Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Ωρες αγωνίας για 11χρονη

Σε κώμα η μικρή Αλίσα Σάρα, δίνει την πιο σκληρή μάχη της ζωή της νοσηλευόμενη στην Εντατική με αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή της μικρής Αλίσα Σάρα που βυθίστηκε σε κώμα, ενώ παρακολουθούσε τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού της! Από τη μια στιγμή στην άλλη το κοριτσάκι βρέθηκε να δίνει την πιο σκληρή μάχη της ζωής του στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, εξαιτίας σοβαρής αιμορραγίας στον εγκέφαλο. Τώρα, γονείς, δάσκαλοι, συμμαθητές και γιατροί περιμένουν ένα θαύμα για να σωθεί η άτυχη 11χρονη, της οποίας η περιπέτεια της υγείας έχει προκαλέσει συγκίνηση στην Πάτρα. Ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, όπου διακομίστηκε διασωληνωμένη η Αλίσα από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, μίλησε συναισθηματικά φορτισμένος στην «Espresso».

Η ελπίδα…

«Στη μικρή, αφού σταθεροποιήθηκε, έγινε μια επείγουσα μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, η οποία έδειξε τεράστια αιμορραγία στο στέλεχος του εγκεφάλου. Προήλθε από δυσπλασία του εγκεφάλου, με την οποία γεννήθηκε η Αλίσα και στους ενηλίκους ονομάζεται ανεύρυσμα. Δηλαδή, τοιχώματα των αγγείων είναι εύθρυπτα, σπάνε εύκολα και αιμορραγούν. Δυστυχώς, αυτή η ανωμαλία των αγγείων της εντοπίστηκε στο κέντρο του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κέντρο της ζωής. Δεν μπορεί να γίνει χειρουργείο σε αυτή την περιοχή, γεγονός που κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη. Αυτό που απομένει είναι η μικρούλα να μείνει στην Εντατική και να δώσει τη μάχη της. Η ελπίδα στην Εντατική δεν πεθαίνει ποτέ».

Σπάνια ασθένεια

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα συνέβαινε στο άτυχο κορίτσι, καθώς η ασθένεια αυτή είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν δίνει συμπτώματα. Ο κ. Ηλιάδης αναφέρεται με θαυμασμό στη μικρή Αλίσα: «Αυτή η μικρούλα είναι η πρώτη μαθήτρια στην τάξη της και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Ξυπνάει κάθε πρωί από τις 6.00, προετοιμάζει το αδερφάκι της, το ταΐζει, το ντύνει και το περιποιείται, γιατί οι γονείς τους πιάνουν δουλειά πολύ νωρίς. Επειτα ετοιμάζεται κι εκείνη και στις 7.15 είναι στο σχολείο της για να διαβάσει, ώσπου να χτυπήσει το κουδούνι» λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ. Στο πλευρό της 11χρονης μαθήτριας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι δάσκαλοι και ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο φοιτά, προσπαθώντας να συμπαρασταθούν στους δικούς της αυτές τις κρίσιμες ώρες.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...