Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Πόλεμος για τον θησαυρό της μακαρίτισσας

Γιαγιά στην Κάλυμνο άφησε περιουσία αξίας 1.000.000 ευρώ σε γείτονες προκαλώντας την οργή των συγγενών της που έμειναν στον άσο

Σκηνικό από ταινία του ελληνικού κινηματογράφου θυμίζει η υπόθεση με τον «θησαυρό της μακαρίτισσας», που έχει αναστατώσει το νησί της Καλύμνου! Η «χρυσή» κληρονομιά, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, που άφησε μια ανήμπορη γιαγιά στους γείτονές της, επειδή τη φρόντιζαν στα τελευταία της, έκανε έξαλλους τους συγγενείς της, που περίμεναν μάταια ότι θα την κληρονομούσαν!

Εκεί που πίστευαν ότι θα γίνονταν πλούσιοι από τη μια στιγμή στην άλλη και θα έλυναν τα οικονομικά τους προβλήματα, έμειναν άφωνοι, όταν ενημερώθηκαν ότι η 90χρονη είχε αφήσει τον «θησαυρό» της σε ένα ζευγάρι γειτόνων! Ετσι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη προσπαθώντας να αποδείξουν ότι οι «εκλεκτοί» της ηλικιωμένης υπεξαίρεσαν το ποσό.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού, όλα άρχισαν πριν από μερικά χρόνια, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα, που ζούσε ολομόναχη καθώς δεν είχε σύζυγο και παιδιά, άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι συγγενείς της, που ζουν κυρίως στην Αθήνα, ενημερώθηκαν για την κατάστασή της και αποφάσισαν να προσλάβουν μια αλλοδαπή ως οικιακή βοηθό για να τη φροντίζει. Η αλλοδαπή πήγε στο σπίτι της γιαγιάς και ανέλαβε τα καθήκοντά της. Λίγο καιρό αργότερα όμως η ηλικιωμένη άρχισε να μην την εμπιστεύεται. Γι’ αυτό ανέθεσε η ίδια τη φροντίδα της στο ζευγάρι των γειτόνων, οι οποίοι άλλωστε την επισκέπτονταν καθημερινά και έδειχναν να τη νοιάζονται.

Ετσι, λίγους μήνες αργότερα η οικιακή βοηθός αποχώρησε από το σπίτι αφήνοντας το ζευγάρι να φροντίζει τη γιαγιά και να διεκπεραιώνει όλες της υποθέσεις της. Η 90χρονη φαίνεται ότι τους είχε τυφλή εμπιστοσύνη, αφού έδωσε στον άντρα ακόμη και τη διαχείριση των χρημάτων της! Τον Δεκέμβριο του 2012 όμως η ηλικιωμένη εγκατέλειψε τα εγκόσμια από φυσικά αίτια και οι συγγενείς της πήγαν στο νησί για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της κηδείας της, αλλά και να δουν πώς θα μοιράσουν τη μεγάλη κληρονομιά. Ομως, από τα περιουσιακά στοιχεία της ηλικιωμένης δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Και τότε διαπίστωσαν πως η 90χρονη είχε μεταβιβάσει τα πάντα στους γείτονες που τη φρόντιζαν ώς την τελευταία στιγμή!

Η γιαγιά είχε στην κατοχή της ένα ακίνητο 15 στρεμμάτων στην Κάλυμνο, ένα σπίτι, ένα γραφείο στην Αθήνα, πολύ μεγάλης αξίας κοσμήματα με πετράδια και διαμάντια, αλλά και καταθέσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ και δολαρίων σε λογαριασμούς τραπεζών. Μάλιστα μόνο ο αδελφός της είχε αποστείλει στον λογαριασμό της 250.000 ευρώ για τα έξοδά της! Εξοργισμένοι, οι συγγενείς στράφηκαν κατά του ζευγαριού υποβάλλοντας μήνυση εναντίον του, με την οποία ζητούν από τις δικαστικές αρχές να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των γειτόνων και να τους απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα μέχρι την ολοκλήρωση όλων υποθέσεων που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

[email protected]

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...