Αποζημίωση-μαμούθ 2,9 δισ. ευρώ

Σκληραίνει ο «πόλεμος» μεταξύ της Express Service και της Εθνικής Ασφαλιστικής.

«Φουντώνει» η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Express Service και της Εθνικής Ασφαλιστικής, με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία επιδίκασε στην πρώτη αποζημίωση-μαμούθ, ύψους 2,9 δισ. ευρώ, για αθέμιτο ανταγωνισμό!

Η εταιρεία του Θεσσαλονικιού Γιάννη Ραπτόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έδωσε πανηγυρικό τόνο στην απόφαση, κάνοντας μάλιστα λόγο για διασφάλιση των 1.505 θέσεων εργασίας, χάρη στα νέα δεδομένα. Ωστόσο η Εθνική Ασφαλιστική απάντησε με δελτίο Τύπου, στο οποίο τονίζει ότι η απόφαση είναι αναγνωριστική και μη εκτελεστή.

«Υστερα από δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια αγώνα και άοκνων προσπαθειών, οι οποίες υπονομεύθηκαν συνειδητά και συστηματικά από πολιτικούς, δικαστικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες, η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε πως έχουν διαπραχθεί 732.797 παράνομες πράξεις αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος της Εxpress Service και επιδικάζει αποζημίωση 4.000 ευρώ για καθεμία από αυτές εις βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ομίλου Εxpress Service συμπληρώνοντας πως «η δικαστική απόφαση όχι μόνον εξασφαλίζει τις 1.505 και πλέον θέσεις εργασίας στον όμιλο, αλλά ταυτόχρονα ισχυροποιεί τους δεσμούς εμπιστοσύνης της εταιρείας με τις δεκάδες χιλιάδες των πελατών της».

Από την πλευρά της, η Εθνική Ασφαλιστική δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και με ανακοίνωσή της επισήμανε ότι θα προσβάλει την απόφαση, για την οποία θεωρεί ότι δεν επιδικάζει οποιοδήποτε ποσό εις βάρος της, αλλά είναι αναγνωριστική και επομένως δεν θα εκτελεστεί: «Η εκδοθείσα απόφαση θα προσβληθεί άμεσα με έφεση και εκτιμάται ότι θα εξαφανιστεί από το αρμόδιο Εφετείο Αθηνών, καθώς πάσχει κραυγαλέα από νομική και ουσιαστική άποψη» συμπληρώνει η ανακοίνωση, συνεχίζοντας την πολύχρονη κόντρα με την άλλη πλευρά.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης με τα υψηλά χρέη της εταιρείας προς την εφορία και το ΙΚΑ. Με την απόφαση αυτή ωστόσο προτίθεται, όπως δηλώνει, να καλύψει τις οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ