Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Τελεσίγραφο FIFA!

Μέχρι τις 11 Απριλίου η προθεσμία σε ΕΠΟ και Πολιτεία για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου, αλλιώς Grexit! Σήμερα αποφασίζει το ΣτΕ

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Προθεσμία έως τις 11 Απριλίου και μετά, αν δεν διεξαχθεί το Κύπελλο, αποβολή! Αυτό θα είναι το πνεύμα της επιστολής που αναμενόταν να έρθει αργά χθες το βράδυ ή το αργότερο σήμερα το μεσημέρι από τη FIFA και την UEFA. H παγκόσμια ομοσπονδία έχει ήδη συντάξει την επιστολή που θα αποστείλει στην ΕΠΟ και κυρίως αποδέκτης θα είναι η ελληνική κυβέρνηση, με… τελεσίγραφο όσον αφορά την επανέναρξη του Κυπέλλου.

Η FIFA με την επιστολή αυτή ουσιαστικά θα απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να άρει την απόφασή της για ματαίωση του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημάδεψαν και διέκοψαν τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Επτά ημέρες

Καταληκτική ημερομηνία θεωρείται η Δευτέρα 11 Απριλίου, δηλαδή σε επτά ημέρες από σήμερα! Αν μέχρι τότε οι ελληνικές Αρχές δεν αποφασίσουν τη συνέχιση του Κυπέλλου, θα ακολουθήσει… Grexit, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό γίνεται γιατί σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα συζητηθεί η προσφυγή της ΕΠΟ κατά της διακοπής του Κυπέλλου από τον Σταύρο Κοντονή. Αν δεν υπάρξει αναβολή λόγω της απεργίας των δικηγόρων, τότε θεωρείται δεδομένο ότι μέσα σε 48 ώρες -αν όχι αυθημερόν- θα εκδοθεί απόφαση με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Αν δικαιωθεί η ΕΠΟ (κριθεί αντισυνταγματική η απόφαση του Σταύρου Κοντονή), το Κύπελλο θα διεξαχθεί και το θέμα του Grexit παύει να ισχύει. Αντίθετα, αν απορριφθεί το αίτημα της ΕΠΟ και δεν κάνει πίσω η Πολιτεία, δηλαδή ο Κοντονής, τότε πάμε φουλ για αποπομπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και φυσικά αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό και επίπεδο Εθνικών ομάδων. 

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκτός αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο Τζιάνι Ινφαντίνο, ο νέος πρόεδρος της FIFA, θέλει να λυθεί αναίμακτα το ελληνικό ζήτημα. Ομως αυτό θα γίνει μόνο αν εναρμονιστεί η ΕΠΟ με όσα ζητεί η Πολιτεία και σταματήσουν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο οι όποιοι διωκόμενοι από τη Δικαιοσύνη. Σήμερον λοιπόν τα σπουδαία…

ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ KONTONH

Νέα συνάντηση με τους τέσσερις «μεγάλους» προσπαθεί να έχει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Μόνο που αυτή τη φορά δεν κάλεσε στο γραφείο του τα «αφεντικά», αλλά τους εκπροσώπους των τεσσάρων ΠΑΕ: τον Αλέξη Δέδε από την ΑΕΚ, τον Χρήστο Παναγόπουλο από τον Παναθηναϊκό, τον Μάκη Γκαγκάτση από τον ΠΑΟΚ και τον Γιάννη Βρέντζο από τον Ολυμπιακό. Η συνάντηση θα είναι «άτυπη». Ουσιαστική, όμως, κατά την άποψη του υφυπουργείου, αν ασφαλώς, πραγματοποιηθεί, αφού μετά το… φιάσκο με τους «μεγάλους» τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Το ραντεβού μπορεί να γίνει σήμερα ή τις επόμενες ημέρες και τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σήμερα το πρωί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...