Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι νέοι ήταν ωραίοι στη Λεωφόρο! Γκέλα για τον ΠΑΟΚ

Οι Εβαντζελίστα, Βιγιαφάνες, Λέτο έλαμψαν! Ανατροπή στην Κομοτηνή

Οι… νέοι Εβαντζελίστα, Βιγιαφάνες, Λέτο ήταν ωραίοι, δίνοντας λάτιν ρυθμό, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν λέει να αφήσει τις παλιές, κακές συνήθειές του. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι δεν πλήρωσε, ωστόσο, ότι επαναπαύτηκε μόλις προηγήθηκε, επικρατώντας τελικά με 2-0 του Ατρομήτου στη Λεωφόρο για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Με άψογο διαγώνιο σουτ του Εβαντζελίστα, στην πρώτη εμφάνιση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού στην αρχική εντεκάδα, η ομάδα του «Τριφυλλιού» άνοιξε το σκορ στο 8΄, ωστόσο μετά το 25ο λεπτό έδωσε χώρο στους Περιστεριώτες, κινδυνεύοντας ουκ ολίγες φορές (η μεγαλύτερη ευκαιρία από πλευράς παικτών του Δέλλα ήταν στο 29΄ με τον Γροντή). Σε καλή ημέρα βρέθηκε, εκτός από τον Εβαντζελίστα, και ο Βιγιαφάνες. Από τα πόδια του Αργεντινού, φάση στην οποία είχε συμμετοχή και ο συμπατριώτης του Λέτο, κλείδωσε το «Τριφύλλι» τη νίκη, κάνοντας το 2-0 στο 70ό λεπτό. Θετικά μηνύματα στο ντεμπούτο του με τα «πράσινα» (τα φόρεσε ξανά έπειτα από 1.502 μέρες) g2w4t45tg4egfwrgέστειλε ο «Σέμπα» στα περίπου 25΄ που αγωνίστηκε. Μάλιστα, ο αγαπημένος της «πράσινης» εξέδρας γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο Γιάννης Αλαφούζος βράβευσε τον Μπεργκ για τις 100 συμμετοχές του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός επιθετικός, ωστόσο, συμπλήρωσε εφτά κίτρινες κάρτες (με τους Περιστεριώτες να φωνάζουν στο 83΄ για χέρι που έκανε εντός περιοχής και για την αποβολή του) και θα χάσει δύο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια (Ολυμπιακός, Ηρακλής, Βέροια, Αστέρας Τρίπολης) της ομάδας του.

Αυτοκτονία με Πανθρακικό οξύ

Ο ΠΑΟΚ έκανε τα πάντα για να χάσει στην Κομοτηνή και τα… κατάφερε γνωρίζοντας ταπεινωτική ήττα με 2-1 από τον Πανθρακικό. Ο «Δικέφαλος» είχε 23 τελικές και 14 κόρνερ αλλά… μηδέν εις το πηλίκον! Το παιχνίδι στο δημοτικό στάδιο της Κομοτηνής άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Τούντορ. Από τα πρώτα λεπτά πήρε τον έλεγχο, ανοίγοντας το σκορ με τον κεντρικό αμυντικό της, Δημήτρη Χατζηισαΐα, ο οποίος μόνος αμαρκάριστος, με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Πέλκα, έκανε το 0-1 στο 21′. Οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο (κάπου στο 30′ είχαν την μπάλα στα πόδια τους σε ποσοστό 72%), όμως το παιχνίδι ήρθε τούμπα στο 2ο ημίχρονο

Σε ανύποπτη φάση ο Ιγκορ με πλασέ έκανε το 1-1, σε μια φάση που υπήρξε τεράστια τρύπα στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Τούντορ στο 57′ έκανε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στον αγώνα τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στο 67′ με σουτ βρήκε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Πανθρακικού. Στο 88′ ο Θανάσης Παπαγεωργίου βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος απέναντι στον Βελλίδη και με δεξί βολέ έκανε το 2-1, με τον δεξιό αμυντικό να πετυχαίνει γκολ για δεύτερη φορά επί του ΠΑΟΚ σε αυτό το πρωτάθλημα.

Ολα μηδέν στη Βέροια

Οπως και στο ματς του πρώτου γύρου, έτσι και στο χθεσινό που διεξήχθη στην Ημαθία, η Βέροια και ο Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0.

Κυριάρχησε η «βασίλισσα του Βορρά» στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις προσπάθειές της σε κάποιο γκολ, έχοντας δοκάρι στο 22′ με τον Μαγέφσκι. Ισορρόπησαν στο δεύτερο μέρος οι Βοιωτοί, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 66′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μερεμπασβίλι που χτύπησε στο δοκάρι.

«Παίξαμε καλό και ορθολογικό ποδόσφαιρο. Είχαμε ευκαιρίες και δοκάρι. Ο Λεβαδειακός είχε δοκάρι από μια στατική φάση και τίποτα άλλο. Εχουμε πρόβλημα με το γκολ. Με το άγχος πρέπει να μάθεις να ζεις είτε είναι άγχος πρωταθλητισμού είτε υποβιβασμού. Να μάθουμε να χειριζόμαστε και το άγχος και την πίεση» είπε ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ενώ ο κόουτς του Λεβαδειακού Ακης Μάντζιος ανέφερε: «Είμαι ευχαριστημένος από τον έναν βαθμό. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Αλλωστε, η Βέροια είναι πολύ καλή ομάδα».

Ο ΠΑΣ έγινε «δικέφαλος»

Με δύο άπιαστες κεφαλιές από τους Λίλα (73′) και Ακόστα 90+2′, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Παναιτωλικό 2-0 στους «Ζωσιμάδες» κι έπειτα από δύο μήνες επέστρεψε στις εντός έδρας επιτυχίες. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγώνα, όμως βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος μόνος του πήγε να δώσει το θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του Αγρινίου.

Ξεχωριστή στιγμή, όταν οι παίκτες του ΠΑΣ έδωσαν συγχαρητήρια στον πορτιέρο του Παναιτωλικού! «Οτιδήποτε έχει να κάνει με το fair play και την καλή διάθεση πρέπει να βγαίνει πρώτο στην ειδησεογραφία, γιατί με όσα συμβαίνουν κάποιοι πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Οταν γίνεται αυτό, πρέπει να αναγνωρίζεται, τόσο για τους παίκτες μας τόσο και για τον Κυριακίδη για τις αποκρούσεις που έκανε» σχολίασε ο Γιάννης Πετράκης, ενώ ο Γιάννης Μαντζουράκης τόνισε για τον τερματοφύλακά του: «Δουλεύει καλά, προπονείται καλά, αυτός είναι ο ρόλος του να παίζει καλά και να αποκρούει». Οσον αφορά τον αγώνα, επισήμανε: «Την ώρα που πιστέψαμε ότι μπορούμε να βγούμε και πιο πάνω στο γήπεδο, ήρθε το γκολ».

Ισοπαλία και στην γκρίνια

Στο «μηδέν» (0-0) κόλλησαν οι Πλατανιάς και Πανιώνιος προχθές στα «Περιβόλια». Το πρώτο μέρος στιγματίστηκε από δύο φάσεις: η πρώτη ήταν στο 2′, οπότε οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Ρισβάνη από σουτ του Μιλούνοβιτς. Η δεύτερη ήταν από το ακυρωθέν γκολ του Πανιωνίου στο 43′ με κεφαλιά του Μασούρα. Η φάση ήταν πολύ οριακή, καθώς στην πρώτη μπαλιά στον Καραμάνο δεν υπάρχει οφσάιντ, όμως είναι πολύ δύσκολη η απόφαση στην μπαλιά του στον Μασούρα.

«Παρόλο που δεν μ’ αρέσει να ασχολούμαι με τη διαιτησία, θα ασχοληθώ γιατί κάπου ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Πιστεύω ότι, αν στο 2ο λεπτό μάς είχε δοθεί το καθαρό πέναλτι και το οποίο δεν μας δόθηκε για ακόμα μία φορά, εάν δινόταν και γινόταν εκεί το γκολ, τα πράγματα στη συνέχεια θα ήταν πολύ διαφορετικά» τόνισε ο Γιώργος Παράσχος. «Ολο το πρωτάθλημα με Ξάνθη» σχολίασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

«Μετωπική» μετ τα δοκάρια

Ισοπαλία από ισοπαλία έχει τεράστια διαφορά και αυτό το απέδειξαν η Ξάνθη και η Καλλονή. Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στα πηγάδια, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 , αλλά πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, ικανοποιώντας τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Θα μπορούσε να μπει ένα ή και περισσότερα γκολ, αν η τύχη και τα δοκάρια ήταν με το… μέρος των ποδοσφαιριστών. Η Ξάνθη ήταν καλύτερη, είχε τεράστιες ευκαιρίες, όμως όχι την ουσία, ενώ η Καλλονή μέτρησε δύο δοκάρια, το ένα μάλιστα στην εκπνοή του ματς, για να φτάσει μια… ανάσα από το να κλέψει το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς και έχασαν έδαφος για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για πεντάδα και παραμονή, αντίστοιχα.

Η Ξάνθη έχασε τα άχαστα και σε αυτό μεγάλη… ευθύνη φέρει ο Δαύκος. Ο τερματοφύλακας της Καλλονής ήταν… παντού «πιάνοντας» δύο σίγουρα γκολ στο 17′ και στο στο 28′, ενώ στην επανάληψη κατέβασε τα ρολά σε άλλες τρεις περιπτώσεις. Η Καλλονή έδειξε θετικά στοιχεία, πήγε να… αρπάξει το ματς στο τέλος για να ελπίζει, αλλά μάλλον… ξύπνησε αργά.

«Δεν ήξερα αν θα παίξω πάλι μπάλα»

«Πριν από δύο μήνες δεν ήξερα εάν θα παίζω μπάλα» τόνισε ο Σεμπαστιάν Λέτο, προσθέτοντας ότι «είμαι πολύ χαρούμενος και για την επιστροφή, για το ότι με υποδέχτηκαν οι οπαδοί με τρομερή αγάπη και για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ματς».

Ικανοποιημένος από την απόδοση του Αργεντινού επιθετικού έμεινε, όπως δήλωσε, ο Αντρέα Στραματσιόνι, επισημαίνοντας ακόμη ότι «θα παίξει εκεί που τον είδατε. Θα πρέπει πρώτα να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θα παίζει σαν ψευτοεννιάρι ή και σαν δεκάρι. Η είσοδος του Λέτο γενικότερα διαφοροποίησε όλη τη στρατηγική μας χθες».

Οσο για το clasico με τον Ολυμπιακό, ο τεχνικός των «πρασίνων» ανέφερε: «Ολοι ξέρουν ότι το ντέρμπι είναι ιδιαίτερο… Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το ματς της χρονιάς. Δεν παίξαμε το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό… Είναι ένα σημαντικό τεστ για να ελέγξουμε κατά πόσο έχουμε προοδεύσει».

Η… απραξία προβληματίζει τον Μ. Σίλβα

Η αναβολή της αναμέτρησης με τον Ηρακλή, επειδή η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της χθες στο Καυτανζόγλειο, χάλασε τα σχέδια του Μάρκο Σίλβα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού προβληματίζεται πλέον εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς η ομάδα του θα αγωνιστεί στο Καραϊσκάκη ύστερα από… αποχή δέκα ημερών από τους αγωνιστικούς χώρους. Συν τοις άλλοις, πρέπει να βγάλει από το μυαλό των ποδοσφαιριστών του όσα έγιναν την περασμένη Τετάρτη στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Για να «καθαρίσει» το μυαλό τους, αλλά και το δικό του, έδωσε διήμερο ρεπό (αύριο επιστρέφουν στις προπονήσεις).

Αλλωστε, και ο επιθετικός των Πειραιωτών Αλαν Πουλίδο, με δηλώσεις του, παραδέχτηκε ότι «ήταν μια κατάσταση που λίγο πολύ τρόμαξε όλη την ομάδα. Κάτι παρόμοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ στην επαγγελματική μου καριέρα. Φοβήθηκα και όταν συμβαίνει για πρώτη φορά γύρω σου, σε τρομάζει».

Επιμέλεια 
Γιώργος Τότσικας
Χάρης Δάντσης 

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...