Επιασαν τον μεγαλύτερο πλαστογράφο της Ευρώπης

Οι αστυνομικές υπηρεσίες δύο ηπείρων αναζητούσαν τα ίχνη τού υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενου πλαστογράφου, αλλά τελικά η Ασφάλεια Αττικής κατάφερε να του περάσει «βραχιολάκια»! Ο άνθρωπος ο οποίος θησαύριζε κατασκευάζοντας χιλιάδες πλαστά διαβατήρια συνελήφθη από το αρμόδιο Τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου είχε εγκαταστήσει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο.

Πρόκειται για έναν 32χρονο «επιστήμονα» στις πλαστογραφίες από το Πακιστάν, ο οποίος είχε καταφέρει να «σπάσει» ακόμη και το άκρως απόρρητο λογισμικό για τα βιομετρικά χαρακτηριστικά, ώστε τα διαβατήρια που πλαστογραφούσε να «ξεγελούν» τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που είναι τοποθετημένα στα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Οπως αποδείχθηκε μετά τη σύλληψή του, ο 32χρονος είχε ανώτερο δίπλωμα ταξιδιωτικού πράκτορα, με πιστοποίηση IATA/UFTAA, το οποίο είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2001 στο Μόντρεαλ του Καναδά και είχε τεράστιες γνώσεις γύρω από τον τρόπο διακίνησης των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο.

Από τον όγκο των στοιχείων που βρέθηκαν στο υπερσύγχρονο εργαστήριο διαπιστώθηκε ότι τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών απευθύνονταν στον συγκεκριμένο άνθρωπο προκειμένου να τους εφοδιάζει με πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης, ακόμη και πλαστές πιστωτικές κάρτες!

Ο 32χρονος είχε εγκαταστήσει ένα ολόκληρο εργαστήριο χημικών αντιδράσεων σε διαμέρισμα της Ν. Φιλαδέλφειας, ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πιστότητα στα πλαστά έγγραφα. Το εργαστήριο συμπλήρωναν υπερσύγχρονες μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών και τελευταίας γενιάς θερμοκολλητικά μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποιούσε για την πλαστικοποίηση των ταυτοτήτων.

Οπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, ο νούμερο ένα πλαστογράφος της Ευρώπης δρούσε στη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει γίνει πάμπλουτος, καθώς βρέθηκαν εμβάσματα που είχε στείλει στο εξωτερικό, τα οποία ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ, ενώ είχε ανοίξει λογαριασμούς και σε ελληνικές τράπεζες με ποσά που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ