Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Λάτιν απόβαση στην Κρήτη

ΟΦΗ, Εργοτέλης και Πλατανιάς ετοιμάζουν τα ρόστερ τους και ψωνίζουν από την Ν. Αμερική!

Κρήτη λεβεντογέννα, αλλά και Κρήτη ποδοσφαιρομάνα! Η μεγαλόνησος δείχνει έτοιμη να φωνάξει βροντερό παρών στο πρωτάθλημα. ΟΦΗ, Εργοτέλης και Πλατανιάς δημιουργούν μαζί μια ποδοσφαιρική δύναμη στο νοτιότερο σημείο της χώρας και προοιωνίζονται μια σεζόν γεμάτη αγωνιστική δράση και έντονο ενδιαφέρον.

Δεν είναι μόνο οι μεταξύ τους κόντρες που αναμένεται να ανεβάσουν το θερμόμετρο. Θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι οι δύο ομάδες του Ηρακλείου (ΟΦΗ, Εργοτέλης) και ο σύλλογος των Χανίων (Πλατανιάς) θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ολοι οι υπόλοιποι θα χρειαστεί να ταξιδέψουν τρεις φορές στην Κρήτη και να διεκδικήσουν βαθμούς σε δύσκολες έδρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, οι λεγόμενοι «μεγάλοι» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τα βρήκαν σκούρα τόσο στο «Γεντί Κουλέ» όσο και στο γήπεδο των Περιβολίων. Φέτος μάλιστα με τη μεταγραφική ενίσχυση που έχουν κάνει οι Κρήτες, και ειδικά ο ΟΦΗ, οι αποστολές των αντιπάλων θα έχουν (θεωρητικά) μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Στο παζάρι του καλοκαιριού βγαίνει… πρωταθλητής ο ΟΦΗ. Πέρσι έβλεπε τον εφιάλτη του υποβιβασμού για μεγάλο διάστημα, φέτος όμως τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά. Πριν καλά-καλά συμπληρωθούν οι δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας η ομάδα του Ηρακλείου είχε υλοποιήσει τα 2/3 του σχεδιασμού της. Στο ρόστερ θα υπάρχει πλέον έντονο το «λάτιν» στοιχείο και φυσικά ξεχωρίζει η παρουσία του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα και δείχνει αποφασισμένος να ανοίξει ένα νέο κύκλο στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Οπως ήταν αναμενόμενο, στον ΟΦΗ έχει σκορπίσει ενθουσιασμό η μεταγραφή του Αργεντινού που -εφόσον είναι υγιής- είναι δεδομένο ότι μπορεί να αποτελέσει τον «ηγέτη» της ομάδας. Σημαντική όμως είναι και η ενίσχυση με τους άλλους «λάτιν»: τους Πορτογάλους Κάρλος Μιλιάζες (αριστερό μπακ) και Ντάνι Φερνάντες (γκολκίπερ) και τους Αργεντινούς Μάικλ Ογιος (μεσοεπιθετικός) και Μαουρίσιο Καράσκο (σέντερ φορ). Επίσης στο δυναμικό του ΟΦΗ έχουν ενταχθεί και παίκτες με εμπειρίες στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως είναι ο Δασκαλάκης, ο Τριποτσέρης, ο Φραγκουλάκης, ο Κάλαϊτζιτς και ο Νιμανί, αλλά και δύο Αφρικανοί (Σβασίγια και Λιφόκο) με καλές συστάσεις. Πλέον το «στοίχημα» για τον Παύλο Δερμιτζάκη είναι να αποκτήσει η ομάδα του ομοιογένεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Από την άλλη, ο Εργοτέλης, που το 2004 ανέβηκε πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α’ Εθνική, ετοιμάζεται τώρα για ένα δυναμικό comeback στα μεγάλα σαλόνια. Στις μεταγραφικές του κινήσεις ξεχωρίζει η προσθήκη του Οράσιο Καρντόσο. Ο Αργεντινός χαφ, που έχει αφήσει στο παρελθόν σπουδαία δείγματα γραφής ως παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, είναι από την περασμένη Πέμπτη και με τη βούλα παίκτης του Εργοτέλη. Ακόμη στην ομάδα του Ηρακλείου εντάχθηκε πριν από λίγες ημέρες και ο έμπειρος φορ Ηλίας Αναστασάκος, ενώ η αυλαία των μεταγραφικών κινήσεων του Εργοτέλη είχε ανοίξει με την απόκτηση του 20χρονου μεσοαμυντικού Χρήστου Κασαπάκη που ανήκε στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού.

Δυνατός ο Πλατανιάς

Η τρίτη ομάδα της Κρήτης που έπαιξε στα μεγάλα σαλόνια (πέρσι έκανε ντεμπούτο και μάλιστα πολύ θετικό στη Σούπερ Λίγκα) είναι ο Πλατανιάς. Είναι ο πρώτος σύλλογος από τα Χανιά που κατάφερε να εκπροσωπήσει την πόλη στη μεγάλη κατηγορία. Κάτι που είχε προσπαθήσει, αλλά χωρίς επιτυχία, πριν από τέσσερις δεκαετίες ο Αθλητικός Ομιλος Χανίων. «Λάτιν» χρώμα στο ρόστερ έχει και ο Πλατανιάς. Ο Ισπανός αμυντικός Νταβίντ Θέρα, με «θητεία» σε Βαλένθια και Λεβάντε, φόρεσε και επίσημα τα ερυθρόλευκα πριν από λίγα 24ωρα. Ακόμη, η αμυντική γραμμή ενισχύθηκε με τους Πορτογάλους Βάσκο Φερνάντες και Εμίντιο Ραφαέλ. Επίσης ο Κώστας Περιστερίδης μετακόμισε στα Χανιά από τη Νέα Σμύρνη, ενώ το ίδιο δρομολόγιο ακολούθησε και ο πρώην αρχηγός του Πανιωνίου Φανούρης Γουνδουλάκης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...