Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ο διάβολος μέσα του!

Τετράχρονος, σύμφωνα με καταγγελίες, κακοποίησε σεξουαλικά «στοματικά και πρωκτικά» έως και 15 συμμαθητές του

Αγοράκι μόλις 4 ετών φαίνεται ότι έχει σκορπίσει τον τρόμο σε νηπιαγωγείο της Αυστραλίας, αφού, όπως προκύπτει από καταγγελίες, έχει κακοποιήσει σεξουαλικά, «στοματικά και πρωκτικά», έως και 15 συμμαθητές του.

Αυτή η αδιανόητη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν μητέρα μαθητή του νηπιαγωγείου στη νότια Αυστραλία κατήγγειλε πια ανοιχτά το υπουργείου Παιδείας ότι «αγνοεί» τα παράπονά της. Η μητέρα αυτή υποστηρίζει ότι ο γιος της έπεσε θύμα του τετράχρονου τον περασμένο Μάιο. «Το παιδί μου κακοποιήθηκε κατ’ επανάληψιν και αυτή η κατάσταση αγνοήθηκε» δήλωσε η γυναίκα σε τοπικό μέσο της Αδελαΐδας, διατηρώντας την ανωνυμία της.

Οπως εξηγεί, το προσωπικό του νηπιαγωγείου δεν παρατήρησε ότι η συμπεριφορά του μικρού αγοριού ήταν προσβλητική, παρά τις αναφορές για στοματική και πρωκτική κακοποίηση συμμαθητών του, ενώ στη συνέχεια το υπουργείο, με τη σειρά του, φρόντισε να καταχωνιάσει τις καταγγελίες.

«Πήγα στη δουλειά μου και δέχτηκα ένα τηλεφώνημα γύρω στις 2.30 το μεσημέρι με το οποίο με ενημέρωναν ότι το παιδί μου ήταν σε κατάσταση υστερίας, ότι η δασκάλα δεν μπορούσε να το ηρεμήσει και ότι είχε προηγηθεί ένα περιστατικό. Αυτό που μου διηγήθηκε το παιδί μου έχει έκτοτε στοιχειώσει την οικογένεια μου» λέει χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Οι τεράστιες ευθύνες

Οπως τονίζει, το ζήτημα δεν είναι ούτε ο δράστης ούτε η οικογένειά του. Αντιθέτως, επιρρίπτει την ευθύνη στους αρμοδίους που δεν χειρίστηκαν την κατάσταση όπως θα έπρεπε.

Η υπόθεση αυτή αποτέλεσε περιστατικό αναφοράς σε συνάντηση ειδικών και γονιών, με θέμα «Κακοποίηση από παιδί σε παιδί», τον περασμένο μήνα, στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τέτοια περιστατικά έχουν αυξηθεί, καθώς πια τα παιδιά έχουν όλο και μεγαλύτερη πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό. Η Φρίντα Μπριγκς, επίτιμη καθηγήτρια Ανάπτυξης του Παιδιού, κατέθεσε πρόσφατα σχετική έκθεση στη Γερουσία της χώρας για την επίδραση του διαδικτυακού πορνό στα μικρά παιδιά και σε αυτήν αναφερόταν εκτενώς και στην περίπτωση του τετράχρονου.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι το προσωπικό του σχολείου, όταν ενημερώθηκε από τους γονείς για στοματικό και πρωκτικό σεξ που συνοδευόταν από απειλές για την εξασφάλιση της μυστικότητας, χωρίς δεύτερη σκέψη χαρακτήρισε τα περιστατικά «φυσιολογική συμπεριφορά ανάπτυξης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...