Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Φωτιά στο παρκέ

Η FIBA υποστηρίζει ότι θα αποβάλει την Εθνική από το Ευρωμπάσκετ λόγω ΑΕΚ και EuroCup

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

H «λάμψη» που υπόσχονται Ευρωλίγκα και FIBA για τις δύο ξεχωριστές ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν βασίζεται για την ώρα σε «σκοτεινές» πλευρές. Η παγκόσμια ομοσπονδία απέστειλε προχθές έγγραφο στην ομοσπονδία της Σλοβενίας, ενημερώνοντας ότι η Εθνική της χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωμπάσκετ 2017, λόγω της επιλογής των συλλόγων της χώρας να αγωνιστούν στο EuroCup και όχι στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA!

Την καλεί μάλιστα να αποδείξει το αντίθετο ως τις 20 Απριλίου, ώστε να μην ισχύσει ο αποκλεισμός. Παράλληλα έστειλε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα προς την Ελλάδα και τις Κροατία, Βοσνία, Σερβία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Ισπανία, Ρωσία, Ιταλία, Ισραήλ, Πολωνία, Τουρκία, Λιθουανία, από τις ομοσπονδίες των οποίων ζητά να λάβουν επίσημη θέση ως μεθαύριο, για να μην υπάρξουν κυρώσεις.

Πίεση στην ΕΟΚ

Κοινώς, η επιλογή της ΑΕΚ να αγωνιστεί στο EuroCup πιέζει την ΕΟΚ, εκτός αν η ομοσπονδία… αποβάλει την Ενωση από το πρωτάθλημα! Την ίδια στιγμή η παγκόσμια ομοσπονδία συνεχίζει την πίεση, αφού φέρεται ότι ρώτησε τη Γερμανία αν μπορεί να διοργανώσει τον έναν από τους τρεις ομίλους του επερχόμενου Προολυμπιακού Τουρνουά, αν αυτός αφαιρεθεί από τη Σερβία… Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας Αντρέι Κιριλένκο ζήτησε από FIBA και Ευρωλίγκα «να μην μπλέκουν τις Εθνικές ομάδες στην κόντρα τους», ενώ ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας Φρανσίσκο Ρόκα επιτέθηκε στη FIBA αποκαλώντας… «χαζομάρες» το θέμα των προειδοποιήσεων και εξήγησε:

«Κάθε ποινή θα είναι άδικη και αβάσιμη. Η ισπανική λίγκα δεν απαγόρευσε σε ομάδες να συμμετάσχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν είναι δυνατό να υπάρχει εξαίρεση για τις 16 ομάδες της Ευρωλίγκας. Δηλαδή δεν τιμωρείσαι αν παίξεις στην Ευρωλίγκα και καταδικάζεσαι αν παίξεις στο EuroCup;»

4rfgeruyhdfΠΑΟΚ: «ΕΚΛΕΨΕ» ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα σειράς πλέι οφ από το… 1997 τον φέρνει ένα βήμα μακριά από τα ημιτελικά της Α1 μπάσκετ. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου επικράτησε προχθές με 83-78 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έκανε το 1-0, «κλέβοντας» το πλεονέκτημα έδρας, και χρειάζεται άλλη μία νίκη για να φτάσει στην τετράδα, με πρώτη ευκαιρία στο ματς του ερχόμενου Σαββάτου στην Πυλαία!

Ο ΠΑΟΚ, παρά την απουσία του τραυματία Σχορτσανίτη και το -17 (με 35-18) του 14′, ανέτρεψε τα δεδομένα με κορυφαίους τους Βασιλειάδη (17 π. – 4/6 τρίπ.), Χάτσερ (21 π. – 12/14 βολ.) και Μαργαρίτη (16 π.), αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης. Για την ΑΕΚ δεν έφτασαν οι 19 π. (αλλά με 1/10 τρίπ.) του Μαυροκεφαλίδη και οι 13 π. (3/6 τρίπ.) του Σάκοτα, αφού η «Ενωση» είχε μεν 77% στα δίποντα (17/22), αλλά και… 10/32 τρίπ., ενώ αποχώρησε με παράπονα για τη διαιτησία.

Το 1-0 πέτυχε το Σάββατο και ο Αρης (ΜακΝιλ 15 π. – 3/6 τρίπ. – 8 ριμπ. – 7 ασ., Ουότερς 18 π. – 4/5 τρίπ.), που επιβλήθηκε 78-60 της Κηφισιάς (Κασελάλκης, Χογκ από 14 π.) και θα ψάξει το 2-0 το επόμενο Σάββατο στην Αθήνα.

Η σειρά Ολυμπιακού – Ρεθύμνου αρχίζει μεθαύριο, ενώ Παναθηναϊκός – Κολοσσός θα παίξουν στις 3 Μαΐου.

ΠΑΟ: ΘΑ «ΜΙΛΗΣΕΙ» Η ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από τη Βιτόρια με το «βάρος» του 0-2 από τη Λαμποράλ, μετά την ήττα 82-78 στην παράταση και στον 2ο προημιτελικό της Ευρωλίγκας, την περασμένη Παρασκευή.

Οι «πράσινοι», πάντως, ευελπιστούν να ανατρέψουν τα δεδομένα στο αυριανό 3ο ματς στο ΟΑΚΑ, όπου η «ζυγαριά» γέρνει πάντα υπέρ τους σε τρίτους αγώνες πλέι οφ.

Το «τριφύλλι» μετρά 10-2 την τρέχουσα σεζόν στην έδρα του, αφού μόνο οι Λοκομοτίβ Κουμπάν και Ερυθρός Αστέρας επικράτησαν στην Αθήνα…

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός μετρά 4-0 στο ΟΑΚΑ σε σειρά πλέι οφ, με το 3ο ματς στο «σπίτι» του. Το 2010-’11 και 2012-’13 είχε νικήσει η Μπαρτσελόνα και το 2013-’14 και πέρυσι την ΤΣΣΚΑ, όμως είχε προκριθεί δις μόνο κόντρα στους Ισπανούς…

Απόψε (21.45, NS2) διεξάγεται το 3ο ματς μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και ΤΣΣΚΑ (0-2).

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...