Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Που χάθηκε ο Αρης Σαμολαδάς

Τα μαθητικά χρόνια, οι σπουδές, ο γάμος που δεν στέριωσε και οι «ροζ» προτάσεις • Από το πρώτο spot στις μεγάλες πίστες δίπλα σε Βοσκόπουλο, Τερζή και Κοκκίνου

Τα μαθητικά χρόνια, οι σπουδές, ο γάμος που δεν στέριωσε και οι «ροζ» προτάσεις • Από το πρώτο spot στις μεγάλες πίστες δίπλα σε Βοσκόπουλο, Τερζή και Κοκκίνου

Ο τραγουδιστής Αρης Σαμολαδάς, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις γειτονιές του Παπάγου, είναι η φωνή του «Dancing with the stars», των αθλητικών trailers του ΟΤΕ TV, αλλά και του National Geographic!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ο 47χρονος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, που έγινε γνωστός τη δεκαετία του ’90 με το τραγούδι «Χίλια μέτρησα φεγγάρια», ύστερα από δεκαετή αποχή από τα καλλιτεχνικά δρώμενα επιστρέφει στην ενεργό δράση, ετοιμάζοντας την κάθοδό του στις πίστες, αλλά και μια νέα δισκογραφική δουλειά.

Διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, μετά την έκδοση του διαζυγίου του πριν από τέσσερα χρόνια προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, τόσο στην προσωπική ζωή του -τη χαρακτηρίζει «complicated»- όσο και στην επαγγελματική, κάνοντας νέα όνειρα για το μέλλον του.
Διαθέτει απίθανο χιούμορ, μιλάει για τη ζωή του με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό, και, με αυτή τη βαθιά υπέροχη χροιά φωνής που για ώρες μπορείς να ακούς, αποκαλύπτει ότι το Αριστείδης Σαμολαδάς είναι το κανονικό του όνομα και όχι το Αριστείδης Τριανταφυλλίδης, όπως αναφέρει λανθασμένα το διαδίκτυο. «Το επίθετο “Τριανταφυλλίδης” ήταν το παλιό, πολύ παλιό όνομα της οικογένειάς μου. Ετσι έλεγαν τον παππού μου που είχε εργοστάσιο σαπωνοποιίας στην οδό Πειραιώς, όμως το άλλαξε σε Σαμολαδάς στις αρχές του αιώνα» λέει.

Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1969 στην Αθήνα, σε μια οικογένεια που αγαπούσε τα γράμματα και τις τέχνες. Ο μπαμπάς του, με καταγωγή από την Αθήνα, ήταν πολύ μορφωμένος, απόφοιτος της Λεόντειου Σχολής και της Ανωτάτης Εμπορικής, καθώς και πολύ καλός ζωγράφος. Η μητέρα του, Ελληνίδα εξ Αιγύπτου, λάτρευε επίσης την καλλιτεχνία και μεγάλωσε τα δυο παιδιά της, τον Αριστείδη και τον Δωρόθεο, με πολλή αγάπη. Ο πρώτος έγινε τραγουδιστής και ο δεύτερος επιτυχημένος δικηγόρος!

Το νεανικό συγκρότημα

Τα μαθητικά χρόνια του Αρη ήταν ανήσυχα και γρήγορα δημιούργησε την πρώτη του μπάντα, τους Fruit punches in a haunted house. «Περίεργο όνομα για συγκρότημα, δεν ξέρω πώς μου είχε έρθει ο τίτλος! Μάλλον θα το έβγαλα έπειτα από εφιάλτη! Με το μαθητικό γκρουπάκι παίζαμε σε γιορτές. Εγώ τραγουδούσα κι έπαιζα κιθάρα» αποκαλύπτει ο Αρης Σαμολαδάς στην «Espresso».
Το 1992, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επειδή είχε ωραία φωνή του πρότειναν να τη «δανείσει» στο σπικάζ ενός διαφημιστικού. «Η πρόταση ήρθε από μια ξαδέλφη μου και αφορούσε το σποτ της Austrian Airlines. Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό Galaxy και τότε οι υπεύθυνοι μου πρότειναν σταθερή συνεργασία. Κι έτσι ξεκίνησα» λέει ο τραγουδιστής, ο οποίος μέχρι σήμερα εργάζεται σταθερά ως εκφωνητής σε διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «Dancing with the stars», απορρίπτοντας συχνά προτάσεις για εργασία σε… ροζ γραμμές!

Υστερα πέρασε στη νύχτα και στα κέντρα διασκέδασης. Τα πρώτα τραγούδια του, «Χίλια μέτρησα φεγγάρια», «Στεναγμέ μου», «Παραδέχομαι», «Ασ’ την να φύγει» και το ντουέτο του με τη Νατάσα Θεοδωρίδου «Απ’ τους δυο μας κανείς», έγιναν μεγάλες επιτυχίες, ανοίγοντάς του τον δρόμο στις μεγάλες πίστες. Οι δίσκοι του «1η μέρα», «Αναγκαστική προσγείωση», «Παραδέχομαι», «Τα καλύτερα θα έρθουν» μπορεί να μην οδήγησαν το όνομά του στην κορυφή της μαρκίζας νυχτερινών κέντρων, ωστόσο του εξασφάλισαν συνεργασίες με σημαντικούς συναδέλφους του, όπως ο Πασχάλης Τερζής και η Ελλη Κοκκίνου. Ομως ξεχωρίζει τον Τόλη Βοσκόπουλο, για τον οποίο μιλάει με μεγάλο σεβασμό. «Οπου και να τραγουδάει πάντα πηγαίνω και τον βλέπω. Συνεργαστήκαμε το 2004 και μου φέρθηκε πολύ έντιμα, σαν πατέρας. Σε μια περίπτωση ιεραρχίας στο μαγαζί, μπήκε μπροστά και αποκατέστησε την τάξη» θυμάται ο τραγουδιστής.

Τα δύο παιδιά του

Η γνωριμία του εκείνη την εποχή με την όμορφη Λίνα, μια εντυπωσιακή νεαρή κοπέλα από την Αμερική, με πατέρα Λιβανέζο και μητέρα Ελληνίδα, έγινε η αιτία να αφοσιωθεί στην οικογένεια. Την παντρεύτηκε και απέκτησαν μαζί δύο υπέροχα παιδιά: την 11χρονη σήμερα Γιασμίν, όνομα που επέλεξε ο τραγουδιστής λόγω του όμορφου τοπ μόντελ Γιασμίν Γκαούρι, και τον 7χρονο Χάρη, που πήρε το όνομα του πατέρα του. Η Λίνα άνοιξε ένα λιβανέζικο ντελικατέσεν ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα και ο Αρης συνέχισε την καριέρα του στο τραγούδι με μια πιο ήσυχη καριέρα και εμφανίσεις σε μικρότερα μαγαζιά, πιο παρεΐστικα. Και η επιλογή του ήταν σωστή, γιατί περνούσε τόσο καλά όσο και οι θαμώνες!

Πριν από τέσσερα χρόνια το ζευγάρι χώρισε, ωστόσο οι σχέσεις τους παραμένουν άψογες. «Μόλις χώρισα, βρήκα τον εαυτό μου» λέει και αποκαλύπτει πως στη νέα φάση ζωής του, με τα προσωπικά του λίγο μπερδεμένα, θα επιθυμούσε ένα νέο ξεκίνημα στο τραγούδι. «Ιδανικά για μένα θα ήταν να εμφανίζομαι σε ένα μαγαζί όπου το πρόγραμμα θα ήταν απογυμνωμένο από το βαρύ λαϊκό “λίπος”. Να τραγουδάμε την ουσία, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Ξαρχάκο, Μίμη Κουγιουμτζή. Αυτή είναι η προσδοκία μου» εξομολογείται με πάθος και εκμυστηρεύεται πως έκοψε το τσιγάρο και προσπαθεί να χάσει κάποια κιλά για να επανέλθει στο φυσιολογικό του βάρος, έτοιμος για τις προσεχείς επαγγελματικές εμφανίσεις του. «Σταμάτησα να καπνίζω γιατί είχα τύψεις. Η φωνή μου είναι η “επιχείρηση” που μου αποφέρει χρήματα, είναι άδικο να την ταλαιπωρώ» συμπληρώνει.

Ενημερώνεται για τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας από τα social media, είναι σταθερός τηλεθεατής των ελληνικών και ξένων βραδινών δελτίων ειδήσεων και επιμένει πως ο μόνος τρόπος διαφυγής από την ουτοπική και άλλοτε χλιδάτη ζωή των Ελλήνων είναι η τέχνη και η μόρφωση.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...