Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο εφιάλτης στα χέρια των ληστών!

Ο κομμωτής των διασήμων Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγός του θα βρεθούν στο δικαστήριο τετ α τετ με τους τρεις κακοποιούς που τους είχαν επιτεθεί έξω από το σπίτι τους τον Ιανουάριο του 2016

Δύσκολες στιγμές θα ζήσουν ο Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγός του Ελενα Χριστοπούλου μεθαύριο Δευτέρα. Θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρεις κακοποιούς που τους είχαν επιτεθεί στις 30 Ιανουαρίου του 2016, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του κομμωτή των διασήμων.

ΑΠO ΤΗ
ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Οι τρεις δράστες, ένας εκ των οποίων αστυνομικός και ένας κρατούμενος φυλακών, θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με βαρύτατες κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας. Ο Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγός του θα είναι οι πρώτοι που θα καταθέσουν. Η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο περιγράφονται λεπτό προς λεπτό η ένοπλη επίθεση σε βάρος τους και ο τρόπος με τον οποίο αποκαλύφθηκαν οι δράστες.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, το ζευγάρι επέστρεφε στο σπίτι του στον περιφερειακό του Λυκαβηττού από το κομμωτήριό του στο Χαλάνδρι. Προτού κλείσει εντελώς η πόρτα του γκαράζ, ένας άνδρας σύρθηκε στο έδαφος και πέρασε κάτω από αυτή!

«Φορούσε κουκούλα»

«Ο δράστης, ο οποίος έγινε αντιληπτός από τον Παναγιώτη Καλλίτση, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου full face και φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα. Ο Καλλίτσης κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του και μέσω του χειριστηρίου του άνοιξε ξανά την πόρτα του χώρου στάθμευσης. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος δράστης μετέβη από την πλευρά όπου βρισκόταν η Ελένη Χριστοπούλου και με την απειλή πιστολιού που προέταξε στο μέρος τους τούς φώναξε να βγουν από το όχημα. Αμεσα, ο Παναγιώτης Καλλίτσης έθεσε το όχημα σε κίνηση οπισθοπορείας, προκειμένου να διαφύγει. Τότε, ο ίδιος δράστης πυροβόλησε μια φορά προς τους παθόντες με ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το τζάμι της πόρτας του συνοδηγού και να ανοίξει η πόρτα. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε στο αριστερό της χέρι η Ελένη Χριστοπούλου» περιγράφεται στο βούλευμα.

Ο διάσημος κομμωτής δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθος, αλλά, παρά τον βαρύ τραυματισμό, κατάφερε με θάρρος να καταδιώξει τους δράστες: «Ο δράστης προσπάθησε να ακινητοποιήσει την παθούσα χτυπώντας τη με τα χέρια του. Ο Παναγιώτης Καλλίτσης βγήκε από το όχημά του για να βοηθήσει τη σύζυγό του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία ενός ακόμη δράστη, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά. Υστερα από πάλη μεταξύ του Καλλίτση και του πρώτου δράστη, ο τελευταίος προέταξε το πιστόλι του στο ύψος του στήθους του παθόντος και τον πυροβόλησε εξ επαφής με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Φώναζε για βοήθεια

Ο παθών, αν και βαριά τραυματισμένος, συνέχισε να παλεύει με τον πρώτο δράστη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο στη σύζυγό του την ευκαιρία να διαφύγει της προσοχής των δραστών και να κινηθεί προς την έξοδο του υπόγειου χώρου στάθμευσης φωνάζοντας για βοήθεια.

Οι δράστες ξεκίνησαν να κινούνται προς την έξοδο του χώρου στάθμευσης, προφανώς για να την ακινητοποιήσουν. Τότε, ο πρώτος δράστης, που λίγο νωρίτερα είχε πυροβολήσει δύο φορές, γύρισε προς τον παθόντα και τον πυροβόλησε με το ίδιο πιστόλι, τραυματίζοντάς τον και στα δύο πόδια, και στη συνέχεια και οι δύο δράστες έφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις».

Ο κομμωτής νοσηλεύτηκε για περισσότερο από μία εβδομάδα και οι γιατροί μιλούσαν για θαύμα, αφού η πρώτη σφαίρα τον χτύπησε εξ επαφής στο στήθος. Υστερα από πολύμηνη έρευνα, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας «έδειξαν» έναν 30χρονο ειδικό φρουρό, έναν 35χρονο Ιρακινό και έναν 43χρονο έγκλειστο των Φυλακών Αγιάς Χανίων για απάτες και ληστείες.

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι ο ειδικός φρουρός Α.Κ. παρακολούθησε τις κινήσεις του ζευγαριού στο κομμωτήριό του στο Χαλάνδρι και τη διαδρομή του, ενημερώνοντας για τις κινήσεις τους τον σεσημασμένο Π.Κ. με εννέα τηλεφωνικές κλήσεις σε μισή ώρα από τρεις αριθμούς και ένα καρτοτηλέφωνο.

16699117

«Ολα δείχνουν ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν»

Οι κατηγορούμενοι, αν και παραδέχονται την απόπειρα, αρνούνται ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν. Ο αστυνομικός ανέφερε ότι κίνητρο ήταν η ληστεία, καθώς είχε την πληροφορία πως ο Καλλίτσης μεταφέρει καθημερινά τις εισπράξεις. Ωστόσο, υποστήριξε ότι αγνοούσε πως ο Π.Κ. είχε μαζί του όπλο, ισχυρισμός που -σύμφωνα με το βούλευμα- «στερείται αληθοφάνειας, αφού, πέρα από το γεγονός ότι υπέδειξε το θύμα στον Π.Κ., συμμετείχε στον σχεδιασμό και στην προετοιμασία των πράξεων και ήταν παρών στην εκτέλεσή τους».

Ο Π.Κ. αρνήθηκε τον ανθρωποκτόνο δόλο, ισχυριζόμενος ότι, αν ήθελε να σκοτώσει, θα το είχε κάνει εύκολα. «Το γεγονός, όμως, ότι την πρώτη φορά τον πυροβόλησε στο στήθος, δηλαδή κατευθείαν σε σημείο ευπρόσβλητο όπου ευρίσκονται ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, καταδεικνύει τον σκοπό του να αφαιρέσει τη ζωή του θύματος» σημειώνεται. Ο 35χρονος Ιρακινός ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον Π.Κ., αλλά είχε συχνή επαφή με τον αστυνομικό.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...