Επανάσταση κατά της κήλης!

Ελληνας γιατρός παρουσίασε νέα μέθοδο, με ειδική χειρουργική επέμβαση, για την ελεγχόμενη διατομή του τένοντα σε αθλητές.

Την ώρα που πάνω από 15 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως οδηγούνται στο χειρουργικό τραπέζι για την αποκατάσταση της κήλης, ομάδα Ελλήνων γιατρών εφαρμόζει με επιτυχία νέα επαναστατική, αναίμακτη χειρουργική τεχνική!

Η νέα μέθοδος, που δίνει ολοκληρωμένη και μόνιμη αποκατάσταση της κήλης, καθώς και τα πρώιμα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τους Ελληνες γιατρούς στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρθροσκόπησης και Χειρουργικής Γόνατος στο Τορόντο του Καναδά. Επικεφαλής της ομάδας των Ελλήνων επιστημόνων ήταν ο ορθοπεδικός χειρουργός, ειδικός στις αθλητικές κακώσεις δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, ο οποίος περιέγραψε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο πλήρως αρθροσκοπική τεχνική διατομής των προσαγωγών σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με άριστα αποτελέσματα.

Σε 15 λεπτά

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική νάρκωση και δεν ξεπερνά σε διάρκεια τα 15 λεπτά σε κάθε πλευρά του σώματος. Ο ασθενής μπαίνει στο χειρουργικό τραπέζι σε ειδική θέση και τοποθετείται αρθροσκόπιο πάνω από τον μακρύ προσαγωγό μυ, κοντά στην έκφυσή του.

«Με ειδικά αρθροσκοπικά εργαλεία γίνεται ελεγχόμενη διατομή του τένοντα, ενώ αποσυμφορείται ταυτόχρονα η περιοχή έκφυσής του από το κόκαλο της λεκάνης» λέει ο δρ Αλευρογιάννης.

Χωρίς πατερίτσες!

Με τη νέα αυτή επαναστατική χειρουργική τεχνική δεν τοποθετείται μεταλλικό πλέγμα ή άλλο ξένο σώμα στην κοιλιακή χώρα του αθλητή, ο οποίος κινητοποιείται άμεσα. Μπορεί ακόμη και να περπατάει χωρίς πατερίτσες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας των Ελλήνων επιστημόνων, η περίοδος της αποθεραπείας και αποχής από τις προπονήσεις διαρκεί από 36 μέχρι 41 ημέρες. Κανένας από τους αθλητές δεν χρησιμοποίησε παυσίπονα μετά την επέμβαση, ενώ η κλίμακα του πόνου βελτιώθηκε από 7.1 προεγχειρητικά σε 1.8 μετεγχειρητικά.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ