Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νεκρή από μια μπουκιά κρέας

Αδιανόητη τραγωδία για την bodybuilder Τούλα Νομικού, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο μπροστά στον σύντροφό της

Μια μπουκιά φαγητό στάθηκε μοιραία για μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες του bodybuilding, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο από πνιγμό. Η Τούλα Νομικού, αδελφή της γνωστής τραγουδίστριας Μαρίας Νομικού, άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη, μπροστά στα μάτια του επί χρόνια συντρόφου της και πρωταθλητή του bodybuilding Γιώργου Καγκελάρη.

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Η τραγωδία που βύθισε στη θλίψη όλη την οικογένεια του bodybuilding εκτυλίχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, την ώρα που το ζευγάρι γευμάτιζε στο σπίτι του στο Χαλάνδρι. 245rt34tr3wq4tΕνα κομμάτι κρέας κόλλησε στον φάρυγγα της άτυχης Τούλας Νομικού. «Ξαφνικά άρχισε να πνίγεται και να χάνει το χρώμα της. Αμέσως ο Γιώργος προσπάθησε να τη βοηθήσει. Εκανε ό,τι μπορούσε για να τη σώσει, αλλά μάταια».

«Εσβησε στα χέρια του»

«Η Τούλα έσβησε στα χέρια του» περιέγραψε με τρεμάμενη φωνή στην «Espresso» ο κουμπάρος του ζευγαριού Νίκος Μαστροκωστόπουλος και πρόσθεσε: «Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήρθε αμέσως, την παρέλαβε και τη μετέφερε στο νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ”. Ηταν, όμως, ήδη πολύ αργά. Είχε “φύγει”… Ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε πώς αυτός ο γλυκός άνθρωπος, που ήταν πάντα γεμάτος με ενέργεια, έφυγε τόσο ξαφνικά, με αυτόν τον άδικο τρόπο».

Στην είδηση του θανάτου της 50χρονης Τούλας Νομικού ο σύντροφός της και η αδελφή της κατέρρευσαν. Στο πλευρό τους βρίσκονται συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι προσπαθούν να τους στηρίξουν. «Ολοι βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η αδελφή της έχει υποστεί ισχυρό σοκ. Οπως και όλοι μας, άλλωστε» σημείωσε ο Νίκος Μαστροκωστόπουλος.

Χθες το απόγευμα εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι και συναθλητές βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Χαλάνδρι, για να πουν το τελευταίο αντίο και να συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία την αδικοχαμένη 50χρονη. Τραγικές φιγούρες, η αδελφή της Μαρία και ο σύντροφός της Γιώργος Καγκελάρης. Αν και το ζευγάρι δεν είχε ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, ζούσε μαζί πάνω από δύο δεκαετίες και έκανε όνειρα για το μέλλον του αθλήματος, το οποίο αμφότεροι λάτρευαν και του είχαν αφιερωθεί.

Οι διακρίσεις της σε αγώνες σωματικής διάπλασης

Η Τούλα Νομικού γεννήθηκε το 1966 και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και Διακοσμητών του ΤΕΙ Αθηνών. Είχε διακριθεί ως αθλήτρια στις κατηγορίες fitness και body fitness, και τα τελευταία χρόνια ήταν κριτής σε αγώνες σωματικής διάπλασης, ενώ υπήρξε διοικητικό στέλεχος αρχικά στη NAC Hellas και κατόπιν στην IBFA Hellas. Μέσα στις διακρίσεις της συγκαταλέγονται πρωτιές σε πολλούς αγώνες. Η χρονιά της φαίνεται ότι ήταν το 2005, οπότε κέρδισε την πρωτιά σε αγώνες που έγιναν στην Κρήτη, όπως και σε διαγωνισμό του NAC Hellas, ενώ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο της NAC. Το 2006 είχε βγει δεύτερη και στην κατηγορία ζευγάρια στο NAC Universe.

Συγκλονισμένοι οι συναθλητές της από τον ξαφνικό χαμό της, την αποχαιρετούσαν χθες με μηνύματα στη σελίδα της στο facebook αλλά και στο bodybuilding.gr. «Προσπαθώ ακόμη να το συνειδητοποιήσω. Η Τούλα υπήρξε σημαντική αθλήτρια μιας μεταβατικής, θεωρώ, εποχής για το ελληνικό γυναικείο fitness. Πάντα κοντά στους αγώνες, είτε αγωνιστικά είτε τα τελευταία χρόνια διοργανωτικά. Είχε πάθος με τη σωματική διάπλαση» έγραψε μια συναθλήτριά της. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Ελληνική Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης και Fitness: «Το Δ.Σ. της ΕΟΣΔ εκφράζει τα ολόθερμα συλλυπητήρια στους οικείους της Τούλας Νομικού, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...