Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Φεύγουν από τα μπλόκα

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μόνο στο τελωνείο της Εξοχής. Ανακοίνωση με ειρωνεία (στα Μουδανιά) για όσους έμειναν σπίτι

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μόνο στο τελωνείο της Εξοχής. Ανακοίνωση με ειρωνεία (στα Μουδανιά) για όσους έμειναν σπίτι

Αν και οι περισσότεροι συνάδελφοί τους σε άλλες περιοχές της χώρας άρχισαν να εγκαταλείπουν τα μπλόκα, οι αγρότες στο τελωνείο της Εξοχής αποφάσισαν να παρατείνουν την παραμονή τους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η Espresso weekend (το Σαββατοκύριακο 05-06/03) παρουσιάζει:
ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΩΤΟ
Τα μεγαλύτερα ονόματα του δημοτικού τραγουδιού σε μία διπλή κασετίνα

Ο επ’ αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες επί ελληνικού εδάφους εξακολουθεί να ισχύει στο τελωνείο της Εξοχής, ενώ η διέλευση για τα Ι.Χ. και τα λεωφορεία διεξάγεται στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 μέχρι τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι.
Χθες, πάντως, οι αγρότες από το μπλόκο των Μουδανιών αποχώρησαν «με το κεφάλι ψηλά και συντεταγμένα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής Βαγγέλης Μισαηλίδης.

Δράση 43 ημερών

«Μετά από 43 ημέρες αγώνα, ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τους συναδέλφους μας που, ενώ εμείς αγωνιζόμασταν για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, αυτοί παρέμεναν αμετακίνητοι στον καναπέ τους…» ανέφεραν ειρωνικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και στην οποία περιγράφουν τη δράση τους στη διάρκεια των 43 ημερών του μπλόκου Μουδανιών: Γύρισαν με τα αγροτικά τους οχήματα πολλά χωριά του νομού Χαλκιδικής, προχωρούσαν καθημερινά σε πολύωρους αποκλεισμούς, πραγματοποίησαν καταλήψεις σε τράπεζες και εφορίες και έδιναν το «παρών» σε όλες τις συλλογικές δράσεις που πραγματοποιούνταν από τις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στον κλάδο.

Περιοδικούς και συμβολικούς αποκλεισμούς πραγματοποιούσαν το Σαββατοκύριακο και οι αγρότες στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία. Σήμερα εκτιμάται ότι οι αποκλεισμοί στο συγκεκριμένο μπλόκο θα ολοκληρωθούν. Με μια ομαδική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους και οι αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Εορτασμοί (μία εβδομάδα νωρίτερα) για  το Κιλελέρ

Να ανοίξουν τους δρόμους και να αναζητήσουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό αποφάσισαν οι αγρότες της Νίκαιας και άλλων 68 μπλόκων, με αποτέλεσμα να αποχωρούν σήμερα και τα τελευταία τρακτέρ από τις εθνικές οδούς.
«Επειτα από 39 ημέρες ο αγώνας δεν σταματάει ούτε αναστέλλεται. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και με το όπλο παρά πόδα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας Βαγγέλης Μπούτας από το Κιλελέρ, όπου εκατοντάδες αγρότες τίμησαν χθες την αγροτική εξέγερση του 1910, μία εβδομάδα νωρίτερα από την επέτειο.

Μετρώντας τα κέρδη της παραμονής τους στα μπλόκα, οι αγρότες της Νίκαιας τόνισαν ότι «η κυβέρνηση παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι πρέπει να υπάρξει αφορολόγητο» και χαρακτήρισαν επιτυχία το γεγονός πως «η ψήφιση του Ασφαλιστικού πήγε δύο μήνες πίσω».
Την ίδια ώρα, την απόφασή τους να αποσύρουν τα τρακτέρ από τα μπλόκα ανακοίνωσαν και οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στις Μικροθήβες, σημειώνοντας όμως ότι παραμένουν σε επιφυλακή.
«Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου και περιμένουμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού προς τον αγροτικό κόσμο» ανέφεραν οι εκπρόσωποι των αγροτών.
Ανοιχτοί πλέον είναι όλοι οι δρόμοι στην Πελοπόννησο, ενώ στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων στην Κρήτη αρχίζει σήμερα νέος γύρος κινητοποιήσεων, με καταλήψεις σε τράπεζες και τελωνεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...