Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Ο Νότης «πυροβολεί» τους πρόσφυγες!

Χαμός από τις δηλώσεις που έκανε για το Προσφυγικό σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού ΡΙΚ ο Νότης Σφακιανάκης

«Δεν είναι πρόσφυγες. Είναι ριψάσπιδες. Ηρθαν ορδές ανθρώπων, οι οποίοι βιάζουν την πατρίδα μας. Και μην ξεχνάς, γιατί εγώ τους έζησα όλο το καλοκαίρι στην Κω, έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με πεντακοσάρικα».

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ 

Χαμός σε Ελλάδα και Κύπρο από τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη για το Προσφυγικό. Η συνέντευξή του στο κανάλι ΡΙΚ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, ενώ δεν έλειψαν οι πολιτικές αντιδράσεις στο νησί, με το ΑΚΕΛ να ζητάει τη μη μετάδοση της εκπομπής, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Ο 56χρονος ερμηνευτής, φορώντας σκούρα γυαλιά ηλίου και μασώντας τσίχλα, μίλησε στην εκπομπή «Τετ-α-Τετ» του Τάσου Τρύφωνος το βράδυ της Κυριακής και η κουβέντα «άναψε» για τα καλά όταν έφτασε στο Προσφυγικό.

«Δεν είναι πρόσφυγες. Είναι ριψάσπιδες! Δεν τους επετέθη καμία άλλη χώρα, ένας ξένος λαός. Εφυγαν από την πατρίδα τους, που έχει εμφύλιο πόλεμο» είπε με σκληρή γλώσσα ο Νότης Σφακιανάκης. Και συνέχισε: «Ημουν και ο ίδιος μετανάστης στη Γερμανία. Εγώ με τους μετανάστες δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, γιατί έχουν μεταναστεύσει άνθρωποι από την οικογένειά μου σε άλλες χώρες του κόσμου. Δεν ήταν λαθρομετανάστες, ήταν μετανάστες, γιατί πήραν άδεια για τη χώρα που πήγαιναν, όπως η μητέρα μου κι εγώ» σχολίασε αφήνοντας υπονοούμενα για ένα καλοστημένο σχέδιο.

«Στημένο κόλπο»

«Εδώ πέρα το κόλπο είναι στημένο, και ήρθαν ορδές ανθρώπων που “βιάζουν” την πατρίδα μας. Και μην ξεχνάς ότι αυτοί οι άνθρωποι -γιατί εγώ τους έζησα το καλοκαίρι στην Κω- έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με πεντακοσάρικα. Είναι απίστευτο αυτό που είδα!» δήλωσε και τότε ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αυτόματα για τις οικογένειες με μωρά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. «Αφού η μάνα τους έχει ένα πορτοφόλι γεμάτο, τι θα πει τα μωρά;» απάντησε και με εμφανή εκνευρισμό πρόσθεσε: «Δεν καταλαβαίνω, δεν θέλω να καταλάβω και δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω τη γνώμη των άλλων, η οποία είναι και λανθασμένη!»

Ο Τάσος Τρύφωνος δεν δίστασε να τον ρωτήσει και για την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να τον εγκαταλείψει λίγο πριν από την κοινή τους πρεμιέρα σε γνωστό κέντρο, τον Νοέμβριο του 2013, ύστερα από τις δηλώσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής.

«Αυτό που έκανε η Δέσποινα Βανδή ήταν μεγάλο ατόπημα, δεν αντελήφθη τι είπα. Το ότι αποχώρησε έχει να κάνει με άλλα πράγματα, γιατί -νομίζω εγώ- όταν έχεις δοσοληψίες μεγάλου κεφαλαίου με το Δημόσιο, είναι εύκολο να σε πείσουν να αποχωρήσεις» σχολίασε ο Νότης Σφακιανάκης.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην πολιτική ζωή της Κύπρου! 

Το τρέιλερ της εκπομπής «Τετ-α-τετ», που πρόβαλλε αποσπάσματα των δηλώσεων του γνωστού τραγουδιστή, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην πολιτική ζωή του νησιού.

Το ΑΚΕΛ, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από το κρατικό κανάλι να μην προβληθεί η εν λόγω συνέντευξη: «Εστω και την υστάτη στιγμή, το ΡΙΚ όπως ακυρώσει την προβολή της εκπομπής, σεβόμενο μεταξύ άλλων την κυπριακή και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, με βάση την οποία δεν τίθεται ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης απέναντι στον ρατσιστικό λόγο. Ο ρατσισμός, εξ ορισμού, είναι εχθρός και της δημοκρατίας και της ελευθερίας» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ρατσιστικές, προσβλητικές και προκλητικές τις αναφορές του και καταλήγοντας: «Την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει τον εαυτό του επιδεικνύοντας μια αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες, το ΡΙΚ επιλέγει να παρουσιάσει έναν ελληνόφωνο καλλιτέχνη που με τον λόγο του υποκινεί το μίσος και τη βία».

Για «βάναυση πρόκληση» έκανε λόγο και ο Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, μέλος του Δ.Σ. του ΡΙΚ, αναφέροντας πως η μη προβολή ρατσιστικών απόψεων δεν είναι λογοκρισία, αλλά υποχρέωση στη βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

«Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού από τον Σφακιανάκη στο ΡΙΚ. Με τσίχλα και κομπολόι. Και εις ανώτερα!» ήταν το οργισμένο tweet του πρόεδρου της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, δείχνοντας ανοιχτά την οργή του για τις δηλώσεις Σφακιανάκη.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....