Ο «καλοπερασάκιας» Πάτρικ

Ο ορφανός αρκούδος, που είχε αφεθεί ελεύθερος στη φύση από τον Αρκτούρο στις αρχές Απριλίου, επέστρεψε στο Καταφύγιο Νυμφαίου για να έχει έτοιμο φαγητό

Ο ορφανός αρκούδος, που είχε αφεθεί ελεύθερος στη φύση από τον Αρκτούρο στις αρχές Απριλίου, επέστρεψε στο Καταφύγιο Νυμφαίου για να έχει έτοιμο φαγητό

Τον παλιό, καλό καιρό ο Πάτρικ έτρωγε από τα έτοιμα (!), έπαιζε λιγάκι και έπεφτε για υπνάκο! Μετά ήρθαν οι «μαύρες» μέρες, όταν έπρεπε να περιπλανιέται με τις ώρες στα βουνά για να βρει και να βάλει μια μπουκιά στο στόμα του.

Περίπου ένα μήνα άντεξε ο… τεμπέλης αρκούδος ολομόναχος στη φύση, αφού επέστρεψε στο «σπίτι» όπου μεγάλωσε, στο Καταφύγιο Νυμφαίου!

Στις αρχές του Απριλίου οι επιστήμονες του Αρκτούρου μετέφεραν τον 14 μηνών Πάτρικ σε απομακρυσμένη δασική περιοχή και τον άφησαν ελεύθερο, ώστε να ζήσει μόνος του στη φύση, ελπίζοντας ότι θα εφαρμόσει τα μυστικά επιβίωσης που του είχαν μάθει όσον καιρό φιλοξενούνταν στο καταφύγιο. Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο οι φροντιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης είδαν λίγο έξω από το καταφύγιο τη γνώριμη φιγούρα του αρκούδου, που φαίνεται πως νοστάλγησε τις ανέσεις!

Η εμφάνισή του τόσο κοντά σε σημείο με ανθρώπινη παρουσία κινητοποίησε την Ομάδα Αμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου, που τον «συνέλαβε» και τον οδήγησε σε προστατευόμενο χώρο.

Λουρί με πομπό

Κατά τη διάρκεια των πέντε εβδομάδων της περιπλάνησής του στο δάσος, ο Πάτρικ φορούσε λουρί με πομπό που έδινε το στίγμα του. Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, δεν μπήκε ποτέ σε κατοικημένη περιοχή, όμως η επανεμφάνισή του στο καταφύγιο απέδειξε ότι η ανθρώπινη παρουσία δεν τον αποθαρρύνει.

Ετσι, αποφασίστηκε η παραμονή του Πάτρικ για έναν χρόνο σε χώρο του Κτηνιατρικού Κέντρου. Οταν ενηλικιωθεί, θα ενταχθεί μόνιμα στο καταφύγιο, μαζί με τις υπόλοιπες αρκούδες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ