Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

«Κανονιές» του ΠΑΟ, αστέρας ο Ερνάνι στην Τρίπολη

Πράσινο «πάρτι» με Ηρακλή, μετά το Καραϊσκάκη. Γκέλα της ΑΕΚ

Επιμέλεια
Γιώργος Τότσικας, 
Χάρης Δάντσης 

Στον Ηρακλή ξέσπασε για την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μολέδο και Μπεργκ, που πέτυχαν από δύο γκολ, οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 4-0 τον «Γηραιό» το Σάββατο στη Λεωφόρο. Αυτή είναι η πιο ευρεία σε έκταση νίκη για τον Αντρέα Στραματσόνι, στο διάστημα που κάθεται στον πάγκο του «Τριφυλλιού», που απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά και «μαέστρους» τους Εβανζελίστα, Λέτο, Βιγιαφάνες, που ξεκίνησαν βασικοί. Αποκαρδιωτική εμφάνιση από τους rfeqwrtqw4rΘεσσαλονικείς, για ακόμα μία φορά στην πρωτεύουσα, κρατώντας μόνο την απόκρουση πέναλτι του Χουάντερσον στον Μπεργκ (9′). Αυτό ήταν το πρώτο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του «Τριφυλλιού» έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τραυματίας αποχώρησε από την αναμέτρηση ο Μολέδο, ο οποίος έχει υποστεί τράβηγμα. Στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το ματς βρέθηκε ο αθλητικός διευθυντής της Αταλάντα Γκαμπριέλε Ζαμάνια, έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στους Βέλλιο, Μπεργκ, Ζέκα και Εβανζελίστα ενώ είχε τετ α τετ με τον Στραματσόνι.

■ Πρώτη Ιβιτς με γκολ και θέαμα

Ο Βλάνταν Ιβιτς έκανε ντεμπούτο στην Τούμπα «κόβοντας» ταρίφα (3-0), ο ΠΑΟΚ νίκησε την Καλλονή στέλνοντάς την και μαθηματικά στη Football League και όλο το γήπεδο ξέσπασε σε αποδοκιμασίες σε βάρος των Μαρινάκη, Αλαφούζου και Μελισσανίδη.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος» είχε μια έξαρση μερικών λεπτών που έφερε το 1-0 στο 28′ με το γκολ του Μυστακίδη. Με 4-3-3 είχε ισορροπία, απειλήθηκε ελάχιστα και είδε τον Αθανασιάδη (πενθούσε λόγω του θανάτου της γιαγιάς του) να σκοράρει και πάλι, γεγονός που αποδεικνύει ότι επί Ιβιτς το επιθετικό πλάνο βασίζεται πολύ στην αξιοποίησή του.

Στα θετικά, το δεύτερο διαδοχικό γκολ του Κοροβέση ως αλλαγή, η επανεμφάνιση του Γκάρι Ροντρίγκες ύστερα από σχεδόν 50 ημέρες (είχε να παίξει από το 1-1 με τον Ατρόμητο, στις 30 Ιανουαρίου), ενώ το αρνητικό σημείο είναι ο τραυματισμός του Μυστακίδη στον οπίσθιο μηριαίο, που συνοδεύεται από φόβους για νέα θλάση.

 «Μπαμ και κάτω» από Παναιτωλικό

Σε… νεκρό χρόνο, ο Παναιτωλικός έριξε στο καναβάτσο την κακή ΑΕΚ, κερδίζοντάς την με 1-0 με γκολ του Μάρκος Πάουλο, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα (94′). Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ έκανε μακράν τη χειρότερη εμφάνισή της στον δεύτερο γύρο στο Αγρίνιο -χειρότερη ίσως και από την ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο- και ο Παναιτωλικός την τιμώρησε.

Την τιμώρησε και για την κακή αγωνιστική εικόνα της και για την τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Μπουονανότε στο 90ό λεπτό: Ο Τζεμπούρ γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Αργεντινό, εκείνος είχε μπροστά του ανοιχτό ολόκληρο το τέρμα, δεν μαρκαριζόταν, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ. Και αφού η ΑΕΚ δεν πήρε γκολ από τον Αργεντινό, τελικά τιμωρήθηκε… Η «Ενωση» συνεχίζει το αρνητικό σερί εκτός έδρας και επιβεβαιώνει ότι έχει πρόβλημα μακριά από το ΟΑΚΑ, ενώ ο Παναιτωλικός, αν και αδιάφορος, έπαιξε για την ιστορία του και δικαιώθηκε στο 94′, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη του ever επί της ΑΕΚ!

■ Διπλό μήνυμα στον Μάρκο Σίλβα 

«Παρών» φώναξαν χθες στην Τρίπολη Ερνάνι και Καπίνο, ξεχωρίζοντας στη νίκη (2-1) του Ολυμπιακού επί του Αστέρα. Τόσο ο Πορτογάλος εξτρέμ, που πέτυχε δύο γκολ (1′, 49′), όσο και ο διεθνής τερματοφύλακας, στο πρώτο του παιχνίδι πρωταθλήματος που ξεκίνησε βασικός, έδειξαν καλά στοιχεία, στέλνοντας μηνύματα παραμονής (εν όψει της νέας περιόδου) στον Σίλβα. Πριν όμως ο Πορτογάλος τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου καταλήξει στο ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι όχι στο ρόστερ, καλείται να βρει λύση για να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Εξάλλου, οι πρωταθλητές αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τους Αρκάδες, που δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ (είχαν και δοκάρι με κεφαλιά-ψαράκι του Μάσα στο 46′). Οι παίκτες του Χάβου, που μείωσαν με τον Δημούτσο στο 90′, πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητά τους.

Στο μεταξύ, ο Καπίνο αποχώρησε τραυματίας από το ματς. Είχε ενοχλήσεις από το πρώτο μέρος και σήμερα θα φανεί αν είναι κάτι σοβαρό και αν τίθεται ζήτημα απουσίας του από τα προσεχή φιλικά της Εθνικής ομάδας.

 Πεντοζάλης στη Βέροια

Διπλό πεντάδας για τον Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Βέροια, χάρη σε ένα γκολ του Μενδρινού στο πρώτο ημίχρονο, σε έναν αγώνα με μοιρασμένο ρυθμό, και έφτασε τους 35 βαθμούς και στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Πλατανιάς από τα πρώτα λεπτά έδειξε αποφασισμένος να φύγει με το «τρίποντο» από τη Βέροια και στο 15′ ο Μενδρινός άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενουμένους, έπειτα από γύρισμα του Στανισάβλιεβιτς. Από εκεί και πέρα, έγινε παιχνίδι κέντρου. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι και στο δεύτερο ημίχρονο, στο 57ο λεπτό, με τον Ανγκούλο να βγαίνει τετ α τετ με τον Λόπεθ, όμως ο τερματοφύλακας της Βέροιας κράτησε το 1-0. Ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο αργός από αυτόν του πρώτου, με τη Βέροια να έχει την κατοχή και να γυρίζει την μπάλα, αλλά να μην μπορεί να βρει χώρους στην άμυνα του Πλατανιά.

■ Απόδραση από την Κομοτηνή

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο Ατρόμητος, με επαγγελματικό τρόπο, πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Πανθρακικό (τον έστειλε και μαθηματικά στη Football League) και ελπίζει να προλάβει τα πλέι οφ. Στο 21′ έγινε το 0-1, όταν ο Σουμπίνιο έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Λε Ταλέκ, αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Ο Ατρόμητος κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χωρίς να ανησυχήσει ούτε στο ελάχιστο και λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του στην τελευταία φάση, όταν ο Ματέι έκανε αμαρκάριστος το σουτ από καλή θέση για να μπλοκάρει ο Αθανασιάδης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και η φάση του ημιχρόνου έγινε στο 76′: O Ιγκορ βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα και επιχείρησε να τον περάσει, έπεσε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Κομίνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι – σωστά, όπως φάνηκε από το ριπλέι. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης.

■ Αγγλικό ματς στα Πηγάδια!

Συναρπαστικό παιχνίδι στα Πηγάδια, με νικητή… το θέαμα! Ο Λεβαδειακός, μόλις έμεινε με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Ουόν στο 50′), «γύρισε» το ματς σε 1-2 μέσα σε δύο λεπτά (Μπεν 63′ και Μάντζιος 64′), αλλά στο φινάλε (84′), με πέναλτι του Λουσέρο, η Ξάνθη ισοφάρισε σε 2-2. Η θρακική ομάδα, που είχε κάνει στο 18′ το 1-0, απέδειξε για ακόμα μία φορά γιατί είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, ενώ ο Λεβαδειακός, εκεί που φαινόταν ότι είχε τεθεί νοκ άουτ, έδειξε πυγμή και πάθος, και θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη. «Τουλάχιστον στο πρώτο μέρος το σκορ θα έπρεπε να ήταν 3-0, αν όχι 4-0, αλλά δεν ήταν. Η αντίπαλη ομάδα βρέθηκε δύο φορές στην περιοχή μας και έβαλε δύο γκολ» σχολίασε «σκασμένος» ο Ράζβαν Λουτσέσκου, ενώ από την πλευρά του ο Ακης Μάντζιος τόνισε: «Στο δεύτερο παρουσιαστήκαμε εμείς καλύτεροι και ξαφνικά βρεθήκαμε με παίκτη λιγότερο. Κάναμε, όμως, την ανατροπή».

Ο… Γκολέδο και οι παραλίες της Αθήνας!

Τρίβουν τα χέρια τους στον Παναθηναϊκό με τον Ροντρίγκο Μολέδο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έδειξε και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, όπου πέτυχε τα πρώτα του γκολ με την πράσινη φανέλα, ότι είναι λίρα… εκατό και ότι μπορεί να σταθεί στο κέντρο άμυνας. «Ειμαι ευτυχισμένος εδώ. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράσταση. Είναι πολύ σημαντική για μένα, καθώς πέρασα μια δύσκολη περίοδο στην Ιντερνασιονάλ. Μου αρέσει πολύ η Αθήνα, έχει ωραίες παραλίες. Μοιάζει με τη Βραζιλία, και αυτό με βοήθησε πολύ στην προσαρμογή μου. Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι» δήλωσε ο 28χρονος στόπερ.

Ικανοποίηση επικρατεί στο «Τριφύλλι» και με τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος με τα γκολ που πέτυχε προχθές έφτασε τα 10 και έγινε… διψήφιος για τρίτη διαδοχική χρονιά στη Σούπερ Λιγκ. Παράλληλα, με τα 42 τέρματα που μετράει συνολικά στο ελληνικό πρωτάθλημα ανέβηκε στην 20ή θέση των σκόρερ όλων των εποχών του Παναθηναϊκού.

Πογέτ: «Είναι καλύτερα που έγινε τώρα…»

Η ΑΕΚ ήταν κακή στο Αγρίνιο και τιμωρήθηκε μ’ ένα γκολ στο τέλος του αγώνα. Ενα απρόσμενο… χτύπημα για την «Ενωση», το οποίο μπορεί να κάνει καλό στην ομάδα, σύμφωνα με τον Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στην κακή εικόνα της ομάδας και τόνισε ότι είναι καλύτερο που ήρθε τώρα αυτό το χτύπημα, παρά στα πλέι οφ. Αναλυτικά είπε: «Είναι ένα καλό μήνυμα για να είμαστε ταπεινοί. Ισως είναι καλύτερα που συνέβη σήμερα, για να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας. Και να είμαστε καλά, όταν θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Δεν ανησυχώ, διότι πιστεύω πως οι παίκτες μου προσπαθούν. Πιστεύω ότι τεχνικά, τον τελευταίο ενάμιση μήνα μπορεί να κερδίζαμε, αλλά δεν βελτιωνόμαστε. Και ίσως ένα καλό κτύπημα μπορεί να βοηθήσει..»

 Η κίνηση των ομάδων από τη Super League να βάλουν φρένο στην επιστροφή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απέτυχε, καθώς η UEFA έχει δώσει ήδη αδειοδότηση στην ομάδα της «Ενωσης» για τη νέα σεζόν.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...