Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Ισμήνη Καλέση: Δεν έχω κάνει ποτέ μου μπότοξ

► Η Ισμήνη Καλέση, που υπήρξε είδωλο στα 80s, αποκαλύπτει το μυστικό της διαχρονικής ομορφιάς της
► Ηταν το παιδί μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και η ίδια, αν και πολύ στοργική, δεν θέλησε ποτέ να γίνει μάνα

Από τον
Αλκίνοο Μπουνιά

Ενα από τα αγαπημένα είδωλα της δεκαετίας του ’80, η Ισμήνη Καλέση, παραμένει πάντα μια γοητευτική και σέξι παρουσία, η οποία έχει βρει το νόημα της ζωής της στα αδέσποτα ζώα και ειδικά στις γάτες! Μιλώντας στην «Espresso» για τη ζωή της, η ηθοποιός αποκαλύπτει πρώτη φορά πως ήταν το παιδί μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και ότι η ίδια, αν και πολύ στοργική, δεν ήθελε ποτέ να κάνει παιδί.

Ισμήνη, είσαι Αθηναία;
Ναι, γεννήθηκα στη Νέα Σμύρνη, που τότε ήταν ένα καταπληκτικό προάστιο της Αθήνας. Είχε μόνο διώροφες κατοικίες και στη συντριπτική πλειονότητά τους είχαν κήπους που μοσχοβολούσαν. Ο πατέρας μου -ένας κούκλος, κοκέτης, ντυμένος με κοστούμι, το οποίο ήταν ραμμένο με εγγλέζικο ύφασμα από τους καλούς μόδιστρους της εποχής- προερχόταν από μια πολύ πλούσια οικογένεια της Θράκης, με καταβολές από την Κωνσταντινούπολη. Ηταν μορφωμένος, οικονομολόγος στο επάγγελμα, και δεν έχω γνωρίσει πιο έντιμο άνθρωπο από εκείνον. Απόδειξη, ότι έχασε όλη την περιουσία του και άρχισε τη ζωή του από το μηδέν.

Είσαι μοναχοπαίδι;
Εχω δύο αδέλφια, τη Χρυσούλα, που είναι καθηγήτρια φυσικός, και τον Αντώνη, ο οποίος είναι μηχανολόγος μηχανικός. Τα αδέλφια μου είναι πολύ μεγαλύτερα από μένα και θα σου αποκαλύψω κάτι που δεν το έχω πει ποτέ: Οι γονείς μου δεν ήθελαν να με φέρουν στη ζωή!

we5ye5y 4

Οταν έμεινε έγκυος η μανούλα μου, ήταν λίγο μεγάλη, αλλά εγώ ήμουν εκείνη που τη φρόντισα περισσότερο. Την είχα δίπλα μου, από το χεράκι, από την ημέρα που παντρεύτηκα μέχρι πριν από οκτώ χρόνια, που έφυγε από τη ζωή. Η ίδια, μάλιστα, μου έλεγε: «Εσένα, που πηγαίναμε να σε… ρίξουμε… Τελικά εσύ με κοίταξες».

Και γιατί τελικά δεν σε «ρίξανε»;
Διότι αυξήθηκε η τιμή της έκτρωσης (γέλια).

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;
Πολύ όμορφα, χάρη στη μητέρα μου, που την έλεγαν Πασχαλιά και τη φωνάζαμε «Μπουμπού». Ηταν μια μάνα με «μ» κεφαλαίο και με όλη τη σημασία της λέξης. Μου επέτρεπε να πάω σε πάρτι, να βγω με φίλους μου, να φλερτάρω με όποιον θέλω και για οτιδήποτε ήθελα να κάνω εκείνη δεν μου χάλαγε χατίρι. Βεβαίως, πάντα με παρακολουθούσε διακριτικά.

Στα 11 μου πήγαινα στο σινεμά με το υποτιθέμενο αγόρι μου κι εκείνη ερχόταν κρυφά και καθόταν τέσσερα πέντε καθίσματα πίσω από μένα. Από την άλλη, ο πατέρας μου είχε μαύρα μεσάνυχτα για όλα αυτά. Ωστόσο, ήμουν πολύ καλή μαθήτρια.

Το απολυτήριο του εξατάξιου Γυμνασίου μου είναι με 19,4. Ούτε μία μέρα φροντιστήριο δεν έκανα και πέρασα 13η στο πανεπιστήμιο, στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών.

Ησουν αυτό που λέμε κακομαθημένο παιδί;
Ημουν αυτό που λένε τσαούσα (γέλια). Πάντα έκανα αυτό που ήθελα. Ας πούμε, στα 13 μου οδηγούσα μηχανάκι. Ακόμη έχω στα πόδια μου ένα σημάδι από την εξάτμιση… Βεβαίως, μη νομίζεις ότι οι δικοί μου τη δέχτηκαν με χαμόγελο τη μηχανή, αλλά δεν μπορούσαν να μου τίποτα, γιατί ήμουν μαθήτρια του 20.

we5ye5y 5

Μια τόσο καλή μαθήτρια πώς «έμπλεξε» με τα καλλιτεχνικά;
Από τα 13 μου άρχισα να σπουδάζω μουσική και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στα 16 ασχολήθηκα με το μόντελινγκ. Ημουν αποκλειστικό μοντέλο της Αμερικάνας designer Αλίσια Χάνσεν, η οποία κάθε εβδομάδα έκανε με εμένα ολοσέλιδη διαφήμιση στο περιοδικό «Πάνθεον». Είχα πάει για λίγο στη σχολή μανεκέν Ροντοπούλου κι εκεί γνωρίστηκα με τον Μιχάλη Ασλάνη, που με έκανε εξώφυλλο στο περιοδικό «Γυναίκα». Συμμετείχα σε πολλές φωτογραφίσεις για οδηγούς μόδας, σε κινηματογραφήσεις για διαφημίσεις με γνωστά μοντέλα της εποχής, κι έτσι παράλληλα με το Γυμνάσιο έβγαζα και λεφτά. Βέβαια, μετά το Γυμνάσιο μπήκα στη Δραματική του Γιώργου Θεοδοσιάδη και παράλληλα στο πανεπιστήμιο.

Ποια ήταν η πρώτη δουλειά σου ως ηθοποιός;
Στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Λούνα Παρκ» του Γιάννη Δαλιανίδη. Οσο ήμουν στη σχολή έκανα και ταινίες, όπως οι «Φανταρίνες» και «Γκαρσονιέρα για 10». Μετά ακολούθησαν «Οι Αθηναίοι» του Βασίλη Αλεξάκη και το «Αρπα κόλλα» του Νίκου Περράκη. Και φυσικά το θέατρο.

Εκανες και βιντεοταινίες, για τις οποίες έχεις κατηγορηθεί…
Ναι, όταν κάποιος δεν έχει να μου καταλογίσει κάτι, λέει: «Εσύ έκανες βιντεοταινίες». Βαρέθηκα να μιλάω γι’ αυτό! Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν! Το μόνο που θα πω είναι ότι για μένα ήταν μια δουλειά, δεν έκανα κάτι το μεμπτό, άλλωστε ήταν η εποχή που ανθούσε το βίντεο, πολύς κόσμος ασχολήθηκε με αυτό και έβγαλε και κάποια χρήματα. Για μένα ήταν σαν να είχα κάνει κάποια διαφήμιση. Πάντως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πόσες από τις ταινίες που γυρίζονται τώρα ως τέχνη δεν είναι σκουπιδαριό; Οι βιντεοταινίες, τουλάχιστον, ήταν αθώες και ήταν αυτό που έβλεπες.

we5ye5y 1

Εχεις παίξει σε επιτυχημένες σειρές, όπως είναι οι «Ορκιστείτε, παρακαλώ», «Τρεις κι ο κούκος», «Τρεις χάριτες», αλλά και έπειτα από μεγάλο διάστημα απουσίας έκανες guest στο «Σόι σου»…
Δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα η τηλεόραση, γιατί είναι πολύ λίγα τα χρήματα για το άγχος που κουβαλάς στην πλάτη σου. Θα μου πεις ότι σου προσφέρει αναγνωρισιμότητα, αλλά εγώ ακόμη και χωρίς να είμαι συνεχώς στο «γυαλί» δεν έχασα ποτέ την αναγνωρισιμότητα. Πάντως, δεν κυνηγάω καμία δουλειά, δεν ανήκω σε κανένα κύκλωμα και αφήνω τα πράγματα να έρθουν μόνα τους.

Οσοι σε γνωρίζουν καλά σε αποκαλούν «προστάτιδα αγία των αδέσποτων ζώων»…
Από μικρή είχα γάτες. Αλλά όσο ζούσε η μανούλα μου δεν μπορούσα να έχω περισσότερες από τέσσερις, γιατί τις περιποιόταν εκείνη. Τώρα που δεν υπάρχει εκείνη, όποιο ταλαίπωρο γατάκι βρεθεί στον δρόμο μου το μαζεύω. Είχα 22 γάτες και πρόσφατα βρήκαμε κι ένα μωράκι γατάκι με κινητικά προβλήματα. Επομένως, σήμερα έχω 23 ψιψίνες. Μένω σε ένα τριώροφο εκτός Αθηνών και κυκλοφορούν στον κήπο, αλλά και μέσα στο σπίτι. Το βράδυ, όλες κοιμούνται μέσα. Αν είχα πάρα πολλά χρήματα, θα έφτιαχνα ένα άσυλο για αδέσποτα ζώα. Οχι μόνο για γάτες, αλλά και για σκύλους, που επίσης αγαπώ.

we5ye5y 3

Δεν σου λείπει ένα παιδί;
Οχι! Ποτέ δεν ήθελα να έχω παιδί. Εχω αισθήματα, είμαι στοργική, αλλά δεν κάνουν όλες οι γυναίκες για μάνες. Και η μητέρα μου, που με ήξερε καλά και ήταν σοφή γυναίκα, μου έλεγε: «Εσένα δεν σου πάει να είσαι μάνα».

Τι κάνεις για να διατηρείς το πρόσωπό σου και τη σιλουέτα σου γενικά;
Δεν έχω κάνει ούτε μπότοξ, ούτε υαλουρονικά και άλλα τέτοια. Αλλωστε, φαίνεται στο πρόσωπό μου, δεν είναι ανέκφραστο. Ωστόσο, βάζω κάποιες κρέμες. Επίσης τρώω τα πάντα, αλλά κινούμαι πολύ. Τρέχω από το πρωί για διάφορες δουλειές, σαν τον Βέγγο (γέλια).

Μίλησέ μας για τον άντρα σου, ο οποίος έχει βενζινάδικο και τον οποίο γνώρισες πολύ μικρή.
Με τον Σάκη είμαστε μαζί μια ζωή! Είναι ο άνθρωπος που πάντα με θαύμαζε και μου έπλεκε το εγκώμιο, παραπάνω ίσως από ό,τι άξιζα. Και συνεχίζει να το κάνει μέχρι τώρα, και ντρέπομαι πολλές φορές.

we5ye5y 2

offer

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...