Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα»

Η απολογία του 77χρονου οδηγού του ταχύπλοου-ρουκέτας που προκάλεσε την τραγωδία στην Αίγινα

Με ένα υπόμνημα 19 σελίδων απολογήθηκε χθες στην ε’ τακτική ανακρίτρια Πειραιά ο 77χρονος κατηγορούμενος οδηγός του ταχύπλοου-ρουκέτας που προκάλεσε την τραγωδία με τέσσερις νεκρούς, ανοιχτά της Αίγινας. «Δεν φταίω εγώ, δεν έτρεχα και δεν εγκατέλειψα κανέναν. Ηθελα να βοηθήσω αλλά δεν μπορούσα» ισχυρίστηκε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο οποίος αποδοκιμάστηκε (και πάλι) από περαστικούς, όταν έφτασε στις 13.00 με χειροπέδες στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Απόπειρα συγκάλυψης των γεγονότων καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων!

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Ο 77χρονος, την υπεράσπιση του οποίου ανέλαβε ο Γιάννης Ηρειώτης (μετά την παραίτηση του εξαδέλφου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου), υποστήριξε ουσιαστικά ότι ο λανθασμένος χειρισμός ανήκει στον 58χρονο καπετάν Στέλιο Τρίμη, τον κυβερνήτη της τουριστικής λάντζας «Αντωνία», ο οποίος έπεσε τραυματισμένος στη θάλασσα και πνίγηκε. «Η ταχύτητα με την οποία ταξίδευε το σκάφος “Duende” κατά τη στιγμή προ της προσκρούσεως ήταν 21 ναυτικοί κόμβοι, ήταν δηλαδή ταχύτητα με την οποία πραγματοποιείτο ασφαλής πλους» ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημά του.

Οσον αφορά τα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν από τη μοιραία σύγκρουση, ο κατηγορούμενος περιέγραψε: «Αντιλήφθηκα μηχανοκίνητο σκάφος να κινείται από τη θέση Πέρδικα προς τη νήσο Μονή. Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου». Ετσι, εμμέσως έριξε την ευθύνη στον χειριστή της λάντζας που ουσιαστικά έπρεπε να του δώσει προτεραιότητα καθώς το ταχύπλοο ήταν στα δεξιά του. Σε εκείνο το σημείο τόνισε ότι δεν είχε λόγο να πραγματοποιήσει αιφνίδιο ελιγμό και είχε τεταμένη την προσοχή κυρίως προς τα δεξιά. «Η αιφνίδια -κατά την αντίληψή μου- εμφάνιση του σκάφους “Αντωνία” αποτέλεσε και την αιτία της προσκρούσεως» ανέφερε.

Για τις σοβαρές καταγγελίες από επιβάτες και συγγενείς των θυμάτων περί εγκατάλειψης, ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος είπε: «Ηθελα να βοηθήσω τους ναυαγούς, αλλά ήταν αδύνατο να το πράξω». Τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ήταν τα εξής: θαλάσσιο ρεύμα «έσπρωξε» το σκάφος του μακριά από το σημείο της τραγωδίας (προς τα βράχια), το ταχύπλοο ήταν σε blackout λόγω βλάβης των μηχανών, ενώ τα σωσίβια που είχε είναι εξαιρετικά ελαφριά και η εκτόξευσή τους «από υπερήλικες σε κατάσταση σοκ και πανικού δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί να έχει θετικά αποτελέσματα». Στο μεταξύ, επισήμανε ότι και ο ίδιος μαζί με τους άλλους τρεις ηλικιωμένους επιβάτες του ταχύπλοου κινδύνευσαν, καθώς το «Duende» έμπαζε νερά, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη φιλανθρωπική δραστηριότητά του, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί (αλλά να υποχρεωθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό) εξαιτίας των σοβαρότατων προβλημάτων υγείας (νεφρικά, πνευμονολογικά, καρδιολογικά) που αντιμετωπίζει. Οπως αποκάλυψε, είχε πάρει εξιτήριο από ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας στις 10 Αυγούστου!

Σχετικά με τη σύλληψή του είπε ότι προσήλθε αυθορμήτως αμέσως μετά το συμβάν στο Λιμεναρχείο, κάτι που διαψεύδουν οι συγγενείς των θυμάτων. Εξάλλου, οργισμένη ήταν η αντίδραση των συγγενών του 44χρονου Θεοδοσίου Κατιφέ, ο οποίος πνίγηκε με την 5χρονη κόρη του Σεβαστή.

Ζητούν μάρτυρες για το συμβάν

Σε ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρίας Βλάσσης και Συνεργάτες, η οποία έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας, ζητούνται μάρτυρες: «Επειδή ουδείς από τους ισχυρισμούς του αυτούς αντέχει σε σοβαρή κριτική, παρακαλούμε οποιονδήποτε αυτόπτη μάρτυρα είδε το συμβάν ή τις προσπάθειες συγκάλυψής του, στις οποίες μετείχαν τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, τα οποία ούτε καν προσήχθησαν ενώπιον των Αρχών, να προσέλθει και να καταθέσει, για να φωτιστεί η αλήθεια. Το έχει ανάγκη η οικογένεια των θυμάτων αλλά και ολόκληρη η κοινωνία».

Σπαραγμός στο «αντίο» πατέρα και κόρης (χθες) στο Σχιστό

2576250

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε χθες το μεσημέρι στο Κοιμητήριο του Σχιστού η κηδεία του 44χρονου Θεοδόση Κατιφέ και της 5χρονης κόρης του Σεβαστής, οι οποίοι την περασμένη Τρίτη βρήκαν τραγικό θάνατο στην Αίγινα, όταν το ταχύπλοο με κατηγορούμενο οδηγό τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο διέλυσε το τουριστικό σκάφος με το οποίο πήγαιναν στο νησάκι Μονή για μπάνιο. Το τελευταίο «αντίο» είπαν δεκάδες συγγενείς και φίλοι, που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο ξαφνικά και άδικα χάθηκαν πατέρας και κόρη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους, ενώ όλοι λύγισαν στη θέα του λευκού φέρετρου με το οποίο οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία η μικρούλα Σεβαστή.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της οικογένειας, που απ’ τη μια στιγμή στην άλλη έχασε τον άντρα και την κόρη της, καθώς και η θεία της 5χρονης Μαρία, που με τη φωτογραφία της ανιψιάς της στα χέρια ξέσπασε κατά του χειριστή του ταχύπλοου, όταν οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Πειραιά.

Την ούτως ή άλλως βαριά ατμόσφαιρα επιβάρυναν τα πορίσματα της ιατροδικαστικής έρευνας που αποκάλυψαν ότι τόσο ο Θεοδόσης Κατιφές όσο και η κορούλα του ήταν ζωντανοί όταν έπεσαν στο νερό και ο θάνατός τους προκλήθηκε από πνιγμό.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...