Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό

Επετειακή εκδήλωση την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό την αιγίδα  της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη επετειακή εκδήλωση με τίτλο «Πόλη, ποιο φως μας ενώνει…», την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.00 μ.μ. στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Μέγα Ρεύμα (Αρναούτκιοϊ) του Βοσπόρου.

Κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τελείται σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου πανηγυρική Θεία Λειτουργία με ειδικό τελετουργικό.   Επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων είναι το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το μαρτυρικό και ιστορικό Φανάρι. Εκεί ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης, προεξάρχει της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας και της λιτάνευσης των ιερών εικόνων πέριξ του Πανσέπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας από τα χρόνια του Βυζαντίου μέχρι τις μέρες μας είθισται να πραγματοποιείται και μια κοσμική εκδήλωση, μια πανηγυρική-επετειακή συναυλία.

Η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου με την   Εκκλησία Δωδεκανήσων που υπάγεται πνευματικά και διοικητικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, διοργάνωσε τη φετινή χρονιά την ιστορική συναυλία ως συνέχιση του εθίμου. Ο καταξιωμένος ερμηνευτής και Καθηγητής Βυζαντινής-Παραδοσιακής   Μουσικής, ο Άρχων Πρωτοψάλτης Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ διεύθυνε την συναυλία, ενώ συμμετείχε και το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες» με παραδοσιακές μουσικές του Νοτίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αποτελείτο από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος ακούστηκαν σπάνιες βυζαντινές συνθέσεις, στο δεύτερο παραδοσιακά τραγούδια από τις περιοχές του Βοσπόρου, της θάλασσας του Μαρμαρά, της Ανατολικής Θράκης, της Μικράς Ασίας, της Σμύρνης και της Καππαδοκίας. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της συναυλίας, οι πρωταγωνιστές   ερμήνευσαν τραγούδια καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών, όπως του Σταύρου Ξαρχάκου, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Παντελή Θαλασσινού, του  Νίκου Ζούδιαρη κ.ά.

Ο Πατριάρχης του Γένους υποδέχτηκε επίσημα τον Περιφερειάρχη κο Γεώργιο Χατζημάρκο στην καθέδρα Του στο Φανάρι, το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 12:30,   και έδωσε τις   Πατρικές και Πατριαρχικές ευχές Του.

Φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...