Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο Κοντονής «ξέχασε» τα δύσκολα

Ο υφυπουργός δεν έβαλε στο νομοσχέδιο την απλή αναλογική στις ομοσπονδίες και τη διάταξη για υπόδικους παράγοντες

Ξέχασε τα… καλύτερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στο νομοσχέδιο που περνάει σήμερα στις επιτροπές με τη μορφή του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή για τις «ρυθμίσεις εναρμόνισης της Ελληνικής Νομοθεσίας με τον νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ».

Ο κ. Κοντονής πραγματοποίησε ιστορικό ατόπημα, αφού παρέπεμψε στις καλένδες την τροπολογία που κατέθεσαν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ 70 βουλευτές, οι οποίοι ζητούσαν την απλή αναλογική στις ομοσπονδίες (άρα και στην ΕΠΟ) και την εφαρμογή της διάταξης που θα απαγορεύει στους παράγοντες που έχουν εμπλοκή σε δικαστικές υποθέσεις να κατέχουν αξίωμα μέχρι η υπόθεσή τους να τελεσιδικήσει.

Εκθέτει τον Τσίπρα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού με τη στάση του αυτή όχι μόνο εξέθεσε τον πρωθυπουργό, που είχε δεσμευτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του, εκτέθηκε και στον ελληνικό λαό που ακόμα μία φορά ακούει μόνο λόγια χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Μάλιστα η βιασύνη του υφυπουργού να φέρει το νομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντος μόνο για το ντόπινγκ προκάλεσε αντιδράσεις από τους ίδιους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλλο δρόμο»

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της κ. Αυλωνίτου: «Δεν καταλαβαίνω την απόφαση του υπουργού να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Απ’ όσο καταλαβαίνω, δεν είναι θέμα για το ντόπινγκ, αλλά για όλα τα υπόλοιπα. Ο υπουργός δεν θέλει να γίνει καμία συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και τις ομοσπονδίες».

Στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Ο κ. Κοντονής δεν ακούει τον κ. Τσίπρα και έχει επιλέξει άλλο δρόμο. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να παίρνονται όλες οι αποφάσεις συλλογικά. Και να μη βιάζεστε για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς για κάτι τέτοιο θα αποφασίσουν στο σύνολό τους οι βουλευτές. Εχουμε πει στον κ. υπουργό να μη φέρει το συγκεκριμένο θέμα με τη μορφή του κατεπείγοντος εδώ και ενάμιση μήνα. Εγώ δεν είμαι βουλευτής “γλάστρα” και είναι κάτι που μας προτρέπει ο πρωθυπουργός. Εγώ αύριο θα ψηφίσω “όχι” για τη μορφή του κατεπείγοντος».

Οσον αφορά το θέμα του ντόπινγκ, αν δεν ψηφιζόταν αύριο 18/3, υπήρχε κίνδυνος αποκλεισμού των Ελλήνων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο… Επίσης, βάσει του νομοσχεδίου, μετατίθεται για τη σεζόν 2016-17 η εφαρμογή του ονομαστικού ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Δύο εμπόδια για τη συνάντηση!

Στον αέρα βρίσκεται η συνάντηση των 4 «μεγάλων» ομάδων (ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ) με τον Σταύρο Κοντονή.

Αιτία, από τη μία πλευρά η άρνηση του Γιάννη Αλαφούζου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και, από την άλλη, η απαράδεκτη κίνηση του Γιώργου Μποροβήλου να στείλει επιστολή στον υφυπουργό, αποκρύπτοντας τις προτάσεις Μελισσανίδη και όσα ζήτησαν οι ομάδες στη σύσκεψη των ιδιοκτητών, πλην της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αρχικά, οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Ιβάν Σαββίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση του υφυπουργού Αθλητισμού να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Γιάννης Αλαφούζος.

Αμεση αντίδραση

Στενοί συνεργάτες του έλεγαν πως «ο κ. Αλαφούζος δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσία του στη συνάντηση τις πρακτικές του προέδρου του Ολυμπιακού». Ολα άλλαξαν χθες το βράδυ, όταν έγιναν γνωστές οι κινήσεις Μποροβήλου, και υπήρξε άμεση αντίδραση από την ΑΕΚ. 

«Το ζήτημα για εμάς είναι απλό: Συζήτηση και αποφάσεις για να μπουν οι βάσεις, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή, απαράδεκτη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με προτεραιότητα την αλλαγή του σημερινού καθεστώτος στην ΕΠΟ. Αλλά να μιλάμε μόνο για το Κύπελλο, από τη στιγμή που δεν έχει γίνει τίποτε άλλο, δεν υπάρχει το παραμικρό νόημα». 

Στις 29 Μαρτίου θα εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, που έχει καταθέσει η ΕΠΟ για τη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πειθαρχική δίωξη στα Χανιά για τα παιχνίδια με Ολυμπιακό

Πειθαρχική δίωξη στα Χανιά για χειραγώγηση των αγώνων Κυπέλλου (για τη φάση των «16») με τον Ολυμπιακό άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Στέφανος Μπαξεβάνης. 

Η κρητική ομάδα κατηγορείται για προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους και για επηρεασμό για χειραγώγηση αγώνα, και απειλείται με υποβιβασμό. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο ματς είχε κερδίσει η ομάδα του Πειραιά 4-1 στα Χανιά (7/1) και 6-0 στο Καραϊσκάκη (13/1).

Στο μεταξύ, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης τόνισε με δηλώσεις του ότι «είναι πολύ εύκολο να στηθεί παιχνίδι και κάποιοι το αποζητούν κιόλας, για να βγάλουν τα έξοδά τους».

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...