνέει, η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, όπως δεν παρεμβαίνει και σε άλλες εν εξελίξει υποθέσεις» τονίζει ο κ. Παππάς, προσθέτοντας: «Το γεγονός ότι το απόστημα σπάει τώρα αποδεικνύει ότι αίρονται διάφορα εμπόδια και η Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη αφήνονται, απερίσπαστες, να κάνουν τη δουλειά τους».

Ρυθμιστής των… deals ο Μουσσάς

Και την παραμικρή λεπτομέρεια γύρω από την έγκριση των διαφημίσεων, των τιμολογίων, ακόμη και τον χρόνο είσπραξης των ποσών (!) που έδινε η ΕΥΔΑΠ σε δεκάδες sites και εφημερίδες φέρεται ότι ρύθμιζε ο 50χρονος Τάκης Μουσσάς, ο οποίος ήταν (κατά τα λεγόμενά του) μονίμως σε κατάσταση red alert (κόκκινου συναγερμού)! Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στον ίδιο και τους ιδιοκτήτες διαδικτυακών και έντυπων μέσων ενημέρωσης, όπως αποκαλύπτονται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Μουσσάς: Είδες, μαλ…, ο φίλος σου που ψάχνει, λοιπόν θα πάρεις την Αμαλία Κάτζου.
Αγνωστος: Την ξέρω την Αμαλία, την ξέρω χρόνια.
Μουσσάς: Την ξέρεις, κι εγώ την ξέρω, αλλά άκουσε, θα της πεις, να σου πω κάτι, έχω συνεννοηθεί εγώ, ενάμιση χιλιάρικο επί τρία, δηλαδή τεσσεράμισι χιλιάρικα θα πάρεις cash. To κατάλαβες;
Αγνωστος: Είσαι άρχοντας!
Μουσσάς: Τα τρία είναι επί τρεις μήνες, ωραία;
Αγνωστος: Eίσαι άρχοντας.
Μουσσάς: Χτες μιλήσαμε, «γεια σου, Αμαλία, και αυτά… μίλησα με τον Τάκη τον αδελφό, ότι θες εδώ ΕΥΔΑΠ, αυτό, εκείνο, το άλλο». To κατάλαβες;
Αγνωστος: Ναι, ρε.

Φέρεται ακόμη ότι κανόνιζε τον αριθμό των ιστοσελίδων που θα έστηνε ο Χρήστος Φράγκου προκειμένου να πάρει διαφημίσεις από τη ΔΕΚΟ.

Μουσσάς: Τελείωσες, ρε μαλ…, τα άλλα;
Φράγκου: Ε, έχω τελειώσει με τα χαρτιά, περιμένω τις εγκρίσεις και τα διαδικαστικά.
Μουσσάς: Ωραία, κάνε πέντε.
Φράγκου: Καλά, πέντε δεν προλαβαίνω να κάνω τώρα. Δύο κάνω για την ώρα. Πέντε για να κάνεις θέλει να βρεις πέντε ανθρώπους, ρε μαλ…, δεν είναι πέντε στο όνομα του ενός, δεν γίνεται.
Μουσσάς: Οχι, δεν πειράζει. Βάλ’ τα στις ίδιες εταιρίες, μωρέ μαλ…!

{{-PCOUNT-}}42{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....