Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η ομογενής που τρελαίνεται για Ελληνες και κεφτεδάκια!

Η Vassy Κaragiorgos, που έχει γράψει τραγούδια για πολλές αμερικανικές σειρές, παραδέχεται ότι θέλει να παντρευτεί συμπατριώτη της, ενώ μιλάει για τα όνειρά της αλλά και την κρίση στη χώρα μας.

Είναι ένα από τα νέα ονόματα του αμερικανικού τραγουδιού και όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει! Η Vassy Κaragiorgos, που «άνοιξε» τα φετινά MAD MVA, είναι Ελληνοαυστραλέζα (από γονείς Ελληνες μετανάστες) κι έχει κατακτήσει το δικό της αμερικανικό όνειρο. Στα λίγα χρόνια που βρίσκεται στο Λος Αντζελες κατάφερε να… αναστατώσει τη μουσική βιομηχανία γράφοντας τραγούδια για δημοφιλείς αμερικανικές σειρές, αλλά και διάσημους συναδέλφους της, ενώ το κομμάτι της με τίτλο «We are young» έφτασε στο No 1 των αμερικανικών Billboard Dance Charts. Η Vassy μιλώντας στην «Espresso» αποκαλύπτει πως έχει βάλει ψηλά τον πήχη της καριέρας της, θέλει να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο (από την Αμερική έως και την Ιαπωνία) και υποστηρίζει… φωναχτά «γεννήθηκα Ελληνίδα και στέκομαι στο πλευρό των Ελλήνων, ειδικά τώρα που η χώρα μας περνάει κρίση». Μάλιστα, δεν κρύβει πως θέλει να παντρευτεί Ελληνα!4g55j96r1

Συναντηθήκαμε στους Αέρηδες στην Πλάκα και μόλις τελειώσαμε τη φωτογράφηση, μας οδήγησε η ίδια σε τοπική ταβέρνα την οποία έχει επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν, για να φάει το αγαπημένο της ελληνικό φαγητό, τα κεφτεδάκια. «Μου αρέσουν οι κεφτέδες με πολύ σκόρδο και μαϊντανό, όπως τους κάνει η μαμά μου, το παστίτσιο, τα μακαρόνια με κιμά, οι φακές, οι ντολμάδες με αμπελόφυλλο, τα φασολάκια, το ελιόψωμο. Ολα αυτά τα φαγητά ξέρω να φτιάχνω κι εγώ, έμαθα τις συνταγές από τη μαμά μου που είναι πολύ νοικοκυρά και με μεγάλωσε σύμφωνα με τα ελληνικά πρότυπα σε όλα τα θέματα» αποκαλύπτει η Vassy που έχει την Ελλάδα μέσα της. «Επίσης και η αγαπημένη μου γιαγιά, η Αννα, η μαμά της μαμάς μου, που είναι Πόντια, ζει στα Γρεβενά κι έχει πολεμήσει σε τρεις πολέμους, με έχει μάθει να μαγειρεύω διάφορα ποντιακά φαγητά» μου λέει υπό τους ήχους γνωστών ρεμπέτικων τραγουδιών που ακούγονται από το στερεοφωνικό της ταβέρνας και της θυμίζουν τα παιδικά της χρόνια στο Darwin της Αυστραλίας όπου μεγάλωσε.

«Στο σπίτι ακούγαμε τραγούδια του Καζαντζίδη και άλλων παλιών καλών Ελλήνων τραγουδιστών, που άρεσαν στον πατέρα μου και στη μητέρα μου» διηγείται με τα σχεδόν άπταιστα ελληνικά της, τα οποία έμαθε να μιλάει από μωρό, αφού οι δικοί της ήθελαν όλη οικογένεια να χρησιμοποιεί μόνο την ελληνική γλώσσα. Οση ώρα τρώει τα κεφτεδάκια της, έρχονται πάνω από το τραπέζι μας διάφοροι πλανόδιοι Ελληνες και ξένοι μικροπωλητές και άλλοι άνθρωποι που ζητάνε μια… βοήθεια. Ευκαιρία να τη ρωτήσω πώς βλέπει την κρίση στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, την επισκέπτομαι από μικρή για να πάω άλλοτε στα Γρεβενά όπου είναι οι συγγενείς της μαμάς μου και άλλοτε στην Κοζάνη, την πατρίδα του πατέρα μου. Πέρσι που είχα έρθει εδώ υπήρχε κάτι άσχημο στον αέρα, το ένιωθα και με πονούσε. Φέτος όμως, και τον Απρίλιο που ήρθα, αλλά και τώρα, βλέπω ότι κάτι έχει αλλάξει. Υπάρχει μια αισιοδοξία στον αέρα και αυτό νομίζω ότι συμβαίνει ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και του κάθε ανθρώπου χωριστά. Ισως ο Ελληνας να πέρασε το πρώτο μεγάλο σοκ και τώρα να βρήκε ξανά τον παλιό καλό εαυτό του. Οι Ελληνες είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει να ζούμε χαλαρά, να μιλάμε πολύ και δυνατά, να γελάμε και να κάνουμε όλα αυτά που δείχνουν ότι λατρεύουμε τη ζωή! Βέβαια εγώ τώρα στο Λος Αντζελες ζω σε άλλους ρυθμούς και με άλλη νοοτροπία, που βασίζεται στο αυστηρό πρόγραμμα».

– Τι θα έκανες για να βοηθήσεις την Ελλάδα να βγει από την κρίση; Δεν θέλω να λέω πολλά, αλλά πριν από λίγο καιρό τραγούδησα στα Gabby Awards και από αυτή την εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» πολλοί διάσημοι και ισχυροί Ελληνοαμερικανοί, μαζέψαμε πολλά λεφτά για την Ελλάδα.

Ομορφος λαός

Η Vassy δηλώνει παντού ότι οι Ελληνες είναι όμορφος λαός. «Τα αγόρια είναι αυτό που λέμε εμείς “παλικάρια” και τα κορίτσια είναι πολύ όμορφα, εκτός από μερικές περιπτώσεις στον χώρο της showbiz, που είναι πολύ αδύνατες. Ελπίζω να είναι έτσι το σκαρί τους και να μην… πεινάνε. Στην Αμερική πλέον το εμφανισιακό πρότυπο της γυναίκας είναι με… πιασίματα, όπως είναι η Κιμ Καρντάσιαν, η Εύα Μέντες, η Σάλμα Χάγεκ. Σε αυτή την κατηγορία βάζουν κι εμένα…»4g55j96r7

– Θα παντρευόσουν Ελληνα; Μα, μόνο Ελληνα θέλω να παντρευτώ! Υπάρχει ένας που με… κυνηγάει, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα, γιατί ακόμη είναι στις αρχές. Είναι γεννημένος εδώ και δεν ανήκει στη showbiz. Θέλω ο άντρας μου να κάνει άλλη δουλειά, όταν φεύγω από τα φώτα θέλω να είμαι κοντά του και να λέμε άλλα πράγματα. Πάρε με σε κανένα μήνα να σου πω τι έχει γίνει (σ.σ.: γέλια)!

Από μικρή η Vassy αγαπούσε το τραγούδι, αλλά η δασκάλα της στη σχολική χορωδία την είχε αποτρέψει, λέγοντάς της πως δεν έχει φωνή. Ακόμη και ο πατέρας της -Ελληνας με τα όλα του- δεν ήθελε η κόρη του να γίνει τραγουδίστρια και την ώθησε να σπουδάσει. Ετσι η νεαρή Ελληνοαυστραλέζα καταχώνιασε τα καλλιτεχνικά της όνειρα στην πίσω πλευρά του μυαλού της και σπούδασε στο Σίδνεϊ αρχιτεκτονική εσωτερικών χωρών. Πριν από δέκα χρόνια -κι ενώ ο πατέρας της είχε πεθάνει- έγραψε ένα τραγούδι, το οποίο κάποιος φίλος της έστειλε σε διαγωνισμό, χωρίς εκείνη να το ξέρει. «Κέρδισα το πρώτο βραβείο και δεν το πίστευα» μας λέει. Από κει και πέρα τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους και η μία δουλειά φέρνει την άλλη, μέχρι που εγκαταλείπει την Αυστραλία και πάει στο Χόλιγουντ προκειμένου να ανοίξει τα φτερά της στο διεθνές στερέωμα ως συνθέτρια και τραγουδίστρια…

Από τη Rihanna έως το «Grey’s Anatomy»

Από τότε μέχρι σήμερα στο book της περιλαμβάνονται συνθέσεις που έχει γράψει η ίδια για τη Rihanna κ.ά., για επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως τα «Grey’s Anatomy», «Ugly Betty» και «Human Target», ενώ έχει «ντύσει» με τη φωνή της τηλεοπτικές διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων εταιρειών, όπως οι Victoria’s Secret, Nike και Google. «Το “Wanna Fly” το έγραψα μέσα σε τριάντα λεπτά και μου έφερε πολλά έσοδα. Εχει ακουστεί σε πολλά αμερικανικά σίριαλ, ταινίες, αλλά και video games» τονίζει με ιδιαίτερη χαρά. Πάντως το πιο σημαντικό -μέχρι σήμερα- κομμάτι της είναι το «We are young», το οποίο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε στην κορυφή του billboard ξεπερνώντας κορυφαίες τραγουδίστριες, όπως η Adele, η Rihanna και η Lady Gaga. Στα επόμενα σχέδιά της συγκαταλέγονται δουλειές με σημαντικούς ξένους καλλιτέχνες (τον Αύγουστο θα κυκλοφορήσει στην Αμερική το τραγούδι «Mad»), αλλά και με Ελληνες, όπως ο Mark Angelo, οι Playmen, ο Alex Leon και ο Stan. Από τους Ελληνες τραγουδιστές θεωρεί σημαντική την Αννα Βίσση, γιατί συνδυάζει πολλά προσόντα και έχει τη στόφα της σταρ. «Την αγαπάω και τη σέβομαι. Θέλει να της γράψω τραγούδια» υποστηρίζει. Οσο για το πώς βλέπει το μέλλον της; «Εχω πολύ μεγάλα όνειρα. Θέλω να είμαι γνωστή στην Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία, στην Ινδία. Εκτός από τη μουσική και το τραγούδι όμως, θέλω να ασχοληθώ και με την υποκριτική» λέει. Από τις λίγες ώρες που περάσαμε μαζί είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει…

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ – ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...