Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Το DNA έδειξε τον οδηγό

Ατελείωτο θρίλερ με το δυστύχημα του Παντελίδη! Η αλήθεια στη ματωμένη μπάρα, λέει ο ειδικός αναλυτής της οικογένειας

Το DNA ξεκαθαρίζει ποιος ήταν ο οδηγός του μαύρου τζιπ, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης. Τα δείγματα που ελήφθησαν (μεταξύ άλλων από τα καθίσματα) έδειξαν ότι ο άτυχος τραγουδιστής κρατούσε το τιμόνι, η Φρόσω Κυριακού ήταν συνοδηγός και η Μυρσίνη Αρναούτη βρισκόταν στα πίσω καθίσματα φορώντας (μόνο εκείνη) ζώνη ασφάλειας.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ Θ. Π. ΠΑΝΟΥ,
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

34dfw34efwerf 2Κατά πληροφορίες, η εξέταση έγινε σε κηλίδες αίματος που δεν είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού, παρά μόνο με σάρωση με ειδικά μηχανήματα, αλλά και από τα δείγματα στα καθίσματα, όπως τρίχες και κηλίδες ιδρώτα. Ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν στο αίμα του αδικοχαμένου τραγουδιστή μεγάλο ποσοστό αλκοόλ, που έφτασε το 1,5 γραμμάριο ανά λίτρο (με όριο το 0,50), υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως οι τοξικολογικές εξετάσεις θα το εμφανίσουν αυξημένο! Το πόρισμα της ιατροδικαστικής, μαζί με τις τοξικολογικές, αναμένεται να παραδοθεί ολοκληρωμένο στην Τροχαία Ελληνικού ως το τέλος της εβδομάδας.

Το θρίλερ με το δυστύχημα φαντάζει ατελείωτο, καθώς από την αναπαράσταση του τροχαίου που έκανε ο ειδικός αναλυτής (δεύτερος πραγματογνώμονας) που όρισε η οικογένεια Παντελίδη Γιώργος Ραυτογιάννης προέκυψαν σημαντικά ευρήματα και, σύμφωνα με τον ίδιο, η αλήθεια φαίνεται ότι κρύβεται στη ματωμένη μπάρα που διαπέρασε τη δεξιά πλευρά του τζιπ Mercedes.

«Μπάρες έχουν μπει από όλες τις πλευρές. Ωστόσο, μία μπήκε από το δεξιό μπροστινό μέρος και εξήλθε από το οπίσθιο δεξιό, στο ύψος του φαναριού. Προκάλεσε τραυματισμούς και έχει προσλάβει αίμα κατά την πορεία της, βρίσκεται σε συγκεκριμένες θέσεις και μένει να δούμε αν υπάρχουν τραύματα συμβατά με πλήξεις στην κίνησή της και σε ποιον ανήκουν τα βιολογικά υλικά» ανέφερε χθες ο κ. Ραυτογιάννης στην τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Επανεξέταση

Μετά τα νέα δεδομένα, η οικογένεια φέρεται ότι επιμένει στον ισχυρισμό ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, αλλά η 21χρονη Φρόσω. Ο ειδικός αναλυτής πήρε δείγμα DNA για να γίνουν νέες αναλύσεις και να διευκρινιστεί ποιος οδηγούσε, ενώ η οικογένεια Παντελίδη πιθανώς να ζητήσει επανεξέταση των αιματολογικών – τοξικολογικών εξετάσεων.

«Μάχη» με τις ασφαλιστικές αλλά και τις αποζημιώσεις

«Μάχες» αναμένεται να ξεσπάσουν μετά τη δημοσίευση των πορισμάτων οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίζεται από την Τροχαία Ελληνικού για τις αποζημιώσεις που καλείται να πληρώσει
η ασφαλιστική εταιρία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το τζιπ.

Κάθε εταιρία έχει διαφορετική ερμηνεία για την εκάστοτε περίπτωση, ωστόσο για όλες ισχύει ότι εάν αιτία του τροχαίου είναι η μέθη του οδηγού και ο ίδιος χάσει τη ζωή του, οι δικαιούχοι (μέλη της οικογένειάς του) δεν μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση για το προσωπικό ατύχημα ούτε για τη ζημιά στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Αστική ευθύνη

Οσον αφορά την αστική ευθύνη προς τρίτους (δηλαδή τους συνεπιβάτες) όταν υποστούν σωματικές βλάβες από ανασφάλιστο ή πιωμένο οδηγό, η εταιρία τούς αποζημιώνει. Ωστόσο η ασφαλιστική διεκδικεί τα χρήματα από τον οδηγό ή τους κληρονόμους του. Επιπλέον, ο νόμος προβλέπει ρητά κάθε επιβάτης να φοράει ζώνη. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι τροχονομική παράβαση που τιμωρείται με πρόστιμο. Σύμφωνα με τους ασφαλιστικούς συμβούλους: «Δεν πρέπει να συγχέουμε την τροχονομική παράβαση με την αιτία του τραυματισμού και το αποτέλεσμα του ατυχήματος. Για παράδειγμα, κάποιος φοράει ζώνη και χάνει τη ζωή του, ενώ κάποιος άλλος δεν φοράει και δεν σκοτώνεται».

Διαβάστε επίσης: 
Μπίζνες με το ασημένιο μπρελόκ!


{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...