Μακροζωία με τακτικό εκκλησιασμό

Οι γυναίκες που επισκέπτονται συχνά την εκκλησία, εκτός από καλό στην ψυχή τους κάνουν καλό και στη σωματική υγεία τους γενικότερα. Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που παρακολουθούν τη λειτουργία στην εκκλησία πάνω από μία φορά την εβδομάδα παρουσιάζουν κατά 33% μειωμένο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα. Παράλληλα, η μελέτη έδειξε ότι οι συγκεκριμένες γυναίκες ζουν πέντε μήνες περισσότερο κατά μέσο όρο σε σχέση με όσες δεν πάνε καθόλου στην εκκλησία.

Ανέλυσε τα στοιχεία

Η επιστημονική ομάδα ανέλυσε τα στοιχεία 74.500 γυναικών για περίοδο 16 χρόνων. Οσες από τις γυναίκες πήγαιναν στην εκκλησία μία φορά την εβδομάδα είχαν 26% μειωμένο κίνδυνο θανάτου, ενώ για όσες πήγαιναν λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα ο κίνδυνος ήταν 13% μικρότερος σε σχέση με όσες δεν πήγαιναν ποτέ.

Η μελέτη βρήκε επίσης ότι για τις γυναίκες που πήγαιναν στην εκκλησία μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερες ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου ειδικότερα από καρδιαγγειακά αίτια ήταν μειωμένος κατά 27%, ενώ από καρκίνο κατά 21%.

Η συγκεκριμένη μελέτη επιβεβαιώνει άλλες έρευνες του παρελθόντος, οι οποίες δείχνουν πως η ενεργή συμμετοχή στη θρησκευτική ζωή έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ