Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Τρελό Ενωσιτικό πάρτι για το 15ο Κύπελλο

Η ομιλία του ηγέτη της ΑΕΚ Δημ. Μελισσανίδη πριν από το ματς έκανε τους παίκτες να μασάνε σίδερα

Η ομιλία του ηγέτη της ΑΕΚ Δημ. Μελισσανίδη πριν από το ματς έκανε τους παίκτες να μασάνε σίδερα

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Οι παίκτες της ΑΕΚ έτρωγαν… σίδερα. Μπήκαν στο γήπεδο και το μάτι τους γυάλιζε. Εβλεπες από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι έκαναν κατάθεση ψυχής, κι αν ένα κομμάτι οφείλεται στον Στέλιο Μανωλά, που έκανε «ΜΑΤ» με τις κινήσεις του στον Μάρκο Σίλβα, ένα τεράστιο κομμάτι οφείλεται στην επική ομιλία του Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Το αξίζετε»

Ο ηγέτης της ΑΕΚ μπήκε στα αποδυτήρια και μίλησε κατευθείαν στις ψυχές των παικτών. Αγγιξε όλες τις ευαίσθητες χορδές τους, μετατρέποντάς τους από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε… πολεμιστές της προσφυγιάς, του αδικημένου και υπερασπιστές εκατομμυρίων «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων που πέρασαν τα πάνδεινα μέχρι να φτάσουν ξανά στην προχθεσινή «λύτρωση». Ο ηγέτης της ΑΕΚ ξεκίνησε, λοιπόν, χαλαρά: «Σήμερα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Ενας τελικός Κυπέλλου. Αυτό το Κύπελλο πρέπει να το πάρετε. Πρώτα από όλα για εσάς. Γιατί έχετε κάνει μεγάλη προσπάθεια και το αξίζετε.

Μετά για την ιστορία της ΑΕΚ. Είναι πολύ σημαντικός ένας τίτλος. Και μετά για όλους εμάς. Τους οπαδούς της ΑΕΚ. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει περάσει πολλά. Του αξίζει να χαρεί! Να πάρει την κούπα». Η ηρεμία δεν υπήρχε πλέον, παρά μόνο το πάθος και το ξέσπασμα: «Για να νικήσετε, ένα πράγμα χρειάζεται. ΨΥΧΗ. Μπορείτε. Αρκεί να το πιστέψετε. Μόνο ψυχή θέλω να δω. Τίποτε άλλο. Ολοι ρε. Να ορκιστούμε εδώ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Οτι θα το πάρουμε. Αν δεν μπορούμε, να κάνουμε χαρακίρι ρε. Με το αίμα μας, ρε, να ορκιστούμε. Εγώ ρε. Εγώ πρώτος. Φέρτε να κάνω χαρακίρι πρώτος εγώ και μετά εσείς. Να ορκιστούμε, ρε, ότι δεν τελειώνει ο αγώνας αν δεν ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Φέρε ρε. Χαρακίρι όλοι. Πρώτος εγώ. Πάμε. Πάμε να το πάρουμε!!!» Τα λόγια του λύγιζαν… αλλόθρησκο κι όχι έναν ΑΕΚτζή!

Οι στιγμές ήταν απίστευτα δυνατές και όποιος ήταν στα αποδυτήρια βλέποντας τους παίκτες και όλα τα άλλα μέλη της ομάδας και τη φοβερή ατμόσφαιρα πώρωσης ήταν σίγουρος πως το παιχνίδι είχε κριθεί. Και έτσι έγινε. Οι παίκτες της ΑΕΚ έγραψαν ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ.
Τέλος, η χθεσινή ημέρα ήταν το ίδιο συγκινητική για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι υπάλληλοι της εταιρίας του τού ετοίμασαν αποθεωτική υποδοχή χθες το πρωί, με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΚ. Παρατεταμένοι στις δύο πλευρές της εισόδου τραγουδούσαν συνθήματα της ομάδας και τον αποθέωναν.

Στο πόδι η Ν. Φιλαδέλφεια, «οργανωτής» ο Αραβίδης!

Παροξυσμός. «Κάηκε» η Νέα Φιλαδέλφεια από τους έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών της ΑΕΚ μόλις ο Σιδηρόπουλος σφύριξε τη λήξη του τελικού. Χιλιάδες φίλοι της «Ενωσης» βγήκαν στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας και έκαναν τη νύχτα μέρα. Αναψαν δεκάδες καπνογόνα, φώναζαν συνθήματα και έστησαν ένα ανεπανάληπτο γλέντι για να γιορτάσουν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. To πούλμαν της ΑΕΚ έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 00.30 στη Ν. Φιλαδέλφεια με πάνω από 10.000 οπαδούς της «Ενωσης» να αποθεώνουν την αποστολή της ομάδας.

Χαμός πραγματικός έγινε όταν ο Χρήστος Αραβίδης ανέβηκε στην οροφή του πούλμαν με το Κύπελλο στα χέρια και έδωσε το σύνθημα. Ο διεθνής άσος φορούσε μια μπλούζα με μία μαϊμού, κάνοντας τον κόσμο κυριολεκτικά να παραληρεί. Ολη η Δεκελείας είχε κλείσει, το πούλμαν ήταν στα μισά της οδού περικυκλωμένο από κόσμο και έκανε πάνω από μία ώρα για να ανέβει προς το γήπεδο. Αφού το πούλμαν κατάφερε να διανύσει μέσα σε αποθέωση από τη λαοθάλασσα των ΑΕΚτζήδων μια διαδρομή διάρκειας… δύο λεπτών, έστριψε στο γήπεδο της ΑΕΚ μπροστά από τη Σκεπαστή και έφυγε, προκειμένου οι παίκτες να πάνε στο ξενοδοχείο και παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους. Βλέπετε, αύριο η ΑΕΚ έχει ματς με τον Πανιώνιο, όπου αναμένεται να βρεθούν πάνω από 40.000 ΑΕΚτζήδες για τον γύρο του θριάμβου.

«Αφιερώνω το Κύπελλο στους Ποντίους»

Η επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων «άγγιξε» και την επόμενη ημέρα του προχθεσινού τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ, που βρήκε νικητή την ομάδα του «Δικεφάλου». Στην ιστορική επέτειο αναφέρθηκε χθες το πρωί ο ισχυρός άνδρας της «Ενωσης» (και πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών) Δημήτρης Μελισσανίδης, αφιερώνοντας το τρόπαιο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. «Θα ήθελα να αφιερώσω το Κύπελλο στα αδικοχαμένα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ολοι οι Ελληνες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλες τις προοδευτικές φωνές στην ανθρωπότητα αλλά και μέσα στην Τουρκία, για να αναγνωριστεί τελικά η Γενοκτονία και να μπει επιτέλους τέλος στον κύκλο της βίας και του αίματος στην περιοχή μας» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μελισσανίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ακόμα και στους υπαλλήλους της εταιρίας του Aegean, οι οποίοι χθες το πρωί του είχαν ετοιμάσει θερμή υποδοχή -με τα «κιτρινόμαυρα» συνθήματα να… δονούν το κτίριο- με αφορμή την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ιπποτική κίνηση του Τσόρι!

f2 6

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η φωτογραφία του Αλεχάντρο Ντομίνγκες, που τον απεικονίζει να φιλά το χέρι της μικρής κορούλας του παίκτη της ΑΕΚ Ντιέγκο Μπουονανότε. Η ιπποτική κίνηση του Αργεντινού σταρ του Ολυμπιακού μετά το τέλος του προχθεσινού τελικού συζητήθηκε έντονα, για να αποθεωθεί από τους φίλους της ομάδας του Πειραιά αλλά και από τους αντιπάλους του. «Προσπαθήσαμε να νικήσουμε, αλλά η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από εμάς. Μπράβο ΑΕΚ» ήταν το μήνυμα του «Τσόρι» στα social media, παραδίδοντας ακόμη ένα μάθημα ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Και οι συμπαίκτες του, μετά την ήττα από την «Ενωση», συνεχάρησαν τους παίκτες του «Δικεφάλου» για την κατάκτηση του τροπαίου, σε αντίθεση με τους διοικούντες του πειραϊκού συλλόγου που δεν έδειξαν την ίδια ανωτερότητα.

Απονομή «self service»

Αυτά συμβαίνουν μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ΕΠΟ του Γκιρτζίκη. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να γίνει η απονομή του Κυπέλλου «self service». Αντίθετα με ό,τι όφειλε να κάνει, δεν παρέδωσε το Κύπελλο στον αρχηγό της ομάδας, τον Πέτρο Μάνταλο, αλλά το άφησε στον ειδικό χώρο που είχε στηθεί και οι παίκτες της «Ενωσης» (Αραβίδης και Μάνταλος) το πήραν μόνοι τους.

Πολλά λάθη από Σίλβα

Τα αίτια της απώλειας του δεύτερου εγχώριου τίτλου της σεζόν ανέλυαν χθες διεξοδικά στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Η αγωνιστική απραξία ενός μήνα που επικαλέστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα από την ΑΕΚ είναι ένα ελαφρυντικό για παίκτες και προπονητή, ωστόσο τόσο οι μεν όσο και οι δε ήταν προχθές εκτός… κλίματος. Πολλές από τις επιλογές του Μάρκο Σίλβα στην αρχική εντεκάδα ήταν ατυχείς, με πιο χαρακτηριστικές αυτές των Ερνάνι και Πουλίδο.

Η αλλαγή του «Τσόρι» Ντομίνγκες έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, ενώ πολλοί αναρωτιούνται για ποιον λόγο δεν χρησιμοποιήθηκε ο άλλος σταρ της ομάδας, Εστέμπαν Καμπιάσο. Ολα τα παραπάνω λάθη βαραίνουν τον Πορτογάλο κόουτς, που φάνηκε να μην έχει προετοιμαστεί κατάλληλα (για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο) για την αναμέτρηση, όμως δεν ήταν τόσα για να τον απομακρύνουν από τον πάγκο των «ερυθρολεύκων». Ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Πειραιωτών συνεχίζεται κανονικά, προκειμένου να είναι έτοιμη η ομάδα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στα τέλη Ιουλίου.
Στο μεταξύ, οι Κώστας Φορτούνης και Αρτούρ Μαζουακού φέρονται να βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής, σκάουτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον τελικό του Κυπέλλου. Εξάλλου, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που βρίσκεται στο στόχαστρο των «κόκκινων διαβόλων» δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Χ. ΔΑΝΤΣΗΣ

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...