Το λικέρ της Κρήτης από καρπό… ελιάς!

Δημιουργία μιας 56χρονης στο Ασήμι της Γόρτυνας.

4f85f963Το λικέρ… ελιάς από την Κρήτη ξετρελαίνει τους ουρανίσκους Ελλήνων και ξένων τουριστών! Παρασκευάστρια του πρωτότυπου αυτού ποτού είναι η 56χρονη Καίτη Ντιναπόγια, η οποία έχει στήσει ένα μικρό εργαστήρι στο Ασήμι του δήμου Γόρτυνας. Εκεί φτιάχνει, εκτός από το καταπληκτικό λικέρ ελιάς, και διάφορα άλλα λικέρ από φρούτα και λουλούδια, αλλά και σιρόπια.

Οπως λέει η ίδια, ένας χωρισμός και ένα πρόβλημα υγείας την ανάγκασαν να δει τη ζωή αλλιώς και να αρχίσει να αξιοποιεί την αγάπη της για τη φύση. Ετσι άρχισε να μαζεύει λουλούδια, βότανα και φρούτα, τα οποία αξιοποίησε φτιάχνοντας γευστικότατα λικέρ αλλά και σιρόπια, ενώ τελευταία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα παρασκευάζοντας το λικέρ από καρπό ελιάς. Το λικέρ αυτό, που αφήνει μια ελαφρώς πικρή γεύση στο στόμα, το παρουσίασε η 56χρονη πριν από λίγες μέρες στην έκθεση «Ημέρες Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη. Η κυρία Καίτη γύρισε στην Κρήτη πανευτυχής και αισιόδοξη για το νέο της δημιούργημα, αφού το ιδιαίτερο λικέρ ελιάς τους άφησε όλους έκπληκτους με τη γεμάτη γεύση του και το ιδιαίτερο άρωμά του.

Οπως είπε η κυρία Καίτη, στην προσπάθειά της αυτή τη βοηθούν συγγενείς, φίλοι και γείτονες, οι οποίοι της δίνουν απλόχερα τα φρούτα από τους κήπους και τις βιοκαλλιέργειές τους, με τα οποία φτιάχνει τα θαυματουργά παρασκευάσματά της. Σύμφωνα με την ίδια, η φιλοσοφία στην παραγωγή λικέρ βασίζεται στην εκμετάλλευση του καρπού των φρούτων και όχι στη χρήση αρώματος. Οι πρώτες ύλες συνδυάζονται και δημιουργούν νέες, πρωτότυπες συνθέσεις. Τα λικέρ τα φτιάχνει από πορτοκάλι, μύρτο, ρόδι και τσίλι, αρμπαρόριζα, φασκόμηλο, εσπεριδοειδή και τσίλι, μέλι και ελιά, όπως προαναφέρθηκε, χρησιμοποιώντας τους ανθούς και τον καρπό της ελιάς.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ