Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Πού χάθηκε ο Στηβ Ντούζος

Η χρυσή εποχή των 80s με τις βιντεοκασέτες και η πλεκτάνη αναφορικά με τη διακίνηση ναρκωτικών • Τα τατουάζ, το πάθος του για τις Harley Davidson και η επιστροφή στο σινεμά έπειτα από αρκετά χρόνια

Η χρυσή εποχή των 80s με τις βιντεοκασέτες και η πλεκτάνη αναφορικά με τη διακίνηση ναρκωτικών • Τα τατουάζ, το πάθος του για τις Harley Davidson και η επιστροφή στο σινεμά έπειτα από αρκετά χρόνια

Επαναστάτης από κούνια, λάτρης των μηχανών και του ωραίου φύλου, αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπος της οικογένειας. Ο Στηβ Ντούζος μπορεί να μην ήταν τη δεκαετία του ’80 ο γόης με το τέλειο κορμί που κυνηγούσαν τα κορίτσια, όπως ο Σταμάτης Γαρδέλης και ο Πάνος Μιχαλόπουλος, είχε όμως τη δική του γοητεία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Ποιος δεν θυμάται τον θρυλικό «Μπίλια» στις ταινίες «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», ο οποίος σήμερα είναι ένας «μπαμπάς ντελιβεράς», όπως αποκαλεί τον εαυτό του, εξαιτίας των αμέτρητων καθημερινών δρομολογίων που κάνει για τα δύο παιδιά του. Μακριά από τον χώρο της υποκριτικής και τα φώτα των πλατό, έχει επιλέξει έναν άλλον τρόπο ζωής, ενώ είναι ανοιχτός σε μια καλή πρόταση για την επιστροφή του στον κινηματογράφο ή στο θέατρο.

Ο Στηβ Ντούζος αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από τις βιντεοκασέτες, που ήταν στα πάνω τους στα 80s, και έγραψε τη δική του ιστορία με τις ατάκες του, αλλά και τις φάρσες τις οποίες έκανε με τους «συμμαθητές» του στους καθηγητές, σε ταινίες που είχαν ως επίκεντρο τις περιπέτειες άτακτων λυκειόπαιδων. Τα φιλμ αυτά αγαπήθηκαν ιδιαίτερα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που… ξεπατίκωναν τις ατάκες του «Μπίλια».

Περιζήτητος

Ο ατίθασος χαρακτήρας του, σε συνδυασμό με την πληθωρική εξωτερική εμφάνισή του τον έκαναν περιζήτητο, χωρίς όμως να είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ζεν πρεμιέ. Ο Στηβ, ωστόσο, είχε παίξει στο θέατρο τόσο με τον πατέρα του, τον αείμνηστο γοητευτικό ηθοποιό Ανδρέα Ντούζο, όσο και με την αδερφή του Τέτα, που επίσης γνώρισε δόξες στη δεκαετία του ’80.

Ο Στηβ Ντούζος γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε με την οικογένειά του αρκετά χρόνια στην Αμερική. Εκεί εργάστηκε ως ζαχαροπλάστης και, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, στις αρχές του ’80, κατάλαβε πως είχε κληρονομήσει τη λατρεία για την υποκριτική από τον μπαμπά του. Ηταν η περίοδος που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής κυρίως στο νεανικό κοινό με τη συμμετοχή του σε δεκάδες ταινίες, ωστόσο λίγοι γνώριζαν το θεατρικό βιογραφικό του. Ο ρόλος του «Μπίλια» στη θρυλική σειρά ταινιών «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» τον έβαλε στον κινηματογραφικό χάρτη, ωστόσο πρωταγωνίστησε και σε άλλες παραγωγές της εποχής, όπως τα «Θηλυκό θηριοτροφείο» (όπου έκανε το αγόρι της… αδερφής του Τέτας!), «Αγρια νιάτα», «Ο Παπα-Σούζας», «Βίος και πολιτεία». Και εκεί που η καριέρα του πήγαινε από το καλό στο καλύτερο, στην «αυγή» των 90s αποφάσισε να αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν ξανά πάνω του το 1999, καθώς το όνομά του ενεπλάκη σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο ο ηθοποιός αθωώθηκε πανηγυρικά, αφού επρόκειτο για πλεκτάνη. Η κατηγορία και μόνο, όμως, του στοίχισε, εκτός από οικονομικά, και ψυχικά, κλονίζοντας την υγεία του.

Το 2011 επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με αφορμή την τέταρτη ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», στην οποία υποδυόταν τον καθηγητή. «Ευχαριστώ τον Θεό που με άφησε να ζήσω όλο το σταριλίκι των 80s. Τη νέα γενιά τη σέβομαι πολύ, είναι πιο διαβασμένη από εμάς. Οι δουλειές σήμερα γίνονται καλύτερα απ’ ό,τι οι δικές μας, απλώς δεν νομίζω ότι μπορώ να συνεργαστώ με τα νέα παιδιά. Εγώ φταίω, γιατί είμαι πια ασυμβίβαστος και όσο μεγαλώνω τόσο πιο ασυμβίβαστος γίνομαι» δηλώνει στην «Espresso» ο Στηβ.

Η αγάπη του για τα τατουάζ τον έκανε να πάρει το ρίσκο και να ανοίξει το δικό του στούντιο, αφού είχε κάνει σεμινάρια και ο ίδιος. Μεγάλη λατρεία έχει και για τις μηχανές Harley Davidson, και, όπως αποκαλύπτει, «είμαστε μια παρέα και δυο τρεις φορές τον μήνα ξεσηκώνουμε την Αθήνα και μετά μαζευόμαστε στα σπίτια μας».

Ευτυχισμένος μπαμπάς

Σήμερα, ο 57χρονος Στηβ Ντούζος είναι ένας ευτυχής μπαμπάς μιας κόρης, της 15χρονης Αρτεμη, και ενός γιου, του 13χρονου Ανδρέα, που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ από το σχολείο σε εξωσχολικές δραστηριότητες. «Είμαι ντελιβεράς. Κάνω τα πιο πολλά δρομολόγια για τις υποχρεώσεις των παιδιών μου» μας λέει ο ηθοποιός, που έχει αφοσιωθεί στο μεγάλωμα των απογόνων του. Οπως αποκαλύπτει, αν και τα παιδιά του θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τα βήματά του στην υποκριτική με τόσα ερεθίσματα γύρω τους (παππούς, θεία και μπαμπάς ανήκαν στη showbiz), εκείνα έχουν άλλα ενδιαφέροντα.

«Η κόρη μου ασχολείται με τον εθελοντισμό και είναι το πρώτο ανήλικο που πήγε στο Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να βοηθήσει. Τώρα επισκέπτεται και το “Ελπίδα”, ενώ κατεβαίνει και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου δουλεύει με τα παιδάκια των προσφύγων, κι αυτό είναι κάτι που τη γεμίζει. Ο Ανδρέας junior έχει πάρει την αγάπη του μπαμπά για τις μηχανές, αλλά ασχολείται με το ποδόσφαιρο και τις πολεμικές τέχνες» λέει με καμάρι. Με τις πολεμικές τέχνες ασχολήθηκε και η κόρη του, καθώς είναι οικογενειακώς φαν του Σταμάτη Μπιτάκου.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...