Οκτώ χαράτσια μέσα σε οκτώ μήνες θα πληρώσουν εκατομμύρια νοικοκυριά

Κάθε μήνα θα μας ετοιμάζει αναλογικά και από ένα χαράτσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, καθώς από τον μήνα Ιούλιο του 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014 έχουν προγραμματιστεί οκτώ διαφορετικοί φόροι που θα κληθούν να καταβάλλουν εκατομμύρια νοικοκυριά για τα εισοδήματά τους, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από τα χαράτσια αυτά θα εισπράξει συνολικά το -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσό των 8,35 δισεκατομμυρίων ευρώ! Βέβαια, οι γνωρίζοντες σημειώνουν πως είναι αδύνατον να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό, λόγο της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Ποιοι είναι οι φόροι που έρχονται;

Κατ’ αρχάς η γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων θα στείλει μέσα στους επόμενους μήνες πάνω από 3,5 εκατομμύρια χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα που θα προκύψουν από την επεξεργασία των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Τα εκκαθαριστικά αυτά θα αναγράφουν πάνω έως και τρία χαράτσια: τον φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος για το έτος 2012. Μέσα στο έτος θα σταλούν επίσης τα εκκαθαριστικά για την πληρωμή Φόρων Ακίνητης Περιουσίας τριών ετών (2011, 2012 και 2013), ενώ μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα αποσταλούν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ οι δίμηνες δόσεις του «χαρατσιού ακινήτων» για το 2013, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων για το 2014!

Γ. ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ