Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Δυναμικό comeback χωρίς «αμφιβολίες»

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος μιλά για τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα και τα πρώτα βήματα της καριέρας του

«Αμφιβολίες», «Δεν είναι ίδιες οι καρδιές», «Γιατί μου τη θυμίσατε», «Λείπεις εσύ, λείπει η ζωή μου», «Συγχώρα με που φεύγω», «Ποια είσαι εσύ, που την καρδιά μου δεν ρωτάς», «Είναι μικρός ο κόσμος, Μάρω». Αυτές είναι μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του Λευτέρη Μυτιληναίου, που συμπεριλαμβάνονται στο διπλό CD το οποίο κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο με την «Espresso» weekend.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Μιλάμε για έναν αγαπημένο ερμηνευτή ερωτικών τραγουδιών, με θητεία περίπου 50 χρόνων στο τραγούδι, που τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στις ζωντανές εμφανίσεις και τη δισκογραφία ύστερα από αποχή 10 χρόνων. Το πιο πρόσφατο κομμάτι του, που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια, λέγεται «Ασ’ τα μεγάλε» και είναι σε στίχους και μουσική του Γιάννη Δημητρά.

3ed3w4ertgf 2Ο Λευτέρης Μυτιληναίος γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 1944 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε τραγούδι, όταν ήταν παιδί, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Στα 16 του ήταν ήδη ένας έτοιμος τραγουδιστής, ο οποίος είχε περάσει με εξετάσεις στον σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων και ξεκίνησε συνεργασία με την ορχήστρα του. Τραγουδούσε κομμάτια του Γιάννη Βογιατζή και του Φώτη Πολυμέρη, ενώ αγαπούσε και θαύμαζε πολύ τον Μαρούδα, τον Γούναρη, την Καίτη Μπελίντα, την Ελίζα Μαρέλι και τη Βέμπο, στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι στο να ασχοληθεί με το τραγούδι τον ώθησε ένας μουσικόφιλος θείος του, ο οποίος στη συνέχεια τον βοήθησε να συνεργαστεί δισκογραφικά με την Columbia, λόγω της γνωριμίας του με τον υπεύθυνο της εταιρίας Τάκη Λαμπρόπουλο. «Σπούδασα κλασικό τραγούδι και φωνητική. Με πήγε εκεί ένας θείος μου, ο αδελφός της μάνας μου. Εμαθα για την αναπνοή, πώς να αποστάσεις τη φωνή σου, τρόπους να μην κουράζεσαι, πότε να βγάλεις την κορόνα, πού να κόψεις» είχε πει ο ίδιος για τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι και στη δισκογραφία, ενώ εκείνο που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ είναι πόσο πολύ τον στήριξε ο Πάνος Γαβαλάς και πόσο τον βοήθησε η εμφάνισή του στα «Χαρούμενα ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη, όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο αλλά και την εκτίμηση του θρυλικού κονφερασιέ. Μάλιστα, ο Οικονομίδης τον καλούσε αργότερα, τα καλοκαίρια, στο Αλσος να τραγουδάει ακόμη και επί δύο συνεχόμενες εβδομάδες.

Εμφανίσεις

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος μπήκε πολύ νέος στα βαθιά της δισκογραφίας, αλλά και των live εμφανίσεων σε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας.

«Ξεκίνησα αστραπιαία, μπήκα στον χώρο άβγαλτο αγόρι 21 χρόνων και μου ήρθε ταμπλάς. Δεν είχα συνειδητοποιήσει καν τι μου συνέβαινε και ήμουν ξαφνικά στα Δειλινά με τη Μοσχολιού και τον Κόκοτα και τις ευλογίες του Μπιθικώτση» έχει δηλώσει ο τραγουδιστής, που στη διάρκεια της καριέρας του έχει να επιδείξει συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού, αλλά και συνθέτες όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Ακης Πάνου, ο Αντώνη Ρεπάνης, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Μίμης Χριστόπουλος, που προσέφεραν για προίκα όμορφα και διαχρονικά τραγούδια.

Πλέον κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις σε διάφορους χώρους ανά την Ελλάδα, μένει στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. «Το παίζω δίπορτο» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι ξεπερνάει την κρίση με αξιοπρέπεια, αλλά και αισιοδοξία.

«Είμαι αισιόδοξος. Παρότι υπάρχει μια κάμψη, δεν λέω ότι είμαι πλούσιος, αλλά δεν είμαι και άνθρωπος που πεινάει. Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που πεινάνε σήμερα. Αρα είμαι προνομιούχος. Ως Ελληνες, ας αγκαλιαστούμε όλοι μαζί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για την πατρίδα» είχε πει σε μια από τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...