Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Μαντινάδες στις φυλακές από Κονταρό!

Για τους κρατουμένους στην Αλικαρνασσό τραγούδησε ο δημοφιλής ερμηνευτής, δίνοντας ιδιαίτερη χαρά στους έγκλειστους του σωφρονιστικού καταστήματος.

Με ένα κομπολόι και ένα χειροποίητο ξυλόγλυπτο έφυγε από τις φυλακές Αλικαρνασσού ο Μανώλης Κονταρός. Αυτά ήταν τα δώρα που του πρόσφεραν με πολλή αγάπη οι κρατούμενοι στους οποίους χάρισε λίγες στιγμές ξενοιασιάς και κεφιού. Ο αγαπητός ερμηνευτής κρητικών τραγουδιών και λαουτιέρης τραγούδησε για δύο ολόκληρες ώρες μπροστά σε ένα ιδιαίτερα ένθερμο κοινό που το αποτελούσαν τριακόσιοι Ελληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι. Ο Μανώλης Κονταρός -που για δεύτερη φορά εμφανίζεται με το συγκρότημά του στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα- ερμήνευσε παλιά και καινούργια κομμάτια του, προσφέροντας στους φυλακισμένους όμορφες στιγμές ψυχικής ανάτασης. Μάλιστα ένας κρατούμενος που ήρθε στο τσακίρ κέφι πήρε το μικρόφωνο από το χέρι του Μανώλη και τραγούδησε, με τους συγκρατούμενούς του να τον χειροκροτούν θερμά, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έριξαν τις γυροβολιές τους.

Ο Μανώλης Κονταρός μιλώντας στην «Espresso» για τη συναυλία του στις φυλακές δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αποφάσισα να πάω στις φυλακές Αλικαρνασσού γιατί έχω φίλους εκεί μέσα. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στις φυλακές είκοσι χρόνια. Η Δικαιοσύνη αποφασίζει την ποινή τους, αλλά όλοι εμείς πρέπει να τους θυμίζουμε ότι η ζωή είναι ωραία, ώστε να προσπαθήσουν αργότερα να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Αλλά και το τώρα που ζουν στη φυλακή πρέπει να είναι βιώσιμο, ανθρώπινο. Για μένα κάθε φορά που τους συναντώ είναι μια συγκινητική εμπειρία».

Ελεύθερος

Ο τραγουδιστής, που θεωρεί ότι και ο ίδιος έχει βιώσει την εμπειρία του «φυλακισμένου», λόγω του ατυχήματος που τον κράτησε για πολλούς μήνες στο κρεβάτι, πιστεύει πως τις δυσκολίες της ζωής τις περνάμε με ψυχραιμία και αλληλεγγύη. «Ημουν καθηλωμένος στο κρεβάτι αλλά πετούσα ελεύθερος με τη σκέψη και τη μουσική. Και βέβαια με την παρέα. Και αυτές τις στιγμές της προσωπικής μου φυλακής δεν τις ξεχνώ. Ευχαριστώ από καρδιάς τον διευθυντή της φυλακής, όλο το προσωπικό και την κοινωνική λειτουργό Ασπασία Σηφάκη, που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να περάσουμε καλά και να ψυχαγωγηθούμε όλοι μαζί με ουσία».

Αλλά και η κοινωνική λειτουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον τραγουδοποιό, ο οποίος, όπως είπε, «εμφανίστηκε εθελοντικά», κάνοντας παράλληλα έκκληση μέσω της εφημερίδας σε όποιους καλλιτέχνες επιθυμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Επισήμανε εξάλλου το πρόβλημα σίτισης που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, κάνοντας έκκληση για παροχή τροφίμων αλλά και ειδών καθαριότητας.

Οι φυλακισμένοι, ενθουσιασμένοι από την κρητική μουσική… εισβολή, χάρισαν στον Κρητικό καλλιτέχνη ένα κομπολόι και μια ξύλινη θήκη για κρασιά, που τα έφτιαξαν οι ίδιοι στο εργαστήριο ξυλογλυπτικής.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...