Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η Ειδομένη του φόβου και της αγανάκτησης

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους του χωριού, που υποστηρίζουν ότι βρίσκουν παραβιασμένα τα σπίτια τους

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους του χωριού, που υποστηρίζουν ότι βρίσκουν παραβιασμένα τα σπίτια τους 

Φόβος άρχισε να κυριεύει τους κατοίκους της Ειδομένης, οι οποίοι κάνουν λόγο για -καθημερινά πλέον- κρούσματα ληστειών στα σπίτια τους και καταγγέλλουν την απουσία τους κράτους. Την ώρα που χιλιάδες ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες παραμένουν στον καταυλισμό, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, οι κάτοικοι εκφράζουν τη δική τους ανησυχία.

f2 3

«Κάντε κάτι, επιτέλους! Φτάσαμε κι εμείς στα όριά μας» λένε οι περίοικοι, ορισμένοι εκ των οποίων βλέπουν παραβιασμένα παράθυρα και πόρτες όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους. «Το κράτος είναι απόν και όσο δεν λαμβάνει μέτρα για την εκκένωση της Ειδομένης τόσο δοκιμάζει τις αντοχές των κατοίκων» λέει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή.

Στο μεταξύ, χθες, μια ομάδα Σύρων προχώρησε σε καθιστική διαμαρτυρία πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή, με αίτημα το άνοιγμα των συνόρων ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη βόρεια Ευρώπη. «Ανοίξτε τα σύνορα» έγραφαν (στα αγγλικά) τα χαρτόνια που κρατούσαν. Πάντως, λίγοι είναι εκείνοι που παίρνουν τον δρόμο για Θεσσαλονίκη ή Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την ένταξή τους στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αφού οι περισσότεροι εξακολουθούν να ζουν υπό αντίξοες συνθήκες στον καταυλισμό.

f1 2

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά τα δημοσιεύματα της «Daily Mail» για απόπειρα βιασμού επτάχρονης από έναν Αφγανό, ο πατέρας του κοριτσιού από τη Συρία έκανε λόγο για παραπληροφόρηση. Ο Αχμεντ Μουράτ διέψευσε τα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι «δεν έγινε τίποτα. Η μικρή πήγε στην τουαλέτα, ένας άνδρας προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και τότε του επιτέθηκαν δύο φίλοι μας. Ολα τα άλλα είναι ψέματα».

Μάρτυρες

Η «Daily Mail» επικαλέστηκε πάντως και αυτόπτες μάρτυρες της απόπειρας βιασμού.

f4 2

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο Σύροι έπιασαν επ’ αυτοφόρω τον επίδοξο βιαστή και αμέσως τον απομάκρυναν. Μάλιστα, δήλωσαν πως περπάτησαν μέσα από το εξαγριωμένο πλήθος που ήθελε να τον λιντσάρει, μέχρι να τον παραδώσουν στις αστυνομικές Αρχές. «Είχε σύρει το κοριτσάκι από τις τουαλέτες, όπου βρισκόταν, πίσω σε κάτι θάμνους. Οι κραυγές ακούγονταν παντού» ισχυρίστηκαν οι δύο άνδρες.

Μάχη λιμενικών με Τούρκους δουλεμπόρους

Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε λιμενικούς και Τούρκους δουλεμπόρους σημειώθηκε χθες στις Οινούσσες. Οι Τούρκοι διακινητές παραβίασαν τα εθνικά χωρικά ύδατα και επιχείρησαν να αποβιβάσουν 20 μετανάστες στο νησί, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν με προειδοποιητικά πυρά. Ακολούθησε καταδίωξη, καθώς οι διακινητές, ένας 21χρονος και ένας 27χρονος, αφού δεν κατάφεραν να αποβιβάσουν τους 20 αλλοδαπούς στη νησίδα της Παναγίας Οινουσσών, επιχείρησαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια.

Μετά τους πυροβολισμούς στον αέρα οι άνδρες του Λιμενικού πυροβόλησαν στις μηχανές του δουλεμπορικού σκάφους, θέτοντάς τις εκτός λειτουργίας. Οι διακινητές συνελήφθησαν και στο σκάφος βρέθηκε μία οπλισμένη επαναληπτική καραμπίνα, καθώς και ένα μαχαίρι. Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό απ’ αυτά που συμβαίνουν καθημερινά, με τους Τούρκους δουλεμπόρους να επιχειρούν να περάσουν στα ελληνικά νησιά μετανάστες και πρόσφυγες, αναζητώντας μάλιστα εναλλακτικά περάσματα. Το χθεσινό περιστατικό έρχεται σε συνέχεια αυτού που κατέγραψε το Channel 4 και δημοσιοποίησε την Παρασκευή, όπου Τούρκοι διακινητές προσπαθούν να βουλιάξουν ανοιχτά του Αγαθονησίου λέμβο με μετανάστες, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ώστε να τους σώσει το ελληνικό Λιμενικό.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...